Het zal lukken deze keer

afbeelding van DR

Geplaatst door DR op 21/01/2015 - 00:20

Lid sinds 19 jan 2015

Hallo,

Ik ben 24 jaar, ruim 8 jaar rook ik nu. Vele stoppogingen gedaan, helaas zonder succes. Het moeilijkste vind ik de combinatie van lichamelijke en geestelijke verslaving. Soms streeft je lichaam naar een sigaret en soms kijk je uit het raam naar de "gezelligheid" buiten. Twee dingen waar ik telkens tegen aan loop

Mijn eerdere stoppogingen waren allemaal Cold Turkey en de meest succesvolle was 2 maanden. Ik heb voor deze keer goed nagedacht over het gebruik van nicotinevervangers of het volgen van een cursus. In eerste instantie overwoog ik het met hulp te doen deze keer, maar uiteindelijk toch ervoor gekozen om het weer op eigen houtje te proberen.

De nicotinevervangers kunnen net zo goed verslavend werken. Daarnaast wordt het ontraden bij mensen met hartklachten. Ik ben als kind aan mijn hart geopereerd en heb regelmatig nog last van mijn hart. Ook heb ik geen vertrouwen in een cursus. Ik heb mezelf wel voorgenomen dat als ik toch een sigaret opsteek, ik dan wel langs de huisarts ga. Misschien is er toch iets wat het makkelijker kan maken.

Naast het roken ben ik ook gokverslaafd sinds mijn 17e. Dit heeft ook weer zijn lichamelijke en geestelijke kant. Ik ben er dan ook van overtuigd dat gokverslaving de zwaarste verslaving is die er is. Deze twee verslavingen hebben elkaar eigenlijk ook als het ware in de hand gehouden.

Inmiddels gok ik niet meer en sta ik onder bewind. Aangezien ik dit nu onder controle heb, wil ik het roken aanpakken.

Een deel van de eerdere stoppogingen die ik heb gedaan waren mede mislukt, omdat ik beide verslavingen tegelijk wilde aanpakken.

Ik probeer heel mijn lifestyle aan te passen; veel sporten en letten op voeding. Dit heb ik ook gedaan bij mijn succesvolste stoppoging. Helaas ging het mis, toen ik het op een gegeven moment te druk had met mijn studie en geen tijd had om te sporten. Sporten zal vanaf nu mijn hoogste prioriteit hebben, zodat dit niet wederom zal gebeuren.

Misschien zal ik in de loop van mijn avontuur ook het boek van Allen Carr gaan lezen. Dat kan geen kwaad.

Dit was mijn verhaal voor nu en ik wens iedereen veel succes.

Groetjes,

DR

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 21/01/2015 - 05:38

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai DR, 

Welkom en heel goed dat je gaat stoppen!

Succes!

Reactie toevoegen