Hi there, ik stop!

Geplaatst door royzegt op 17/07/2013 - 17:26

Lid sinds 17 jul 2013

Beste Lezers,

 

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Roy, ik ben 20 jaar, ben thuiswonend en sinds vandaag gestopt met roken & blowen.

 

Sinds mijn 17e blowde ik dagelijks, voornamelijk omdat ik niks beters te doen had, en de meeste vrienden het deden. Uiteindelijk ben ik zelf toch verslaafd geraakt. Door het bowen heb ik een jaar gedoubleerd, maar onlangs dat nooit ermee gestopt, en dit jaar ging het weer bijna mis..

Door het blowen heb ik erg weinig energie, ik sta moeilijk op, ben erg snel moe, adem zwaarder, eet weinig en kan niet eens fatsoenlijk fitnessen... Nou ben ik dit helemaal zat!

En ik dacht.. als ik wil gaan stoppen met blowen, kan ik net zo goed tegelijk stoppen met roken, 2 vliegen in een klap dus! Het is wel erg lastig, want als je een dag niet blowt (als stoner zijnde), dan rook je die dag ongeveer 2x zoveel sigaretten.. Toch ga ik het proberen!

 

Maar wat is nou de reden dat ik mijzelf hier heb geregistreerd?

Mijn omgeving (lees: ouders, vriendin, aantal vrienden) weet dat ik vanaf vandaag ben gestopt met roken, maar wat zij niet weten.. je raadt het al, is dat ik verslaafd ben aan wiet... Dit heb ik nooit durven vertellen, en ben dit ook niet van plan. Vandaar dat ik hierbij even mijn verhaal heb gepost, en op de tijden dat ik het moeilijk heb, ga ik gewoon weer een verhaaltje voor jullie schrijven.

 

Alvast bedankt voor het lezen, en sorry voor eventuele typvouten maar dit is verstuurd vanaf mijn telefoon.

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 17/07/2013 - 19:44

Lid sinds 29 mei 2012

Hoi roy,

ik denk dat het een ongelofelijk goede beslissing is van je.

Ik hoop ook, dat als je het idee hebt dat je het niet gaat redden, dat je dan contact opneemt met je huisarts. Want er hangt zo ongelofelijk veel vanaf. Niet alleen je gezondheid loopt gevaar maar ook je toekomst, want echt lekker functioneren kan niet met zoveel blowen.

 

Succes!!!

 

 

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 17/07/2013 - 20:24

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Roy,

 

Goede beslissing! Ik wens je veel succes. 

Het zal niet gemakkelijk zijn dit in je eentje aan te gaan. Denk er toch eens over na om iemand in vertrouwen te nemen. 

Ik zeg altijd tegen mijn kinderen dat ze met alles bij mij terecht kunnen. Ook als ze denken dat ze iets hebben dat heel erg is en dat niet kan. Hoop dat jij dat ook met je ouders hebt. Of mss iemand ander?

Geef maar een gil als je dat nodig hebt!

Groetjes,

Lay

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 18/07/2013 - 09:31

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Roy een  toppie yesbeslissing  maar makkelijk zul je het niet krijgen.Twee verslavingen te lijf gaan is best heftig net wat Juul zegt schakel je huisarts in als je hulp nodig hebt deze heeft een beroepsgeheim en niemand komt het te weten als jij dit niet wilt.

Wij zullen je proberen  te helpen waar nodig!!, Zet hem op je nieuwe leven is gisteren begonnen!!

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 18/07/2013 - 09:33

Lid sinds 16 feb 2013

Hoe gaat het ermee? Hoe is je eerste dag verlopen? 

Geplaatst door royzegt op 18/07/2013 - 13:02

Lid sinds 17 jul 2013

Bedankt voor alle berichten! Doet me erg goed.

