Hoi...zucht... toch hulp nodig...

Geplaatst door Supersuus op 31/01/2017 - 19:50

Lid sinds 31 jan 2017

hoi! 

Afgelopen donderdagavond (26 januari 2017) bewust mijn 'laatste' sigaret gerookt. Wilde perse vrijdag stoppen met roken, dat is mijn vrije dag, weekend er achter aan... dus 3 dagen waarop ik niemand hoef tegen te komen die ik zijn kop eraf zou willen trekken. Want dat was altijd bij mijn vorige stoppogingen. De neiging om agressief te worden. Nu wilde ik met tabex stoppen omdat collega's daar goede ervaringen mee hadden. Maar de tabex is nog niet binnen. Dus cold turkey dan maar. Heb paar keer aan sigaret getrokken. Om mijzelf er weer van te overtuigen dat het echt vies is. En dat is het ook. Vies en muf. En toch zou ik liefst weer beginnen. Want mijn hoofd is superdruk nu. Zoek alle excuses in het boek der excuses. Ik werk zelf in de (verslavings)zorg. Dus ik herken de trucjes gelukkig. Alleen, ik dacht, ik doe dat wel alleen. En toen ik net weer even zeker wilde weten dat roken echt vies is, heb ik besloten dat ik niet zo koppig moet zijn en er niks mis is met af en toe een hulplijn uitgooien. Vandaar dat ik me hier heb aangemeld. Dus ik hoop dat ik hier wat rust kan vinden. 

 

 

 

 

afbeelding van ally

Geplaatst door ally op 01/02/2017 - 10:30

Lid sinds 05 jan 2016

5 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hey supersuus

je verhaal is heel herkenbaar  voor mij, ik vind het al jaren een vieze boel maar was zo verslaafd aan het beloningseffect en vooral dan in het weekend en 's avonds. Werd depressief van al mijn mislukte stoppogingen.

Maar deze keer ben ik met nortrilen gestopt en doe het nu volgens het boekje, het gaat me tot nu toe heel goed af, heb nergens last van. De eerste keer dat ik zo zelfzeker kan denken dat ik nooit meer ga roken. Want in al mijn vorige pogingen was er één gemeenschappelijke noemer en dat is dat ik het roken miste en jaloers was op mijn man die nog doorrookte. Dat heb ik nu niet. Ben echt blij dat ik ervanaf ben! Het boek van Kristina Ivings raad ik ook aan dat heeft me heel hard geholpen.

 

succes!

afbeelding van Lapje

Geplaatst door Lapje op 01/02/2017 - 16:58

Lid sinds 05 mei 2014

6 jaar 8 maanden geleden gestopt met Nicorette.

hallo Suus

Ik weet niet hoor maar bewust een laatste sigaret roken en vervolgens af en toe wel roken, is niet echt bewust he? Waarom niet wachten tot de tabex binnen is en er dan echt voor gaan. Je zit zelf in de verslavingzorg je weet dus drommels goed wat af en toe een trekje betekend in je brein. Je moet dan heel stevig staan om steeds weer opnieuw te stoppen. 

Als je er echt voor gaat sluit je aan bij de maandstoppers daar vind je alle steun die je nodig hebt, succes

Geplaatst door ???? (niet gecontroleerd) op 01/02/2017 - 17:55

Lid sinds

Sorry maar jij werkt in de verslavingszorg? En je noemt jezelf Supersuus. Nou suus dan weet je zelf ook dat je onzin kletst en tabex ook niet gaat helpen je hebt gewoon prof. hulp nodig. Van iemand die het begrip verslaving beter snapt dan jijzelf wat zeg je tegen je verslaafden neem nog een lijntje dan weet je weer hoe kut je je voelt nee ongeloofwaardig verhaal. Net als dat je zegt ik weet van tevoren dat ik agressief word als je een studie gevolgd zou hebben zou je weten dat als je je ahw voorneemt agressief te worden dat ook gebeurt. je wilt eigenlijk niet stoppen en zoekt excuses hou daarmee op neem jezelf onder de loep en verschuil je niet achter je baantje. wat voor job heb je daar schoonmaker of in de kantine ik hoop van wel je zal als verslaafde bij jou terecht komen voor steun en hulp. niet rot bedoelt hoor maar als je een ander moet helpen terwijl je zelf doet wat je in les 1 leert heb ik oprecht medelijden met evt. clienten. Maar die heb je niet anders zou je wel beter weten. Kijk eens naar de film  TRainspotting, die gast die echt af gaat kicken, zijn deur dichtspijktert helemaal klaar voor de afkick en dan alles lostrapt voor zijn echt ALLERLAATSTE SHOT daar doet je verhaal me aan denken. Ben beniuewd hoe jij dat ziet en dat meen ik dit is echt zooooo flauwekulverhaal. 

