Hoi allemaal! Even netjes meedoen aan het voorstel rondje ;)

Geplaatst door Bethechange op 23/04/2018 - 20:35

Lid sinds 21 apr 2018

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Hee hallo!

Ik vind het een beetje lastig altijd om zo een eerste post te beginnen haha. Na 13 jaar roken is het wel leuk geweest, buiten het feit dat ik uiteraard weet dat het heel ongezond is en veel geld kost begon het me steeds meer tegen te staan. Helaas gingen de sigaretjes hierdoor niet minder smaken het was meer dat ik steeds meer mensen in mijn omgeving heb niet (en ook nooit) gerookt hebben en begon me steeds schuldiger te voelen als ik in hun buurt rookte. Ook ga ik langzaam aan steeds op hoger niveau dansen en het is gewoon behoorlijk knudde als jij de enige ben die na de opwarming al staat te hijgen en zweten als een Otter. Ik werd me er steeds meer bewust van dat mijn leven geleeft werd (oke nog een klein beetje wordt) door die kut verslaving. 

4 jaar geleden ben ik eerder korte tijd gestopt geweest, toen cold turkey, maar dit was niet omdat ik wílde stoppen maar in verband met een cosmetische ingreep, die me van punt AA naar punt C bracht ;) Maar toen na 6 weken besloot ik dat ik lang genoeg niet had gerookt voor mijn littekens om te genezen en dat ik prima een gezelligheids roker kon worden. Roken op feestjes werd bietsen bij collega's of zelfs bij mijn stagiaire op 'rot' dagen op werk en uiteindelijk merkte ik dat als ik had afgesproken met iemand die rookte ik veeeeel vroeger al aankwam op plaats van bestemming in de hoop dat ze mij een sigaretje aanbiedde. Binnen de kortste keren had ik zelf weer een pakje gekocht omdat ik het meeroken met anderen op een gegeven moment not done vond omdat het bietsen de spuigaten uitliep en voila, ik was weer volgas aan het roken. Ik heb toen eigenlijk nooit de intentie gehad om de verslaving te verslaan, het was in mijn hoofd altijd al een tijdelijk stop poging, puur voor het herstel. Toen ook veel rokers in mijn omgeving dus al mijn sociale aangelegenheden waren gekoppeld aan roken en niet roken voelde dan ook heel ongezellig.

Wat wel is veranderd is dat nadat ik weer ben begonnen met roken ik nooit meer een sigaret in huis heb gerookt, weer of geen weer ik stond op het balkon, omdat ik na het stoppen pas doorkreeg hoe onwijs het stinkt om uberhaupt te roken. De afgelopen 2 jaar is het roken me steeds meer tegen gaan staan en heb op dappere momenten ook halbakke pogingen gedaan om te stoppen om vervolgens op dag 3 volledig door te draaien... dat zal vast bij andere niet onbekend zijn. Echt niks of niemand is veilig op dat moment en geen 100 uur sporten maakt genoeg endorfine aan om daar doorheen te komen, dus was het tijd voor een andere aanpak. En dat werd na rondneuzen op internet en rondvragen in mijn omgeving Champix. Om niks aan het toeval over te laten slik ik bij elke Champix pil ook een Ginseng tablet, ik slik elke ochten een vitamine B complex tabletje en omdat ik weet dat ik ff flink verkoude kan worden ook maar de Davitamon weerstand aan het menu toegvoegd. Maar misschien wel de allerbelangrijkste aanvulling (voor mij) 5 HTP, dit om de intense moodswings onder controle te houden. De uiteindelijke stopdag was 15 april,  dagen eerder dan gepland maar ik ging op zaterdag voor het eerst in weet ik veel hoelang weer een keertje uit en was op zondag zo moe dat ik mijn bed niet uit ben geweest en dacht toen op maandag 'ja ach ik heb nu al 1 dag niet gerookt een beetje achterlijk omdat vandaag dan wel te doen'. De dinsdag, dag 3, ging overdag wel oke. Ik was bewust thuis gaan werken om zo min mogelijk met collega's in contact te hoeven zijn... want ja mensen zijn triggers om flink geirriteerd te raken (onzin natuurlijk het is die verslaving) maar 's avonds tijdens dansen was ik bloed en bloed chagerijnig  uur met een lang gezicht me door de les heen gezwoegd omdat uiteraard niks lukte en mijn lichaam heel lomp voelde. Ik raakte op een gegeven moment zo gefrustreerd dat ik hard op begon te schreeuwen en tegen een muur aan sloeg. Daar schrok ik best wel van omdat ik de hele dag het gevoel had gehad dat het prima ging. Dat is het moment dat ik besloot om de 5 HTP capsules op te snorren in de kast. 

