Hier gaat ie dan... later vanmiddag stop ik (opnieuw)

Geplaatst door Wahmmie op 24/09/2016 - 12:44

Lid sinds 04 mei 2014

Hoi iedereen,

Twee jaar geleden ben ik hier effe actief geweest, maar zonder resultaat... sad

Ben 40, drie kids, gestopt met de methode van Allen Carr toen ik begon aan kids, 16 jaar geleden. Toen na 13 jaar gestopt te zijn, op vakantie die ENE (die niet bestaat...) opgestoken, en sindsdien weer ontzettend verslaafd...

Nu, drie jaar later, wil ik er echt vanaf, ik rook ontzettend veel, last van rokershoest, wil gewoon weer echt gezond worden!!

Ik twijfel nog of ik Cold Turkey zou gaan, of toch pleisters zou gaan plakken...

Iemand raad?

Alvast dank!

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 24/09/2016 - 13:09

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 10 maanden geleden gestopt

Hallo Wahmmie, welkom bij de stoppersclub. Heel bijzonder dat je na 13 jaar gestopt te zijn, we weer ingetuind bent. Heel erg jammer, maar kijk niet terug en heel goed dat je er weer voor wilt gaan. Toppie!

En hoe je wilt gaan stoppen..... ik kan je helaas niet adviseren. Ben ooit een keer Cold Turkey gestopt, maar dat ging al snel mis, terwijl er heel wat mensen zijn die het op die manier wel is gelukt. Pleisters hebben mij vaker geholpen, het is alleen jammer dat snel huidirritaties kunnen geven. Het is en blijft een persoonlijke keuze.

Zelf ga ik a.s. maandag stoppen en heb nu kauwgom en zuigtabletten gekocht. Ook ben ik het boek van Allen Carr weer aan het lezen.

Heb jij al een stopdatum in gedachten? Ga er voor, op welke manier dan ook. Het gaat je lukken, lees mee op het forum en schrijf hier ook je eigen ervaringen.

Heel veel succes.

 

Geplaatst door Wahmmie op 24/09/2016 - 15:27

Lid sinds 04 mei 2014

 

Hey Adrie010,

Hartelijk dank voor jouw reactie!

Ik ben destijds dus met Allen Carr gestopt, maar vind de boeken van Jan Geurtz (De opluchting, De verslaving voorbij) zeker ook de moeite waard om te lezen.

Normaalgezien is het voornemen om vandaag te stoppen, als het pakje leeg is...Heb me voorgenomen om dan een kleine siësta te nemen, daarna een goeie lange douche, en wat klusjes in en om het huis aan te pakken...

smileyik kijk er eigenlijk wel naar uit, naar een (opnieuw) rookvrij leven, maar besef dat het misschien niet altijd over een leien dakje zal gaan.

*bijkomend...ik twijfel nu even, misschien stop ik ook op maandag, heb begrepen dat er dan (jij inclusief) 2 stoppers zijn??

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 24/09/2016 - 16:57

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 10 maanden geleden gestopt

Inmiddels begrepen dat jij er ook maandag voor gaat Wahmmie. Zet 'm op, we zijn nu al met zijn vieren. Het moeilijkste moment voor mij is 's ochtends als ik op sta. Ik rook dan altijd eerst een sigaret in de badkamer en ga daarna pas douchen. Dat is even wennen, ik denk dat ik dan maar gelijk een zuigtabletje neem.

En de boeken....ik heb er hier aardig wat liggen, ben alleen Allen Carr opnieuw aan het lezen, in feite komen ze allemaal op hetzelfde neer. Wilskracht, doorzettingsvermogen en vertrouwen.

 

Zo zie je maar P1957 dat het voor iedereen anders is. Ik had wel succes met de pleisters, ik kreeg er alleen uitslag van. Ik vind het hartstikke goed dat het jou Cold Turkey lukt. Hou vol hoor.

 

 

 

Geplaatst door saskia Dijkxhoorn (niet gecontroleerd) op 24/09/2016 - 18:31

Lid sinds

Ook hier iemand die zwaar overweegt te stoppen..gisteravond overtuigd en vanmorgen de mist in..Hoe zet ik die knop toch om!! Barst vd lichamelijke klachten..Maar waarom is die honger naar die sigaret nog zo groot?? Snap niks van mn eigen brein!!