Geplaatst door Supersuus op 01/02/2017 - 23:12

Lid sinds 31 jan 2017

Dankjewel voor je wijze woorden...Ally lapje en Aad. Zit kern van waarheid in natuurlijk. Vandaag is de tabex binnengekomen, en ik zet gewoon door. komt helemaal goed

Geplaatst door Supersuus op 01/02/2017 - 23:19

Lid sinds 31 jan 2017

Ga je lekker? Ga jij jezelf eens onder de loep nemen ???? Beetje anoniem je frust op iemand komen botvieren, dat zegt denk ik wat over jouw karakter en leven. Nog steeds niet op rit zeker? 

 

afbeelding van Deborah2189

Geplaatst door Deborah2189 op 03/02/2017 - 11:13

Lid sinds 03 feb 2017

6 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Helemaal mee eens Suus wat een Frusto! ik herken juist heel erg wat jij hebt en het is juist stoer van je dat je dat zegt en daar is dit forum toch ook voor om elkaar te steunen met dit soort momenten en je herkent het juist van jezelf!  succes je kunt het!!!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 03/02/2017 - 21:52

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 8 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi SuperrrSuus,
Het zijn vaak mensen met vuile handen, die met het vingertje wijzen, maar 'n beetje gelijk heeft frusto ook wel weer. Vooruit is niet altijd rechtdoor, en dat is met stoppen met roken ook zo.
Je moet er echt klaar voor zijn, en dat doet ieder op zijn eigen manier. Na al mijn mislukte stops, ben ik er dan uiteindelijk achter gekomen dat alleen met 100%!!! motivatie de kans op gestopt BLIJVEN reeel wordt.
​Toen ik jong was, dacht ik altijd dat ik nog wel tijd had. Toen ik weer wat ouder was rekte ik dat weer wat verder op. Meestal begon ik weer, en gaf vaak anderen de schuld, of er was weer wat externe stress etc. etc. en vul zelf maar in . . .
​Pas toen het medisch echt noorzakelijk werd, kwam het echte besef dat (het) leven toch belangrijker was dan de verslaving. Na 3 boeken, champix, huisarts en deze site was de motivatie 100% en meer was eigenlijk niet nodig.
​Wees alsjeblieft slim en stop wat eerder dan mij want je bent het waard !!

Suc6,

Geplaatst door Frusto (niet gecontroleerd) op 03/02/2017 - 22:47

Lid sinds

Zozo...nounou lees dit dan

Helemaal mee eens Suus wat een Frusto! ik herken juist heel erg wat jij hebt en het is juist stoer van je dat je dat zegt en daar is dit forum toch ook voor om elkaar te steunen met dit soort momenten en je herkent het juist van jezelf!  succes je kunt het!!!

