Hoi! Gestopt met roken, brandende vraag.

Geplaatst door Sweetsmoke op 19/03/2018 - 21:43

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal!

 

Ik speur geregeld het internet af naar verhalen van mensen die zijn gestopt met het roken. Ik ben ook gestopt en dat wil ik graag volhouden. Ditmaal trek ik daar vanalles voor uit de kast, maar wil ik het vooral zelf doen. Op mijn smartphone heb ik de app 'Stoppen met Roken' gedownload en daar de premium versie van aangeschaft voor 3 euro. Doormiddel van een simpel beloningssysteem (badges, procenten en vol lopende balkjes) kan je in die app je 'vooruitgang' bijhouden. Ik ervaar dat als een fijne stok achter de deur. 

Het is namelijk niet de eerste keer dat ik ben gestopt met roken. Ik moet voorop zeggen dat ik nooit echt een kettingroker ben geweest en dat ik vaak 2/3 dagen met een klein pakje sigaretten deed. Al liep dat de laatste tijd iets meer naar 1,5 pakje per 2 dagen.  Daarnaast rookte ik graag jointjes. Als ik blowde rookte ik geen sigaretten. Het kon dus zo voorkomen dat ik op een dag 1/2 joints rookte en verder geen sigaretten meer tot mij nam. Maar tabak blijft tabak. De voorgaande twee keren dat ik stopte lukte het dus niet. De eerste poging duurde denk ik 1 a 2 dagen. De 2e poging bleef bij een woord en liep ik later diezelfde dag nog naar de supermarkt om een nieuw pakje peuken te kopen. 

Nu wil ik dat dus allemaal anders doen. Vorig weekend stak de griep ineens de kop op, en een forse. Toen mijn wiet op was heb ik 1 avond vanalles zitten verzinnen om toch wiet te kunnen gaan kopen. Ik heb die keuze toen gemaakt om dat niet te doen en na een dag was de drang om te bowen weg (terwijl ik dat toch fors deed; het beheerste mijn leven een beetje). Ik heb inmiddels nu 7 dagen niet geblowed en dat voelt prima. 

Toen kwam het wonderlijke idee in me op dat ik net zo goed kon stoppen met roken. Ik had alleen nog een vol pakje, en rokers zijn rokers dus die moest eerst nog even op. Puntje bij paaltje is dit nu de 5e rook vrije dag en bevalt het me eigenlijk wel. Ik voel aan alles dat het beter en beter gaat. Ik voel mijn longen trekken, dat prikt een beetje maar dat vind ik wel lekker eigenlijk. Het enige waar ik wel  mee zit is het volgende:

Voor het slapengaan blowde ik altijd. Nouja, de laatste tijd. De afkick verschijnselen die ik heb zijn minimaal, denk ik. Of het moet allemaal nog komen, dat kan ook nog misschien.. maar ik slaap nu erg slecht tot niet. Al 5 nachten lig ik wakker, val ik in slaap word ik na 1 a ander half uur drijfnat wakker en kan ik mijn bed en pyjamas verschonen, tot wel 3/4 keer per avond. Uitrusten is er dus niet bij. Nog niet in ieder geval. 

Ik hoop niet dat dat het punt is wat mij tot waanzin zal drijven en deze 3e poging doet mislukken. Want in mijn optiek ben ik gestopt en gaat niks naar meer verandering in brengen. Maar als dit weken tot maanden zo door gaat moet ik mij gaan afvragen of werk en mijn verdere wellbeing daar onder moeten leiden. 

Morgenochtend wil ik ook weer beginnen met sporten en ga ik het beest nog even verder te lijf. 

 

Mijn vraag is, zijn er mensen die met een dergeijk probleem zitten of zijn tegen gekomen tijdens het stoppen? Hoe zijn jullie hier mee omgesprongen? Hoe lang blijft slaapeloosheid aanhouden? Heeft het kletsnat wakkerworden te maken met ontwenningsverschijnselen (vast wel, maar zou ook nog in de staart van mijn griep kunnen zitten).