[email protected], tot nu toe valt het me allemaal nog erg mee! Ik stond vanmorgen wat makkelijker/frisser op, en dit ligt er waarsschijnlijk aan dat ik wat dieper heb geslapen omdat mijn lichaam eindelijk eens uit kan rusten (ipv alle nicotine/wiet af te breken).. Heb daarom ook even een app geinstalleerd genaamd 'Sleep As Droid'. Dit is een app, die eigenlijk je wekker vervangt door hun eigen wekker, maar daarbij meet deze app ook hoeveel je beweegt in je slaap, neemt het op als je praat in je slaap, en daarbij kun je 'slim wakker worden' doordat de app een half uur voordat je wekker af gaat gaat kijken hoeveel je beweegt. BV: Heb je je wekker gezet om 8:30, maar ziet de app dat je om 8:12 heel veel beweegt, laat die de wekker afgaan, omdat je op dat moment blijkbaar niet in een diepe slaap zit, waardoor je makkelijker opstaat.. Ik ga de app vanaf vanavond testen, en zal hier een reactie plaatsen over hoe het mij is bevallen..

 

Maar even door op het niet roken/blowen.. Ik heb er tot nu toe heel weinig moeite mee niet te roken, alleen op bepaalde momenten ('s morgens, rond 13:00 en 's avonds na het eten), maar zelfs dan is de drang om te roken niet zo heftig als toen ik nog wel rookte, maar niet kon roken, snap je? Haha.

 

Daarbij merk ik wel dat ik meer kan eten, en dit is in mijn ogen alleen maar possitief, omdat ik aan krachtsport (sportschool), en duursport (mountainbiken, joggen) doe. Ik ben er daarom ook van bewust juist niet te gaan snoepen, want dan kom je natuurlijk vet aan, maar om juist koolhydraten/proteinen binnen te krijgen. Ook ben ik benieuwd hoe snel mijn conditie vordert, want heb gelezen dat je binnen 2 weken niet roken, je longen 10-25% meer zuurstof kunnen vasthouden, en het bloed meer zuurstof door je lichaam kan laten vloeien.. Ik ben erg benieuwd, en sta tot nu toe erg possitief tegenover het niet roken, maar merk wel dat ik erg veel aan het roken denk.. Hopelijk gaat dit vanzelf over.

 

Voor de mensen die graag willen weten wat ik doe als ik zin heb in een sigaret (klinkt misschien erg dom maar..): Doe alsof je rookt.. ik ga inademen en uitblazen alsof ik rook, en denk vervolgens aan de possitieve dingen van het niet roken, en daarna is de drang om te roken eigenlijk vanzelf wel weg..

 

Aanpassing: Daarbij moet ik wel vermelden dat ik wat moeilijker in slaap kom, en als ik op sta mijn keel heel erg droog is.. En dit had ik voorheen nooit.. Maar mijn lichaam zal zich ook wel aan moeten passen aan het niet meer roken..

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 18/07/2013 - 13:34

Lid sinds 29 mei 2012

Ja je lichaam past zich aan en het komt allemaal goed.

En ja inderdaad, je zult het merken dat je meer lucht hebt. Ik had zelfs het gevoel dat ik te grote longen voor mijn lichaam had, met af en toe het gevoel van hyperventilatie. Maar ook dat is allemaal voorbij gegaan.

Bizar dat je nu juist een droge keel krijgt haahahaha, had dat juist van het roken. En van blowen weet ik nog wel dat ik daar ook een extreem droge mond van kreeg. En ik ging er juist heel veel van eten.

 

En wat je zei, dat net doen alsof je rookt. Heb daar iemand anders ook wel eens over gehoord. Die ging, als ze trek had, net doen alsof ze net gerookt had. Denken: zo dat was een lekker peukie.

Als t helpt, helpt het toch.

 

en moeilijker in slaap komen, daar hebben ook meerdere mensen last van. En ook dat gaat voorbij.

Dat je er veel aan denkt is logisch, het is een verslaving!!

 

 

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 18/07/2013 - 15:15

Lid sinds 16 feb 2013

Je klinkt helemaal opgwekt en gemotiveerd, goed zo!

De truuk is om als het even tegen zit of als je je k l . . . voelt, om ook niet naar die rotzooi te grijpen.

Op dat soort momenten is de verleiding het grootst. Als je dat de eerste keer kan doorstaan, dan krijg je daar zo'n kick van.

Moelijke momenten zullen er dus zeker weten komen, maar het is maar net hoe je er dan mee omgaat. 

Zoek afleiding en houd jezelf lekker bezig. Sportschool, wandelen, puzzelen whatever!