Geplaatst door saskia Dijkxhoorn (niet gecontroleerd) op 24/09/2016 - 18:31

Lid sinds

Ook hier iemand die zwaar overweegt te stoppen..gisteravond overtuigd en vanmorgen de mist in..Hoe zet ik die knop toch om!! Barst vd lichamelijke klachten..Maar waarom is die honger naar die sigaret nog zo groot?? Snap niks van mn eigen brein!!

afbeelding van Adrie010

Geplaatst door Adrie010 op 24/09/2016 - 21:16

Lid sinds 07 jan 2012

7 jaar 10 maanden geleden gestopt

Heel herkenbaar Saskia. Maar waarom toch die angst om een gezonder lichaam te krijgen? Je bent toch niet bang om je vrijheid te herwinnen? Ik lees van van stoppers, dat het stoppen het mooiste cadeau is dat ze zichzelf ooit hebben gegeven. Die honger naar een sigaret heet verslaving en die moet je even overwinnen. Lees maar veel hier en dan raak je vanzelf je angst kwijt en als je door de eerste dag bent dan kan je TROTS zijn op jezelf en begin je vol goede moed aan dag 2.

Geplaatst door Wahmmie op 26/09/2016 - 00:33

Lid sinds 04 mei 2014

Hoi allemaal,

Ben nu mijn laatste sigaretten aan het roken... dit is de eerste echt serieuze stoppoging sinds ik drie jaar geleden (na 13 jaar gestopt te zijn) opnieuw was begonnen...

Ben er helemaal klaar mee, hoop ook dat dit gevoel de komende dagen/weken/maanden/jaren blijft..

Mijn vriend stopt gelijk met mij, is helemaal overtuigd, dus ik heb wel steun ;-)

Morgen post ik misschien een volledig gefrustreerde reactie (hmhm) maar nu voel ik mij er helemaal klaar voor!!

En @Saskia.. GA ER VOOR!!!!

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 26/09/2016 - 08:27

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

allemaal toppers hier komt helemaal goed hoor!

mijn partner rookt nog, en veel zelfs en laat de voorraad sigaretten zichtbaar in de keuken liggen dus cold turkey zag ik niet meer zitten.

Ben gestopt met nortrilen en vind het wel een aanrader. De sigaretten smaakten zo smerig dat ik gewoon niet meer KON roken. Heel mijn lijf en systeem zijn nu blij dat we dat niet meer hoeven te doen.

De truck is om niet te snel te stoppen met nortrilen , gewoon blijven de hoge dosis nemen tot je een heel eind uit die gevarenzone bent zodanig dat als je dan toch struikelt ze gewoon mega smerig is. Wat ze echt is! Het is een smerige rotverslaving die je helemaal kapot maakt van binnen in dag na dag en we zijn aan het vechten ertegen, succes iedereen!

afbeelding van EdjeB

Geplaatst door EdjeB op 26/09/2016 - 12:46

Lid sinds 13 sep 2016

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ga inmiddels week 4 in en eerlijk is eerlijk....ik vind het nogal een ding.   Wel eerder gestopt  geweest maar dit  moet em worden.  Net als de rest nooit gedacht dat het zo'n taaie rotverslaving is.   Als je je dan ook werkelijk meteen dikke prima voelt is het nog tot daar aan toe maar nee hoor..... alle ellende moet nog uit je lichaam, hoesten en rochelen als een oud kereltje   en tussen de oortjes werkt het ook niet echt mee zeg maar.....  Toch even op de teller gekeken (wel doen hoor ! Of een app installeren) en gezien dat ik  inmiddels 325 sigaretten niet gerookt heb !  Toch trots. Mezelf een schouderklop geven en weer door richting week 5.         Oh ja, mede stoppers.   Dit forum sleept je er af en toe ook prima door hoor.  Nou, succes voor iedereen die er vanaf wil. 

Geplaatst door For ever op 26/09/2016 - 13:34

Lid sinds 25 sep 2016

Edje.... wat goed! Nou doe schouderklop heb je meer dan verdiend. Perfect. Weer zo'n super goed voorbeeld. fantastisch.