 

Groetjes Ducoz

Geplaatst door Ducoz op 19/03/2018 - 21:48

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Daarbij moet ik nog toevoegen dat ik om en nabij 4 jaar heb gerookt. Het blowen deed ik sporadisch sinds mijn 18e (ben nu 25 jaar oud)

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 21/03/2018 - 08:12

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ha Ducoz, goed bezig! Slapeloosheid kan even duren en komt veel voor bij stoppen met roken.

Sporten kan helpen bij de ontspanning en daar heb je bij de drogist ook allerlei middeltjes voor zoals valeriaan, melatonine etc. Zelf gebruik ik CBD olie. Dat ontspant ook goed, soort blowen maar dan zonder de THC.

Geplaatst door Ducoz2.0 (niet gecontroleerd) op 21/03/2018 - 20:28

Lid sinds

Op een of andere manier krijg ik mijn account niet open;  ik zal vast weer iets fout doen.

Bedankt voor je berichtje Lon, en de tips!  Ik ben behoorlijk eigenwijs en probeer het op eigen kracht te doen al gebruik ik wel een klein beetje hulp van thee waar Valeriaan in zit. Hoeveel dat is, weet ik niet, maar het placebo effect daarvan zal vast ook mee werken aan een betere nachtrust. 

Bovenstaand bericht schreef ik twee dagen geleden. Die avond sliep ik wonder wel goed, terwijl het gisteren weer pet was en ik er 3 keer drijfnat uit heb moeten klimmen. Daarnaast heb ik het sporten weer opgepakt en heb ik gisteren hardgelopen. Dat had ik al in geen 8 jaar meer gedaan, maar wonderwel: mijn conditie was nog aanwezig. Ik fiets ook veel voor de lol, dus wellicht dat dat ondanks alle joints en sigaretten die ik tijdens het fietsen rookte dat mijn conditie toch enigzinds op peil heeft weten te houden.

 

4,4 kilometer hardgelopen, bijna de volledige tijd op snelheid en her en der sprinten en daarna dan kleine stukjes in wandelpas. Dat voelde heerlijk. Ik wilde die longen voelen, ik wilde dat het me speet dat ik aan het roken ben geslagen. Het voelde onwijs lekker. Fuck die shit, ik koop geen sigaretten meer. Ik vind het veel te lekker om te voelen, te ademen en daarin niet te worden beinvloed door een kansloos stokje.

 

Ik bedacht mij ook het volgende: Op het moment dat je je het slechts voelt en je jezelf afvraagt waarom je ben gestopt omdat het allemaal niet'zo erg' is.  En je dan denkt dat je je van een sigaret we goed gaast voelen.. heel eng is dat. Dat een goedje jou kan laten geloven dat je door meer vergif in te nemen beter wordt. Nooit meer.

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 21/03/2018 - 21:26

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Go, Ducoz. Goed bericht. 

Geplaatst door Ducoz2.0 (niet gecontroleerd) op 28/03/2018 - 18:21

Lid sinds

Op een of andere manier krijg ik nog steeds mijn account niet aan de praat, dus dan maar zo.

 

Morgen ben ik precies 2 weken gestopt en 16 dagen gestopt met het roken van wiet. Waar het tot een dag geleden van een leie dakje ging (ik slaap nog steeds niet best, maar het overmatige zweten is gestopt) heb ik sinds gisteravond meer 'last' van het stoppen dan eerder. Misschien betekend het dat alle (excuse my french) teringzooi uit mijn lichaam is en dat het het nu ineens op eigen kracht moet doen. Dat zou kunnen natuurlijk. Ik snap ook dat 2 weken achter elkaar niet helemaal jofel slapen ook niet echt bevordelijk is voor de gemoedstoestant, maar dat zal binnenkort wel voor bij zijn. Hoop ik.

