Hulp gevraagd..

Geplaatst door Alae op 19/04/2016 - 13:41

Lid sinds 19 apr 2016

Ik ben inmiddels ruim 5 jaar geleden gestopt met roken dankzij kauwgoms. Zonder problemen gestopt, na tien jaar te hebben gerookt. Dat is fantastisch maar ik ben nu wel verslaafd aan de nicotinekauwgoms. Ik heb meermaals geprobeerd te stoppen. Ik ben zo wanhopig op zoek naar een oplossing om te stoppen zonder dat ik gek wordt en er toch weer aan begin. Wie heeft voor mij goed advies? Alvast bedankt allemaal!

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 21/04/2016 - 01:01

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Alae,

Herkenbare valkuil, maar nu wil je er echt uit klimmen. Hoeveel kauwgom neem je en op welke momenten?

Groetjes, Philippa

Geplaatst door Alae op 28/04/2016 - 01:02

Lid sinds 19 apr 2016

Hoi Philippa!

Lief van je dat je reageert! Ik was even bang dat niemand zou komen reageren... Momenteel doe ik met 1 pakje ongeveer iets meer dan een week. Ik eet per dag zeker 13 kauwgommetjes. Op welke momenten... dat is verschillend. Op momenten dat ik het huishouden aan het doen ben, TV aan het kijken ben of gewoon wanneer ik me verveel en mijn mond wat droog aanvoelt, dan neem ik altijd een kauwgom...

 

 

 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 02/05/2016 - 21:20

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Alae!

Het is wel heel belangrijk... smiley Ik herken het omdat ik opnieuw moest afkicken toen ik eenmaal de laatste nicotinepleister had gezet. In iedere geval knap van je dat je erin geslaagd bent om te stoppen met roken. Dat is al een heel goed begin. En je weet al hoe het is om succesvol van een middel af te kicken.  Dus je kan dat nog een keer.

Maar dan moet je weten wat je valkuilen zijn, het is best veel wat je nog wegkauwt en eigenlijk op momenten die niet overkomen als heel stressvol. Wat waren de valkuilen toen je een eerdere poging deed om af te kicken van de kauwgom?

Je motivatie om te stoppen moet weloverwogen zijn. Het je er al over gelezen? Ik las nl. dat je nare dingen kan oplopen door een verslaving aan n. kauwgom, je loopt wel degelijk grote risico's.

Heb je al ergens last van?

Wat is precies je motivatie, de redenen waarom je wilt stoppen?

Want door de moeilijke afkickperiode moeten we allemaal. Je kan ook je topic veranderen in verslaafd aan nicotine/kauwgomverslaving Misschien is er een ervaringsdeskundige. Wel heel fijn dat wilt gaan kappen met die handel! Dan moet je op een gegeven moment een datum gaan prikken waarop je wilt stoppen. wink

Sterkte met stoppen...

Philippa

Reactie toevoegen