Hoi, ik ben gestopt

Geplaatst door Brownpaperbag op 18/05/2013 - 07:10

Lid sinds 18 mei 2013

10 jaar 4 maanden geleden gestopt

 

Hoi Allemaal,

 

Ik ben in januari vorig jaar gestopt na 25 jaar gerookt te hebben. Ik begon erg jong, toen ik 11 was met oudere  vriendjes. Ik had nooit een stoppoging ondernomen omdat ik wist dat het op niets uit zou lopen; roken was een passie. Dat ging dus jaren zo door, tot ik op een gegeven moment, na jaren niet meer gesport te hebben, met zwemmen begon. 

 

Dat was de verandering. Door te gaan zwemmen kreeg ik zin om meer op mijn eetpatroon te gaan letten. Daardoor paste ik ook mijn drinkgewoonten aan. En uiteindelijk besloot ik ook te stoppen met roken. Van het één kwam het ander, met als basis één fundamentele verandering. 

 

Ik nam mijzelf voor om 1 januari te nemen als startdatum en leefde ernaar toe, mijzelf mentaal voorbereidend. Op 31 december kocht ik een buisje niquitin 4mg dat ik de dag erna naar het schansspringen kijkend naar binnen heb gewerkt. Best een sterke nicotinevervanger, maar wel een hele goeie. Precies de steun die ik nodig had. Ik ben al wel snel overgestapt naar de 1.5mg versie, en daar ben ik nog zes weken mee doorgegaan. Vanaf dat moment heb ik een maand of vier zouthoutstengels gekauwd, en nu ben ik 16 maanden rookvrij.

 

Elke dag ben ik blij, en trots op mezelf. Ik heb deze account aangemaakt om dit te vertelen, met de bedoeling om te laten zien dat allemaal mogelijk is. Er is wat mij betreft maar één voorwaarde; je moet 100 procent overtuigd zijn om te stoppen. Ik stopte nooit eerder omdat ik wist dat ik te graag rookte. Zwemmen was voor mij de trigger, het begin van een reeks structurele veranderingen, een nieuwe start. Ik weet ook dat als ik weer begin met roken, ik niet meer zal stoppen. En ik weet ook, dat ik nooit mmer zal beginnen met roken!

 

Beslis, stop, hou vol.

 

en succes!

 

Brown

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 18/05/2013 - 09:24

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Brown,

 

Bedank voor je verhaal. Hopelijk zal dat twijfelaars motiveren om ook de spong te wagen naar een rookvrij leven.

Veel roker zien als een berg tegen het stoppen op, terwijl als je de berg aan het beklimmen bent, deze best te doen is. Met wat doorzettingsvermogen kom je steeds een stapje verder!

Groetjes,

Lay

Geplaatst door Cat13 op 18/05/2013 - 20:31

Lid sinds 17 mei 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt

Mooi verhaal. Een opsteker voor. Ben nog niet gestopt. Ik vind het knap van je, want ik heb het al vaak geprobeerd en het lukte niet.

 

Gefeliciteerd met je rookvrije leven. Nu ik nog:)

Reactie toevoegen