Gisteravond ben ik bij mijn ouders wezen eten. Ik heb geen idee of ze wisten dat ik rookte, vast wel maar misschien ook wel niet, ik kan de vooruitgang niet met ze delen in ieder geval. Ik heb dus besloten, zoals hier boven ook staat om weer hard te gaan lopen. Omdat het er even niet van kwam besloot ik gisteren avond om van mijn ouderlijk huis naar mijn eigen huis te wandelen, als compensatie (ong.10 km).  Maar die omgeving zit zo verweven in het 'ontsnappen' (niet dat ik iets had om voor te vluchten, ik had het altijd super... maar je weet hoe dat gaat met tieners..) en het roken en blowen dat het zweet me uitbrak en ik in een soort schimmenwereld belande. Ik liep de videotheek binnen, ja die heb je daar nog, en stond aan de balie.. "Doet u mij maar een pakje.. ehh... Heineken...". Dus ik liep met een blikje Heineken naar buiten, nam 3 slokken en gooide het blikje weg. 1,25 verspild maar toch GEEN pakje peuken gekocht terwijl dat een close call was. 

Thuis gekomen was het ongeveer bedtijd, dus ik naar bed. Rond 1 uur weer klaar wakker, zoals dat de laatste dagen wel vaker is (maar dan precies om 3.03). Daarna toch weer snel in slaap gekomen, maar wild gedroomt dat ik een heel pakje sigaretten oprookte. Ik werd toch schuldig wakker, tot ik me realiseerde dat het een droom was. Pffiew.

 

Ik werk op een vrij rommelige plek, dus alle prikkels van alle kanten helpen ook niet echt mee met mijn 'gezelligheid' en nu ik geen rookpauze neem kan ik ook niet meer even ontsnappen. Ben vandaag dan ook 45 minuten eerder -dat heb ik nog nooit gedaan-  naar huis gegaan omdat ik het even niet meer trok. Vanavond ga ik toch even flink te keer met hardlopen, om het er even af te lopen zeg maar. 

 

Waarom zou het nu na 2 weken ineens zo hevig op me inhakken en is het nu zwaarder? Een ding is zeker, ik ga er niet weer aan beginnen. Als ik eenmaal wat in mijn hoofd haal dan blijf ik daar vaak ook bij, dus daar ben ik niet bang voor. Hoe lang zou dat aanbijven? Dat drukkende gevoel waardoor je niet echt gezellig word? 

 

So far so good, maar ik kijk uit naar het moment dat het allemaal wat meer naar de achtergrond zakt. Onbewust ben je er dan denk ik toch nog erg veel mee bezig, ookal beweer ik soms misschien van niet.

Ducoz

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 28/03/2018 - 22:07

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 2 maanden geleden gestopt

Op een of andere manier krijg ik nog steeds mijn account niet aan de praat, dus dan maar zo.

hoi Ducoz, ik heb je even een email gestuurd ([email protected]),
zodat je hopelijk weer gebruik kan maken van je account ...

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 30/03/2018 - 10:41

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Gewoon zo doorgaan Ducoz.

Ga in plaats van een rookpauze even wat lopen, bij het koffie-apparaat een praatje maken of maak even een rondje door het gebouw (traplopen heeft bij door wat onrust geholpen) of buiten. Je rustpuntje heb je nog steeds nodig hoor.

Bijna een pakje gekocht, dat was spannend. Je lijkt wel een junk zo, dat hebben we allemaal doorgemaakt in die eerste periode. Het wordt beter!

Geplaatst door Ducoz op 02/04/2018 - 11:07

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Maar we hebben het niet gedaan! Er zijn nog steeds momenten dat ik denk, tja warom ook eigenlijk niet?(dan heb ik het voora over blowen) In zo'n onbewaakt moment zit het gevaar.  Ik ben nog steeds gestopt en was niet vanplan daar verandering in te brengen. 

 

Nog even en we zijn 3 weken onderweg, bijna een maand. Sigaretten lucht, die nu ik weer normaal ruik overal blijkt te hangen, verdraag ik bijna niet. Smerig zelfs. Mooi is dat :P

Geplaatst door Ducoz op 24/04/2018 - 11:30

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik ben nu een maand en een week+ gestopt. Zijdelings heb ik nog wel 4 maal wiet tot mij genomen (zonder tabak, eenmaal via spacecake). Maar daar wil ik nu eigenlijk ook vanaf, want ik trek dat ook niet meer. Heel gek dat alles nu ineens zo anders is, terwijl ik eerst geen moeite had met wiet. Beter misschien.