Ik erger me aan het feit dat suus zegt in de verslavingszorg te werken BEWUST haar laatste sigaret rookt om dan lekker door te paffen om te proeven hoe vies het is. Zeg dan gewoon het lukt me NIET. ik PROBEER het maar hou het niet vol. junkengelul net zoals ik dat ook ben geweest nicotinejunk ja zeker wel en na 2 jaar niet roken heb ik het nog steeds moeilijk bij tijd en wijle. geef dat ook toe maar herken wel de echte stoppers en hen die over een maand weer roken omdat er iets naars is gebeurt. eerst onder ogen zien dat je een vet probleem heb juist alst je werk is verslavingszorg ze doet alsof ze er verstand van heb zou ze dat moeten weten. geen gelul over je werk je bent verslaafd en moet stoppen is voor iedereen moeilijjk en ik kan het weten. uit ervaring. ben gestopt door te minderen kon het ook niet zomaar 3 maanden afkicken en verdomd ik vergat soms te roken. super toch je kan nog wat van me leren ik geef ook rustig toe dat ik weet dat ik vreselijk uit moet kijken om niet te proberen hoe vies het is. en ik werk bij een supermarkt schaam ik me niet voor ben trots dat ik al zolang gestopt ben zonder flauwekulpillen met bijwerkingen ken je metadon suus is ook rotzooi nicotinepleisters ok dat snap ik nog gebruik dat dan als je nu al weet hoe je je gaat voelen. plak m op je mond kan je niet schelden ook ik erger me juist omdat je zo een toontje aanslaaat ik ben deskundige ja, en dan moet je helemaal bter weten. toch alle succes denk dak een gevoelige snaar geraakt heb ist niet wink

Geplaatst door Supersuus op 04/02/2017 - 15:37

Lid sinds 31 jan 2017

Nee frusto, je raakt kant noch wal met je gezever. Je ratelt aan een stuk door. Leest wat je wilt lezen en trekt vanuit jouw referentiekader een conclusie. Je hebt het over positief blijven en toch kies je ervoor om jezelf een junk te noemen. Moet je zelf weten.  Mijn keuze zou het niet zijn.

Als je goed had gelezen, begrijpend had gelezen, had je gelezen dat ik ondanks dat ik weet hoe het werkt (een verslaving) zelf in de valkuilen stap. En ja, inderdaad verslaafd ben aan de sigaret. En dan zo 'zwak' ben en een trek neem van een sigaret, niet om te proeven, nee, om inderdaad weer op te geven, en dan na 2 trekjes er achter te komen dat het vies is. Te proeven dat het vies is dus. En ik de sigaret weer uit maak en weggooi. En mezelf dus weer herpak. En mijn doel weer voor ogen heb. Stoppen met roken.

En zo lang jij niet begrijpt dat ook verslaafde mensen in de (verslavings)zorg werken, omdat het ook nét gewoon mensen zijn, die hulpverleners... dan is er met jou geen enkel gesprek te voeren.

Als ik jou was zou ik 'eens uit de goot komen' en eens om je heen kijken en tot dezelfde conclusie komen als ik. Uiteindelijk zijn we allemaal maar gewoon mensen. En jij hoeft tegen niemand op te kijken. En je hoeft er niet van uit te gaan dat anderen op je neer kijken. Je hoeft niet te vermelden dat je in een supermarkt werkt en je daar niet voor schaamt.Totaal niet relevant. Je gaat er dus al vanuit dat anderen denken dat je dus nooit trots zou kunnen zijn op je werk 'omdat het de supermarkt is'  wie heeft dat geschreven? Of gezegd? Waarom zou iemand daar over oordelen? En wat zegt dat dan over diegene die oordeelt? 

Ik oordeel als je weer zo ongefilterd en ongenuanceerd door de bocht gaat met je reacties. Dan laat je een vervelende kant van je zelf zien. Dan maak je geen vrienden. Terwijl ik toch ook wel probeer tussen jou regels te lezen, en ik weet wel dat je een punt wilt maken. Misschien wel met de harde hand mij ogen wilt openen. Maar zo werkt dat niet hè? Voor jou misschien wel.maar ja dat is jouw kader hè?! Gewoon op een fatsoenlijke manier, dan bereik je de meeste mensen.

Je zou eens een opleiding tot ervaringsdeskundige moeten gaan volgen. Beetje de scherpe kantjes bij jezelf er af halen. Beetje schuren hier en daar. Volgens mij word je dan nog sympathiek ook. En zou je een waardevol persoon voor veel mensen kunnen zijn. Maar voor nu, voor mij, sla je de plank compleet mis. Ondertussen ga ik gewoon door met mijn leven en niet-roken. Ik wens jou heel veel succes, meer als mijzelf, want je hebt het harder nodig dan ik... 

Groetjes 

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 04/02/2017 - 20:19

Lid sinds 29 feb 2008

19 jaar 12 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop en veel succes

Reactie toevoegen