Hoi, allemaal!

Geplaatst door Smokelientje op 19/05/2014 - 12:59

Lid sinds 19 mei 2014

Ik ben een vrouw uit Zwolle en sinds 2 weken gestopt met roken, vanwege gezondheidsredenen en het feit dat ik me verplicht voel tegenover mijn zoon om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te blijven.

 

Maar ik moet zeggen "gestopt" want ik heb een valkuil. Als ik vrienden zie roken. Dan rook ik ook. Als ik alleen thuis ben, of op straat mensen zie roken, dan heb ik geen cravings, zin en weet ik dondersgoed waarom ik gestopt ben. Maar als ik met vrienden zit, en het is gezellig. Dan heb ik er al eentje voor ik het überhaupt door heb en zijn al mijn motivaties blijkbaar weg.

 

Dat is dus de reden dat ik me heb aangemeld, ik hoop wat steun en tips te krijgen voor dat probleem. Ik voel me na het roken ook gewoon kl*te en oprecht een loser en zwakkeling. 

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 21/05/2014 - 15:04

Lid sinds 13 mei 2011

9 jaar 3 weken geleden gestopt met Lasertherapie.

Hallo Smokelientje,

Een loser of een mislukkeling ben je niet, dat wordt je pas als je het helemaal niet meer probeert.

 

Ik zou als ik jou was wel heel duidelijk met je vrienden afspreken dat ze jou geen sigaretten geven om "gezellig" mee te doen, want zonder is het namelijk net zo gezellig.

Als ze dat wel doen, zijn ze geen goede vrienden voor jou. Laten ze jou steunen, ipv jou weer mee trekken in hún verslaving.

 

Probeer je ook voor ogen te houden dat een sigaret helemaal niet lekker of gezellig is - het enige wat je doet is de ontwenningsverschijnselen (die zijn ontstaan na je vorige sigaret) weer op te heffen. En méér is het echt niet .....

 

Als je met vrienden bent, hou dan een fotootje van je zoon in je hand, dan weet je waar je het voor doet ! 

 

Neem afstand, zoek afleiding en drink veel water en ik kan je verzekeren .... de opluchting is enorm als je niet meer "hoeft" !!

Zet 'm op en hou vol yes

groetjes,

Karin

 

 

Reactie toevoegen