Hoi allemaal, ik kan wel wat steun gebruiken.

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 06/01/2014 - 08:43

Lid sinds 06 jan 2014

Ik zal me eens even voorstellen.

Ik ben 25 jaar oud, en woon in Groningen. Ik ben op mijn 20e begonnen met roken, wat best wel stom is aangezien ik de "moeilijke" periode van de middelbare school etc nooit heb gerookt. Goed, eigenlijk al vanaf de eerste maanden dat ik rookte wilde ik stoppen.
Sinds die tijd heb ik dit ook echt enorm vaak geprobeerd. Vele malen cold turkey, met pleisters, zuigtabletten, en Allen Carr.

Allen Carr was voor mij de meest succesvolle stoppoging; 3 maanden niet gerookt, maar wel doorgegaan met blowen. Op een gegeven moment werd dit haast een vervanger voor roken, en bedacht ik dat het toch beter zou zijn om gewoon weer te roken en niet zo veel te blowen. Weer een poging mislukt....

Zo ging het nog even door, paar maanden roken, stoppoging (max 2 weken gelukt telkens), paar maanden roken, stoppoging, etcetc...

Toen het nieuwe jaar begon te naderen vond ik dit weer een mooi moment om het te gaan proberen - NEE, GEWOON NOOIT MEER TE ROKEN! Ik ben me gaan voorbereiden door Allen Carr te herlezen, aantekeningen maken, en voor mezelf mijn rookgewoonte op papier te zetten. 
Ik kocht een klein notitieboekje, waar ik in de eerste pagina's een korte samenvatting van Allen Carr heb opgeschreven, wat gedachtes van mezelf, en een ondertekende belofte aan mezelf om mooit meer in deze valkuil te vallen. Elke dag schrijf ik mijn bevindingen op, de positieve effecten, of als ik toch trek heb in een sigaret maar het heb weerstaan, een soort dagboekje zegmaar.

 

Dit is 5 dagen goed gegaan, tot ik gisteravond op een gezellig drinkavondje met wat vrienden weer heb gerookt. Een vriend (gelegenheidsroker) vertelde beschaamd dat hij nadat hij van de sportschool kwam direct een pakje peuken had gehaald. Ik liet hem weten dat het wel een goed idee was om gewoon even 1 peukje te roken; als hij het zo onder controle kan hebben, kan ik dat toch ook wel? Na 4 sigaretten schaamde ik me enorm dat ik mezelf nog steeds geloofde dat "1 peukje" wel kan....

Vandaag toch maar weer doorzetten. Ik zie het nu zo, iedereen maakt fouten. Maar betekent 1 fout meteen dat ik mijn hele leven weer een slaaf van de sigaret ga zijn? NEE! Dus ik ga het weer oppakken. 

Eén verschil is, dat ik eigenlijk altijd zonder hulpmiddelen wilde stoppen, maar voor de zekerheid toch al wat zuigtabletjes had gekocht. En daar ben ik vanochtend maar weer mee begonnen, toen ik de neiging kreeg om bij collega's een sigaretje te bietsen. Dan ben ik liever nog even een paar weken verslaafd aan nicotine, maar dan wel alleen de tabletjes, dan dat ik meteen weer de fout in ga.

Ik zal jullie hier op de hoogte houden van hoe het verder gaat, en zoals ik in de titel al zeg, ik kan wel een klein beetje steun gebruiken om deze keer definitief er van af te zijn.

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 06/01/2014 - 10:11

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey miele,

Je bent denk ik wel op de goede weg hoor. Je pakt het grondig en positief aan. Soms hebben we een paar extra terugvalletjes nodig om daar te komen waar we willen zijn: bij een niet rokend mens! Die terugvalletjes helpen je in ieder geval op weg om blijvend te kunnen stoppen. Je weet wat  al je valkuilen zijn en hoe je je er beter tegen kunt bewapenen. Door hier een dagboekje aan te maken, heb je in ieder geval meer kans dat je het gaat volhouden. Deze praat namelijk terug:-)

 

Zet hem op en trek aan de bel als het moeilijk wordt, we zijn er om je te helpen!

