hoi ik ben Sandra

Geplaatst door sandrastopt op 06/12/2012 - 23:02

Lid sinds 06 dec 2012

Hoi, 

ik ben Sandra, 34 jaar en moeder van een zoon van 3.

Ik ben vooral bang om jong te sterven, en wil daarom stoppen met roken.

Ik voel zo nu en dan (wel iig elke week) pijn op de plek waar mijn longen vermoedelijk zitten, dus dat lijkt me geen heel goed teken. Ik hoest niet. Tijdens mijn zwangerschap ben ik gestopt geweest, eigenlijk zonder al te veel moeite. Echter bij stressmomenten hierna greep ik al vrij snel naar de sigaret.

Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik rook waar mijn kind bij is. Ik voel me dan ook een echte junk, dat ik daar niet eens rekening mee houd.

Als het me nu lukt, raak ik echt nooit meer zo'n stinkstok aan.

Ik heb nu een soort inhaler ter ondersteuning, maar zelfs daarmee zit ik al de hele avond huilend op de bank en wordt mijn partner gek van mijn gemopper. Ik wil hierna als het nodig is (en dat verwacht ik wel) pleisters gaan plakken, en dan volledig stoppen. Dan wil ik als motivator ook weer gaan hardlopen.

Ik vind het nu al hel... maar ik moet erdoor!!!!!

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 07/12/2012 - 09:42

Lid sinds

Hallo Sandra, goed van je dat je wilt stoppen maar als ik je berichtje lees dan is mijn eerste gedachte waarom gaat ze niet naar de huisarts en vraagt daar om hulp, soms kun dit niet alleen, dat is geen schande hoor, hoelang of hoe kort je nu rookt het stoppen is voor de een gewoon makkelijker dan voor de andere.

Ik vind het super goed dat je wilt stoppen maar als het nu ,terwijl je nog niet bent gestopt, al zo verschrikkelijk voelt dan zeg maak een afspraak met je huisarts en bespreek het en kijk hoe je het samen kunt oplossen.

Ik ben via mijn huisarts gestopt en slik champix, maar er zijn nog veel meer middelen en manieren. dus maak die afspraak!

Heel veel succes en ik hoop je gauw hier weer terug te zien yes

Groetjes

Bobby

afbeelding van Harmen

Geplaatst door Harmen op 07/12/2012 - 15:02

Lid sinds 24 nov 2012

Goed dat je gaat stoppen

Lekker veel hier lezen en zoals Bobby zei maak een afspraak met de dokter voor hulp

Geplaatst door sandrastopt op 09/12/2012 - 22:27

Lid sinds 06 dec 2012

dankjulliewel voor de reacties! ik ga eerst eens flink rondlezen :)

afbeelding van Nikita

Geplaatst door Nikita op 09/12/2012 - 22:53

Lid sinds 22 jan 2009

Welkom hier Sandra!

 

Dat is een hele goede motivatie om te stoppen. En erg he, wat de verslaving allemaal met ons doet, in jouw geval roken waar je zoontje bij is. Ik heb weleens peuken uit de grijze bak gevist, of natgemaakte sigaretten (in een vlaag van ik ga nu stoppen) weer op de verwarming gelegd surprise

 

Zoals aangegeven, kan je even langs je huisarts gaan. Als je deze maand stopt, kan je je ook aanmelden bij de December stoppers:

 

http://www.ikstop.nl/de-december-stoppers-2012

 

Het kan erg helpen te praten met stoppers, die in ongeveer dezelfde stopfase zitten.

 

Succes!

Reactie toevoegen