Houd ons maar lekker op de hoogte. Je kan je ook melden bij de juli-club. Daar tref je andere juli-stoppers en Juul en ik hangen daar ook rond!

http://www.ikstop.nl/juli-stoppers-2013

Succes!

Groetjes,

Lay

http://www.ikstop.nl/juli-stoppers-2013

Geplaatst door royzegt op 18/07/2013 - 18:57

Lid sinds 17 jul 2013

Dankjewel voor de reacties! Ik ga meteen eens kijken naar de Juli stoppers.

Ik snap dat ik niet moet gaan toegeven aan mijn verlangen, maar ik heb er tot nu toe eigenlijk nog vrij weinig problemen mee, zolang ik maar bezig blijf.. Net als nu heb ik vrij weinig te doen, dus ga ik maar even op ww.ikstop.nl kijken en wat berichtjes plaatsen..

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 18/07/2013 - 19:16

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Je mag hier komen kledderen wat je wilt je kunt ook kwekken in de gezellige boomhut dit topic staat bij de huiskamer .

Geplaatst door Mira29 op 20/07/2013 - 14:38

Lid sinds 20 jul 2013

Hey Roy!!
Helemaal goed dat je vandaag gestopt bent, ik sinds gisteren!
Ik ben net als jou ook een blower en voor ons gaat het dubbelop!
De voornaamste reden dat ik niet durfde te stoppen met blowen was dat ik bang was voor slapeloze nachten maar de 1e nacht is super gegaan, alleen werd een beetje zwetend wakker en vanmorgen de 1e blowvrije ochtend gehad sinds 13 jaar!!
Ik verneem wel wat zoals duizeligheid maar ik gebruik Champix, via de huisarts , waarschijnlijk heeft die ook wat invloed.
Maar zoals ik bij jou lees doe ij jet helemaal zonder....dubbelknap!!! 
Ga ervoor en zodra je de 1e nacht en dag doorbent...;) SUCCES, JE KAN HET!!!

Geplaatst door Tosti_NL op 29/07/2013 - 08:55

Lid sinds 26 jul 2013

Knap dat je dit zo kunt en kunt volhouden. Heb ook tijd geblowt, flink verslaafd geweest (7 jaar dag in dag uit geblowd).

Eerste 3 weken zijn lastig met stoppen met blowen, daarna wordt het met de dag makkelijker! Had na 3 weken helemaal geen moeite meer met het stoppen met blowen en vind het nu echt ranzig!! Ben er nu 1,5 jaar vanaf, wat een opluchting!
 
Roken daarin tegen vind ik veel moeilijker om mee te stoppen. Ben nu weer op mijn 6e (rook)stopdag en het gaat goed! we houden vol!

Hou vol!! Het levert je zoveel op!!

Succes!!

Geplaatst door royzegt op 02/08/2013 - 21:28

Lid sinds 17 jul 2013

Hee Tosti,

Bedankt voor je steun! Tot nu toe gaat het erg goed. Afentoe wel 'zin' om maar iets te roken, maar na een paar minuten ben je het alweer vergeten!

Erg knap dat je bent gestopt met blowen, en als dat lukt, lukt het roken ook wel. Je hebt er helemaal niks aan!

Succes, en mocht het lastig worden mag je gerust een berichtje sturen!

Geplaatst door Tosti_NL op 03/08/2013 - 11:21

Lid sinds 26 jul 2013

Geen dank! Mooi dat het goed gaat houden zo! Pas alleen op met alcohol dat kan je namelijk de das om doen dus wees altijd alert! Mmm roken is toch veel moeilijker omdat t "geaccepteerd" is.. En je veel vaker en sneller in de verleiding komt. Maar goed al met al gaat t uitstekend! 

Voor jou geld t zelde mocht t lastig worden! Succes we gaan ervoor!!

afbeelding van mndy1

Geplaatst door mndy1 op 07/08/2013 - 18:23

Lid sinds 04 jan 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He Roy,

 

Om de een of andere reden is dit draadje me ontgaan, maar wat ontzettend goed dat je dit besluit hebt genomen. Ik herken je verhaal ontzettend en het is alsof mijn broertje het geschreven heeft. Succes!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 16/08/2013 - 16:28

Lid sinds 29 mei 2012

Nou roy is al 5 dagen niet onlkine geweest dus ik vrees het ergste

 

Reactie toevoegen