hulp nodig

Geplaatst door doorzetter op 15/12/2016 - 20:17

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo ik ben teun en 29 jaar jong.

en al vanaf me 14e verslaafd aan roken.

normaal gesproken ben ik een Doorzetter maar betreft roken absoluut niet en dat vind ik jammer.

ik wil eigenlijk heel graag stoppen maar het lukt me o dit moment gewoon niet.

ik ben een tijd terug  gestopt geweest met nicotine pleisters 8 week.

de eerste 6 week gingen bijna probleemloos ik was zeer gemotiveerd ik had me ook aangemeld voor een stopboek en kreeg elke dag een deel in me mail om te lezen

het ging over dat de verslaving een ballonetje is in je buik de ballontje is wanneer je begint met roken heel klein maar word heel snel een stuk groter en drukt je ingewanden opzij.

als je dan rookt blaast hij zichzelf op en wanneer je niet rookt loopt hij leeg hoe meer je rookt hoe sneller hij leeg loopt.

zodra het ballontje begint met leeglopen krijg je eigenlijk al last van ontwenningsverschijnselen wat dat ook mag wezen.

dus  rook je een sigaret zodat het ballontje mooi opgeblazen is en er geen lege ruimte in je buik zit dan voel je je net zo als voordat je rookte bijzonder toch.

en ook over de overtuigingen die ik had over roken bv dat het zonder pukkie niet gezellig is op dat feestje.dat zijn allemaal illusies

en ben er ook wel van overtuigt nu dat ik dat niet meer heb.

de laaste twee week was opeens mijn motivatie weg en werd ik emotioneel een achtbaan ik kon er niet goed tegen en ben weer gaan roken.

heb de cold turkey methode ook al een paar keer gerpobeerd.

maar dan ben ik vanaf het begin al een emotionele achtbaan tegelijkertijd probeert iemand in me hoofd een oplossing te vinden om toch maar weer te kunnen roken .

rond het avondeten meestal geef ik op en loop ik naar de winkel om niet peuken te halen en dan heb ik het maar 12-15 uur volgehouden.

ik moet wel eerlijk zijn dat ik me lichamelijk stukken beter voel wanneer ik niet rook al wordt ik wel steeeds verder op de dag heel moe.

het probleem dat ik niet doorzet is het geestelijke gedeelte  lichamelijk heb ik weinig last en dat kan ik prima hebben maar geestelijk ben ik een achtbaan aan emoties en daar kan ik niet mee omgaan.

en wanneer ik rook heb ik dat niet maar dat roken wil ik niet meer hoe los ik dit op.

hebben jullie dit ook gehad en hoe hebben julie dit ogelost?.

hebben jullie hulp,advies,of tips voor mij

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst door Daniel85 op 16/12/2016 - 09:53

Lid sinds 14 dec 2016

Hallo daar Teun!

Je verhaal is heel herkenbaar.. en wat vervelend dat je na 8 wk weer bent begonnen!

Ik zal eerst mezelf voorstellen (31 jr. Rookte vanaf mn 16e half pakje per dag. Feestjes en uitgaan in het weekendmakkelijk 1 a anderhalf pakje extra).
Ik ben nu ongeveer 3 weken gestopt en precies wat je zegt het is een emotionele rollercoaster. Het lichamelijke gaat wel zeg je maar het emotionele is verschrikkelijk?!

Ik herken de emotie in; boos. Frustratie. Willen hijsen aan iets. Knarsentanden.. het is al goed dat je het herkent en opschrijft. Ik heb heel erg last van knarsentanden dus ik draag een potloot bij me om op te bijten.. het helpt voor mij.. misschien heb jij iets waarmee je je emotie kan ventileren zoals sport of een bokszak, schreeuwen of opschrijven.

Je schrijft dat wanneer je cold turkey stopt je direct last krijgt van dr emotionele bijverschijnselem? Met die nicotine kauwgum had je dat niet?

