Heya!

Geplaatst door Onra op 28/05/2014 - 18:04

Lid sinds 28 mei 2014

Hallo, iedereen! 

Ik ga maar meteen met de deur (en met een vraag naar opinie!) in huis vallen.
M'n lief maakt zich ernstige zorgen sinds ik vorige week meedeelde dat ik toch wel erg veel begin te roken. Hij maakt zich zorgen omdat ik al rook sinds ik... 15 ben, of 16, wat nu toch al zo'n 6-7 jaar is, en hij me nog heel lang bij zich wil houden (hoera!). Het probleem is gewoon dat ik, denk ik, als ik zou stoppen op dit moment, vooral voor hem zou stoppen en in mindere mate voor mezelf. Dit kan geen succesvolle start zijn voor het stoppen, me dunkt? En zie daar; opinievraag nummer 1!

En nu voor nummertje 2: ik heb heel binnenkort examens (eigenlijk zou ik nu al erg druk aan het leren moeten zijn, en ik moet nog 'n essay maken tegen dinsdag, bummer) dus ik vroeg me af of het wel een goed idee zou zijn om nu reeds te minderen/toch maar niet te gaan roken? Of kan ik het beter uitstellen tot na de examenperiode? 

En is het een goed idee om naar m'n liefje te gaan zonder sigaretten op zak? Of is de kans groot dat ik z'n hoofd eraf bijt en er uit pure frustratie mee ga voetballen? (Sorry voor die erg plastische beschrijving, ik zou nooit zoiets doen!) 
Ik kan alvast tijdens study breaks wel jullie ervaringen lezen en er inspiratie uitputten om destemeer voor mezelf en in mindere mate voor hem te gaan stoppen. 

Wat denken jullie? 

En nogmaals: hoi! 

Geplaatst door ikstop.nl op 28/05/2014 - 18:08

Lid sinds 12 feb 2014

Hoi Onra.

Mijn mening is dat je moet stoppen voor jezelf. Als je zelf niet gemotiveerd bent zal het stoppen je nooit lukken.

Zet eerst voor jezelf de voor en nadelen op een rijtje en kijk dan wat belangrijker voor je is.

Stoppen voor je vriend is gedoemd te mislukken. Da's mijn mening. Je moet er zelf voor de volle 100 % achterstaan, want je zal best moeilijke momenten krijgen en is je motivatie niet goed dan rook je zo weer.

Ik zou er zelf ook voor kiezen om te stoppen op een rustig moment. Niet als je minden in de stress zit, maar ook dat zal voor een ieder anders zijn.

Veel succes met het maken van de juiste keuzes.

Geplaatst door noordhoren op 29/05/2014 - 15:04

Lid sinds 08 mei 2014

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

niets

afbeelding van Poeleke

Geplaatst door Poeleke op 30/05/2014 - 19:16

Lid sinds 11 mrt 2014

8 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben het met Karin eens....stoppen doe je voor jezelf.

Succes met de eindspurt wat betreft de studie, zet hem op

Reactie toevoegen