Op zich heb ik geen drang om weer te gaan roken, maar het blijft een soort psychologsch gevecht. Ik heb een beetje her en der zitten lezen over de effecten van het stoppen met roken en blowen, en velal zijn die berichtgevingen beknopt of is er nooit echt een vervolg; zodra mensen er uit zijn laten ze dit soort fora waarschijnlijk ook achterwegen en dat vind ik jammer. 

Ik ben nooit getest op autisme, maar ik kan er voor mijzelf bijna niet onderuit dat ik er iets van heb. In mijn leven is veelal alles, alles of niks. Ik kan niet iets een beetje doen. Het moet alleen maar dat zijn, of helemaal niks. 

In het stopproces is het dus zeker positief, maar daarmee ook wel zo'n omschakeling in levensstijl dat ik mezelf een beetje kwijtraak en gepaard gaat met depressieve vlagen. Vaak hou ik dit soort gedrag een aantal weken vol of uiterlijk twee maanden voor dat ik weer verval in mijn ouderwetse veilige patroon. Het is echt een psychologisch gevecht waarbij ik niet goed kan plaatsen wat waar door komt. 

Dat dit soort shit nu ineens opduikt legt voor mij de link dat het met het stoppen met roken te maken heeft, anders had ik dat soort gedachtes (waar ik hier niet heel veel verder op in zal gaan) ongetwijfeld al veel eerder gehad. Het is natuurlijk niet zo dat ik voorheen 24/7 stoned was ofzo.  Echter is het wel de vraag hoe lang dat aan blijft houden en wanneer ik mezelf weer een beetje ga herkennen, het is alsof ik ineens een ander persoon ben. Dat handle ik erg slecht...

 

Iemand een idee?

Geplaatst door Sweetsmoke op 24/04/2018 - 11:34

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ps. ik heb mijn naam veranderd naar Sweetsmoke. 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 24/04/2018 - 19:55

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

wat was er mis met de naam Ducoz? Over jezelf herkennen gesproken... Hoe lang iets duurt, dat zijn lastige vragen. Ligt er aan wat je afgedekt hebt door te roken/blowen, en hoe je daar mee om gaat... Het kan een heel proces zijn, dat best een tijd duurt. 

Geplaatst door Sunnygirl (niet gecontroleerd) op 25/04/2018 - 11:14

Lid sinds

Hallo, ik ben nu bijna 6 maanden
CT gestopt met roken en ik voel me vreselijk! De eerste maand ging het redelijk makkelijk, maar daarna..... Depressief, leeg, gespannen pff wanneer gaat dit over. Voor de duidelijkheid; ik wil niet meer roken, heb er ook echt geen behoefte aan. Maar wat een ellende dit!

Geplaatst door Sweetsmoke op 20/06/2018 - 19:21

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo!

 

Ik ben inmiddels bijna 100 dagen gestopt... en opzich gaat dat wel. Maar de laatste tijd heb ik ineens van die buien (ze duren maar kort) dat ik zo iets heb van ik heb eigenlijk wel vrede mee met als het weer zo is als het was. Die momenten ben ik dan ook heel even erg vrolijk maar stopt het zelf eigenlijk steeds weg.

Ik ben ook in gesprek met een psycholoog (3x geweest, nog 1 maal op de planning) omdat ik ook vond dat ik er verder veel te obsessief mee bezig ben. Eerst was ik obsessief bezig met roken en blowen, nu ben ik obsessief bezig met stoppen. Ik weet niet waar ik me slechter bij voel.  Dan lees ik mijn eerste stuk hier boven en denk ik van ja, opzich zat het er wel in. Mentaal heb ik dus al opgegeven eigenlijk, maar ik stel het steeds uit. Het is niet zo zeer dat ik perse wil roken, het is ook niet perse dat ik dat niet wil. Het is gewoon erg slecht voor je en dat zou de juiste beweeg reden moeten zijn om het niet weer te gaan doen. Steeds fitsen er herinneringen langs.