Heel veel sterkte. Gr Daniel

Geplaatst door doorzetter op 16/12/2016 - 23:04

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Daniel.

wat knap van je dat je al 3 weken gestopt bent gebruik je daar ook nicotine vervangers bij of cold turkey.

ik heb alleen pleisters gebruikt nooit kauwgom en toen had ik weinig last inderdaad van emotionele buien omdat mijn nicotine verslaving gewoon in stand bleef ik rookte alleen niet meer.

ja als ik Cold turkey stop krijg ik na een paar uur last van hevige emotionele buien.en ik kan me slecht concentreren.

ik rook elke dag een vol pakje sigaretten en alleen savonds paar uur voor het slapen rook ik elke avond een dun gedraaide joint met hasj.want daar slaap ik heerlijk op ben zo vertrokken en sochtends sta ik zonder problemen op.maar ook dat is slecht voor mijn lichaam dus ook daar kap ik mee waneer ik stop.

ik ben nog niet gestopt maar eigenlijks ben ik al ver over de helft om een gelukkige nietroker te zijn ik heb alleen dat laaste zetje nodig.

ik ben me ervan bewust dat roken niets toevoegt het is een grote illusie dat ik een sigaret nodig heb om verder gelukkig te leven.toch heb ik het lastig ik weet waarom mijn hersens hebben even de tijd nodig om alles weer te resetten heel normaal door al die nicotine die ik binnenkrijg.nicotine gaat namelijk direct naar je hersens en geven dan een stofje af  waardoor je een gevoel krijgt van beloning.ik las vandaag even opgezocht dat het zeker 3 week duurt voordat al mijn  nicotinereceptoren zijn vernietigt.en dat alles weer normaal is net als voordat ik begon met roken.ik heb besloten zondag opnieuw te stoppen en nu gaat het me lukken zonder hulpmiddel.ik weet dat ik een tijdje extra emtioneel ben maar vanaf nu ga ik dat als iets positiefs zien kom maar op een paar weken huilbuien of wat dan ook dat is toch niets vergeleken met wat ik me lichaam aandoe door die troep te roken.ik zal straks een gelukkige niet roken worden ik zal hier regelmatig laten weten hoe ik ervoor sta.

Geplaatst door Daniel85 op 17/12/2016 - 10:04

Lid sinds 14 dec 2016

Hoi Teun.

Goed besluit dat je weer gaat stoppen. Zie de emotionele periode als een berg beklimmen.. omhoog is lastig en je zal misschien een paar keer omlaag kijken maar de afdaling is heerlijk.

Ik ben cold turkey gestopt. Ik maak ook gebruik van de stoppen met roken app. Heel inzichtelijk! Maar ja ook stoppen met blowen dan voor mij en voor jou! Dit scheelt voor mij ook heel veel emotionele schommelingen! Misschien wordt het een heftige periode voor je waar je sterker uitkomt!

Groetjes Daniel

Geplaatst door doorzetter op 17/12/2016 - 21:15

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Ja dat ik ga stoppen morgen is zeker ik heb nog 6 peuken die ga ik wel oproken.Waarom omdat ik heb besloten om op een nieuwe dag te beginnen en niet per direct.In feite als je de knop echt om hebt dan gooi ik deze laaste 6 ook weg maar dat zie ik niet echt zitten dat betekent dt ik nog steeds met bepaalde illusies zit opscheept wat het stoppen niet makkelijker maakt.

Maarja ik stop dus met de start van een nieuwe dag.Ik ben trots op mijzelf dat ik deze stap zet wat de uitkomst ook mag wezen.Ik zal er dit keer alles aan doen om van mijn verslaving af te komen.

Helaas heb ik nog een tweede verslaving dat ik dus elke avond een jointje rook.Ook daar stop ik definitief mee omdat ik ervan overtuigt ben dat ik dan ook zo weer ga roken.Ik kijk al uit naar de realistische dromen soms complete nachtmerries die ik krijg tijdens het slapen.Dat is heel gaaf om mee te maken.Wanneer je  weer wakker word soms doet het een paar seconden ben je ervan bewust dat he maar een droom was.

en daniel ben jij ook al gestopt met blowen? tegelijk met het stoppen van roken.

 

Geplaatst door Daniel85 op 18/12/2016 - 20:04

Lid sinds 14 dec 2016

Hee Teun.

Hoe gaat je eerste dag stoppen dan? Kom je er een beetje doorheen?

Ik ben ook gestopt met blowen ja. Ik ben vooral een gezelligheids gebruiker(in het weekend een gram). Laatste jaren is er veel gebeurd waardoor ik verkeerd ben gaan ademen en veel in hyperventilatie kom. Het roken en blowen daarbij maakt het allemaal nog erger. Dus ik ben vandaag psies 3 weken schoon.

Ben benieuwd hoe het ke vandaag vergaat. Ja de dromen zijn bizar helder. Ik ben al 2 dagen in een jungle. Allerlei wilde dieren. Heel helder. Lijkt wel een space. Hahah

Goodluck!!

