Hi there, ik stop! #2

Geplaatst door royzegt op 08/04/2014 - 07:53

Lid sinds 17 jul 2013

Mijn vorige stop topic: http://www.ikstop.nl/hi-there-ik-stop

Ik was dus gestopt (mede dankzij ikstop.nl), voor een aardig lange tijd (+- 7 maanden). Toch zijn er rond de carnaval wat dingen gebeurt, waardoor ik een fallbackje had, en weer ben begonnen met roken & blowen.

Ik merkte al snel dat ik die levensstijl niet wou, maar ik merkte ook dat ik nog niet sterk genoeg was om te stoppen, tot vorige week dinsdag!

Afgelopen dinsdag (1 April 2014...) was ik mentaal wéér helemaal klaar, en ben ik net als de vorige keer cold turkey gestopt!

Het is eigenlijk precies hetzelfde als in mijn vorige keer dat ik ben gestopt. Mentaal ben ik er zo klaar voor, dat het gewoonweg wordt geblockt ofzo. Zin in een sigaret heb ik gewoonweg niet meer (een joint afentoe is een ander verhaal, maar ook die laat ik vanzelfsprekend zoals het is).

Nu komt in mijn ogen het aparte. Onlang ik minder lang heb gerookt dan de vorige keer dat ik ben gestopt, zijn de afkickverschijnselen een stuk heftiger... De eerste paar dagen kon ik niet slapen, en de keren dat ik sliep werd ik 's nachts zwetend wakker (maar serieus helemaal nat, kon niet verder slapen zonder het bed te verschonen en te gaan douchen...). Sinds een aantal dagen is het zweten in mindere maten, maar het slapen wil nog steeds niet lukken...

Al met al zet ik gewoon door, al komt het niet slapen in een erg slechte tijd (veel sportwedstrijden en afstudeertaken met school), maar om nu weer te gaan roken zou ik mezelf mentaal helemaal kapot maken. Gewoon doorzetten dus.

Wellicht heeft iemand tips voor het slapen, of een insgelijkse ervaring, dan hoor ik deze graag!

Met sportieve groet,

Geplaatst door ikstop.nl op 08/04/2014 - 08:20

Lid sinds 12 feb 2014

Hoi Roy,

Goed dat je de draad weer hebt opgepakt.

Dat slechte slapen herken ik, heb er helaas geen oplossing voor. En als ik wel slaap dan droom ik enorm. Beleef de hele dag opnieuw maar dan een stuk heftiger. Maar goed da's voor mij geen reden om weer te gaan roken. Ben blij dat ik ervan verlost ben.

Succes met je afstudeertaken, sportwedstrijden en het niet roken en blowen.

Groet Karin.

Reactie toevoegen