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 07/01/2014 - 09:09

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoe gaat die Miele?  Blijf maar achter me aanhobbelen en het komt goed. Fijne dag vandaag!

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 09:27

Lid sinds 06 jan 2014

Gaat prima! Heb voor alle moeilijke momentjes een lekker niquitin zuigtabletje, dat helpt toch wel om de eerste periode even door te komen. Ook het forum is een enorme motivatie voor me, anderen slepen mij er doorheen, maar vind het ook erg leuk om anderen die het moeilijk hebben te motiveren. En wat je zei, het "dagboek dat terugpraat" is wel een goeie.

 

Gisteren bijna de neiging gehad om een rokende huisgenoot om een sigaretje te vragen, toen even een niquitin genomen, en me ook bedacht "ik wil morgen écht niet op het forum moeten plaatsen dat ik heb gerookt!".

 

Heb ook op jouw aanraden een dagboekje aangemaakt hier op het forum.

 

En hoe gaat het met jou? Ook gewoon aan het genieten van niet te hoeven roken? Jij ook een fijne dag! :)

afbeelding van Marvel

Geplaatst door Marvel op 07/01/2014 - 09:38

Lid sinds 04 jan 2014

8 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik was meer dan een jaar gestopt en heb aan het eind vorig jaar weer wat gerookt. Het heeft me heel veel moeite gekost om de knoop weer door te hakken. Dus ja: ik ben  super aan het genieten dat ik gestopt ben!

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 07/01/2014 - 12:05

Lid sinds 06 jan 2014

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Je pakt het grondig aan zeg! Goed van je. Heel veel succes en blijf positief en vol vertrouwen.
je vertelde over blowen, doe je dat nu nog of ben je daarmee gestopt?

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 12:29

Lid sinds 06 jan 2014

Heel af en toe doe ik het nog. Ik heb het 2 jaar lang dagelijks gedaan, toen ben ik daar een tijdje mee gestopt, daarna nog wekelijks ongeveer.. Maar na een tijdje had ik er ook niet zoveel trek meer in. Nu haal ik 1x per 2 maanden ongeveer een zakje, daar blow ik dan een paar dagen van, en dan ben ik er ook weer helemaal klaar mee. Maar zo af en toe vind ik het nog wel lekker relaxed. Maar sinds ik gestopt ben met roken ook niet meer geblowd, en zal ook wel een tijdje duren voordat ik dat weer ga doen.

afbeelding van Funkel

Geplaatst door Funkel op 07/01/2014 - 13:14

Lid sinds 06 jan 2014

7 jaar 9 maanden geleden gestopt

Als je zonder kan, zou ik zeggen, laat het blowen dan ook.

Ik heb ook een periode dagelijks geblowd en op een gegeven moment werd ik gewoon naar van het continu versufd zijn. Ik heb het toen jaren niet gedaan en twee jaar geleden heb ik het weer een paar keer geprobeerd, maar ik vind het gevoel van stoned zijn niet eens meer fijn.

Ik denk dat je een risico neemt als je af en toe blowt. Ik neem aan dat je niet puur rook, maar met tabak. Je krijgt dan weer nicotine binnen en dan kan de stap om te gaan roken misschien kleiner worden?

afbeelding van Miele

Geplaatst door Miele op 07/01/2014 - 16:17

Lid sinds 06 jan 2014

Meestal rook(te) ik met tabak ja, maar het plan is wel om als ik het nog doe, het uit een bong te roken, dus puur. Maar denk inderdaad dat het beter is om het gewoon eventjes helemaal te laten. Bedankt voor je input hierover! :)

afbeelding van Lingsel

Geplaatst door Lingsel op 08/01/2014 - 13:12

Lid sinds 08 jan 2014

7 jaar 11 maanden geleden gestopt

Succes, ik ben net een dag gestopt!!

Reactie toevoegen