Veel dingen die ik voorheen deed haal ik geen plezier meer uit, ik doe vrijwel niks meer. Terwijl toen ik met enig regelmaat blowde ging ik er op uit, s'avonds gewoon uit etc. Dat uitgaan doe ik erg sporadisch. Afgelopen zaterdag had ik ook zo iets van ik ga een pakje Moods halen.. zo'n pakje met 4/5 sigaartjes. Uiteindelijk heb ik dat omgezet in een kapsalon..maar de gedachte wordt steeds overheersender waarbij ik mij dus afvraag, wordt het ooit makkelijker, want ik wil gewoon niet constant bezig zijn met iets niet doen op een manier dat het mijn hoofd zo sterk beinvloed.  Nu heb ik met mezelf afgesproken dat ik in augustuts weer eens een jointje mag roken. Kijken of ik er tegen die tijd nog behoefte aan heb. Dan zit er ongeveer een haf jaar tussen mijn laatste sigaret en dat moment. Vroeger blowde ik af en toe en rookte ik verder heemaal niet. Dat zou een optimale situatie zijn, maar ik weet ook dat het allemaal lost zand is en ergens heb ik daar ook verder wel vrede mee.....

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 21/06/2018 - 22:11

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Tabex.

Heee Ducoz, leuk dat je weer wat laat horen. Je overwegingen, dat zijn veelal dezelfde overwegingen als iederen die verslaafd is/was. Tenminste, ik lees het terug in meerdere topics hier. Je gedachtes horen bij het afkickproces. Veel bezig zijn met stoppen? Nou en? Nog even en het wordt steeds makkelijker, en straks is het geen issue meer. Hoe fijn is dat. 

100 dagen niet gerookt/geblowd, dat is een mooie prestatie. Merk je voordelen, wil je dit zo volhouden? Dan zul je daar moeite voor moeten doen. Je kunt alles relativeren en wegberedeneren. Ik zou ook wel af en toe een sigaret of een blowtje willen roken. Maar ik weet dat ik dat niet moet doen want dan ben ik binnen drie maanden weer fulltime roker. Misschien is dat bij jou wel anders. Of niet, moet je zelf weten natuurlijk.

Drie maanden op je teller, goed gedaan hoor! Tijd om jezelf op een mooi kado te trakteren? Van al het geld dat je uitgespaard hebt. Geen excuses zoeken om weer te gaan roken hoor.

Geplaatst door Sweetsmoke op 25/06/2018 - 23:51

Lid sinds 19 mrt 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Grappig of gek genoeg heb ik eigenlijk nergens meer last van. De drang om te blowen was zo groot dat ik dus een prerolled joint had gekocht. Eenmaal thuis heb ik hem op mn kast gelegd en daar ligt hij nu nog steeds.

Ergens vind ik een fijn teken dat ik het dus niet meer nodig heb zo als voorheen. Nu ligt hij daar en ligt hij nog wel even goed. Ik heb toch zo iets van als ik hem opsteek rook ik weer tabak en stellen mijn dagen eigenlijk niet meer (nu 103). Ander zijds vind ik t ook zonde van de tijd omdat ik bijvoorbeeld ook een boek had kunnen lezen, wat ik nu dus ook doe.

Anderzijds is het wel iets wat ik in augustus wel weer een keer wil doen en kijken hoe dat gaat. Als ik daarmee weer aan de rook ga is dat iets waarmee ik over moet wikken en wegen. Anderzijds weet ik nu hoe het werkt en weet ik dat de nare shit dus voornamelijk door het stoppen met beide komt. Reden genoeg om dus niet nog eens zo'n periode door te gaan en de zelfde show nog eens te aanschouwen.

Dus voor een ieder: na ongeer 100 dagen zal je gaan wennen aan het feit dat je niet rookt en dus anders leeft. Dingen gaan anders, patronen veranderen en ook daar aan moet je wennen. Het zal ongetwijfeld nog wel even duren voordat je echt 'terug bij af' ben.. maar na die 3 maanden zal het minder hevig zijn.

Reactie toevoegen