Toen ik naar bed ging 1 capsule (200gr) genomen en ik was op woensdag een compleet ander mens. Donderdag was weer even een wat lastigere dag en vrijdag was ronduit moeilijk maaaar dat kwam omdat ik een verjaardag had waar veel werd gerookt en ik had een drankje op en dan komt die stomme verslaving mij even vertellen dat ik veeeeel ongezelliger ben als ik niet rook en '1 sigaretje kan wel, gewoon 1 haaltje omdat het lekker is'. Avond met vlag en wimpel doorgekomen, niet gerookt.

Gister zat de eerste week erop en besloot de 5 HTP af te minderen en heb voor het slapen gaan een 50gr capsule genomen. Ik was duidelijk overmoedig want afgelopen nacht heb ik alle nachten heerlijk slapen door de 5 HTP moeten bekopen. Elk uur wakker, vet intens dromen de hele wel bekende mikmak. Ondanks dat voelde ik mij vanmorgen aardig fit en dacht dan ook dat ik na een week thuiswerken wel al aan kantoor toe was. Dat was niet zo! Maaaaan wat had ik een kort lontje ik had werkelijk voor niks of niemand ook maar een centje geduld. Daar in tegen.. ik heb geen moment naar een sigaret verlangd! Dat voelt dan wel als een flinke overwinning. 

Ik weet niet zo goed waarom ik heb besloten om op het forum te gaan schrijven maar ik denk dat ik dit gewoon even nodig heb... een soort van uitlaatklep waar ik en ander niet mee lastig val ofzo.

Oh trouwens over die dromen hé, die begonnen (duh) na 3 dagen Champix. Blijkbaar heb ik gedroomd dat er een extra knopje op de wasmachine zat met 'intens schoon' o.i.d want toen ik van de week de was deed was ik op zoek naar dit knopje op de machine en toen moet is heel erg hard om mezelf lachen omdat het me een dikke minuut koste om te beseffen dat dat dus gedroomd was. 

Kortom, deze poging stop ik om de juiste redenen de motivatie is hoog en kan mezelf door de moeilijke momenten heen praten ( ik ben geen roker, roken is geen optie, ik mag wel roken maar dat wil ik niet, ik stink lekker nooit meer naar asbak). 

Ik ben 8 dagen, 20 uur, 35 minuten en 34 secondes gestopt! Ik heb € 30,00 uitgespaard door 89 sigaretten niet te roken!

Het is nog een mager tellertje maar ben er desalniettemin rete trots op!

Groetjes van Change 

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Vivian op 23/04/2018 - 20:52

Lid sinds 31 okt 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom op het forum en gefeliciteerd met het kiezen voor jezelf!! 

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 25/04/2018 - 00:34

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi Change,
Dat is wat ik noem, even een goede voorstelling. Wat een verhaal, maar het belangrijkste is dat je nu (bijna definitief) een BESLUIT hebt genomen dat je niet meer WILT roken.
Maak het BESLUIT definitief en het wordt allemaal makkelijker. Ga ook geen feestjes of collega's ontlopen, want dan ben je jezelf aan het straffen i.p.v. aan het belonen voor je nieuwe en gezonde levenswijze.

Herkenbare strubbelingen, maar bedenk dat een sigaret het NIET oplost. Een sigaret HEEFT nog NOOIT wat opgelost en ZAL ook NOOIT wat oplossen . .HOE ERG HET OOK IS.

Zoals je zelf al zegt: je moet het niet meer willen !! 
Een rookvrij leven . . .was ik er maar 30 jaar eerder mee gestopt.

Alle liefs en succes,

Geplaatst door michielb op 25/04/2018 - 11:46

Lid sinds 08 nov 2015

5 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Nu na drie dagen voel ik de lucht al weer lekker mijn lichaam in stromen, zonder dat benauwde gevoel. Heerlijk. Succes, en trap vooral ook niet in de val om op feestjes toch één sigaret te roken. Dat heeft bij mij al een paar keer geleid tot opnieuw roken. 

 

 

Reactie toevoegen