 

Ally, heerlijk meis.... we zijn zo'n beetje even ver nu. Mijn echtgenoot rookt ook gewoon door, maar die houdt het netjes bij 10 shaggies op een dag.

Ik heb overigens wel vaker goede resutaten over Notrilen gehoord. Zelf durfde ik het, gezien de nare ervaringen met Zyban, niet aan. Je bent goed bezig hoor.

 

Mooi Wahmmie, je bent goed bezig. Gewoon rustig doorgaan zo. Leuk dat jouw vriend ook is gestopt. Veel succes.

 

We gaan er voor en hebben de eerste rookvrije uren er al op zitten.

 

 

 

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 26/09/2016 - 13:46

Lid sinds 05 jan 2016

7 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

4 weken is echt een hele grote overwinning! proficiat zeg! goed bezig wow!

Geplaatst door Soezie (niet gecontroleerd) op 26/09/2016 - 19:47

Lid sinds

Jeetje , wat fijn om hier dingen te lezen. Ik merk dat ik de hele dag filmpjes en teksten over het " stoppen ' aan het bekijken en lezen ben.

Ik ben 35, en rookte vanaf mijn 24e en ben tussendoor een keer 2 hele zware maanden gestopt geweest. Dankzij Allen Carr en een nicotinevrije e -weg werpsigaret.Tijdens mijn zwangerschappen ( schaam schaam schaam ) 3 sigaretten per dag gerookt.

Nu ben ik al weken en weken en weken aan het stressen over het roken. Ik wil echt stoppen maar iedere dag lonken de Marlboro"s weer. Vooral in de ochtend. Opstaan in de wetenschap dat 'ze' er niet liggen is echt niet te doen. Ik ben dan zwak en de verslaving is mij de baas. Ik moet perse een brandend stokje in m'n handen hebben. Bah bah..Wat een idiote gedachte.

De stress ook als ze bijna op zijn. Er zitten er nu nog 18 in.

Morgenavond is mijn laatste rookmoment.

Degene die nu ook gestopt zijn. Volhouden! Ik ben nu al blij dat ik jullie verhalen lees.

Bedankt!

Geplaatst door For ever op 26/09/2016 - 20:58

Lid sinds 25 sep 2016

Soezie.... welkom. Ik ben 70 en rookte 56 jaar. Vandaag, na vele  mislukte pogingen, mijn eerste stopdag en het valt reuze mee. Zelf rookte ik 's morgens een peuk voordat ik ging douchen, vanmorgen ben ik nog even in bed blijven liggen met een zuigtabletje. Het was te doen, je moet je gewoontes doorbreken.

Vandaag ben ik de dag doorgekomen met 6 zuigtabletjes en 2 kauwgommetjes. Morgen wil ik een pleister gaan plakken, ondanks dat ik daar meestal uitslag van krijg.

Echt Soezie... je bent sterker dan je denkt. Het is toch fantastisch als je kinderen kunt knuffelen zonder dat je stinkt.

Geplaatst door Wahmmie op 27/09/2016 - 20:28

Lid sinds 04 mei 2014

hey hoi!

ik post eigenlijk vooral (als ik iets post, niet erg vaak) in de septembergroep...hoop jullie daar tegen te komen!

Zoals ik daar zei, gisteren en vandaag wel nog gerookt, maar zeer matig (ong 10 sigaretten tov 50-60 normaal gisteren, vandaag iets meer...frown) maar wil morgen voor het volledige stoppakket gaan...

Ook omwille van mijn vriend, die na meer dan 40 jaar sinds gisteren volledig cold turkey gegaan issurprise

Geplaatst door For ever op 27/09/2016 - 21:08

Lid sinds 25 sep 2016

Wahmmie, schaam je er niet voor om een hulpmiddel te gebruiken. Cold Turkey is ontzettend moeilijk, zeker als je zoveel rookt. Oké, de pleisters zijn best wel prijzig, maar sigaretten zijn veel duurder. Wel positief dat je vriend ook is gestopt, overlaadt hem maar met complimentjes.

Reactie toevoegen