Geplaatst door doorzetter op 19/12/2016 - 20:23

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

ik heb het 1.5 dag volgehouden.Opzich ging het goed tot ik met mijn buurman sprak vanmorgen die vertelde dat hij ook ging stoppen met hulp van champix en dan hij 1 of 2 januari stopt met roken vanwege komende festdagen.dat klonk als muziek voor de oren van mijn duiveltje in me hoofd die fulltime bezig was om naar een excuus te zoeken om toch maar wer te gaan roken nou dit was een goed excuus.Heb weer peuken gehaald en weer 1 opgestoken voelde me er schuldig bij en teleurgesteld dus die peuk maakte het niets beter.

helaas gefaald mijn nieuwe stoppoging staat op 1/2 januari.Heb ook maar meteen vandaag een aspraak gemaakt bij de Huisarts voor aanstaande woensdag en heb aangegeven dat ik graag wil stoppen met roken.mssichien kunnen ze mij er wel goed bij helpen en vegroot het mijn kansen om definitief te stoppen.

 

 

Geplaatst door daphne3 op 20/12/2016 - 21:49

Lid sinds 20 dec 2016

Hey,

ik ben momenteel 9 weken cold turkey gestopt, ben 29j. Ik herken enkele zaken uit je verhaal, de emotionele rollercoaster is hel! Ik heb het gevoel dat mijn beste vriend (de sig) er niet meer is :)  De eerste weken ging het voor mij ook makkelijker, in vergelijking met de afgelopen dagen. Momenteel ben ik jaloers op rokers, al denk ik wel dat dit mettertijd zal beteren. Ik heb schrik dat ik voor altijd "iets zal missen". Groetjes

Geplaatst door Yorick (niet gecontroleerd) op 22/12/2016 - 13:55

Lid sinds

@teun. Jammer dat het nog niet gelukt is maar heel veel succes in januari. Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

@daphne. Wat knap. 9 weken.. ik zit nu op 3 en eigenlijk krijg ik steeds zin in een sigaret als ik hier het er over heb of als ik in de kroeg kom. Of na lekker eten. Of na een bakkie koffie of na haha hou maar op.
Het is supermoeilijk maar ik ga het doorzetten. Jij ook sterkte.

Geplaatst door doorzetter op 31/12/2016 - 19:05

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Hey lieve Daphne sorry voor de late reactie  ik vind dat je het enorm goed doet jemag supertrots op jezelf zijn dat je al zo lang bent gestopt hou het asjeblieft vol het komt echt allemaal goed.

ik krijg wel het idee dat jij nog geen gelukkige niet roker bent omdat je aangeeft dat je het gevoel hebt dat je beste vriend de sigaret er niet meer is dat is simpel gezegd niet meer dan een illusie.

ik ben er wel van overtuigt dat je een gelukkige nietroker moet zijn om definitief voorgoed te blijven stoppen.

heel veel succes verder ik stop zelf ook weer op 1 januari dus ik heb nog maar 5 uur over dan is het ook echt klaar ik zal vanaf dan weer regelmatig posten hoe het gaat.een heel gelukkig nieuwjaar Daphne(K)

Geplaatst door doorzetter op 31/12/2016 - 19:03

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Dankje Yorick voor je steun het gaat helemaal goed komen.hoe gaat het nu met je nog steeds gestopt?.hou het vol  blijf positief en zoek naar oplossingen voor de moeilijke situaties die je hebt.als je die niet weet kunnen we elkaar misschien helpen ik zal vanaf nu regelmatig hiet weer aanwezig zijn.alvast een heel gelukkig nieuwjaar.

Geplaatst door doorzetter op 02/01/2017 - 18:19

Lid sinds 14 jul 2015

3 jaar 5 maanden geleden gestopt met Champix.

Voor iedreen nog de beste wensen.ik ben weer begonnen heb het een iets meer als een volle dag volgehouden.heel erg jammer.ik kan hetop dit moment gewoon niet opeigen wilskracht dat is duidelijk ik heb meer hulp nodig ik ga in overleg met de huisarts deze week om te kijken welke hulp het beste is voor mij.

Geplaatst door Yorick (niet gecontroleerd) op 03/01/2017 - 19:08

Lid sinds

Hoi doorzetter. Jammer dat het nu nog niet lukte. Blijf je pogingen wagen. Ik ben nu 37 dagen gestopt met roken. Ik heb wel 2 blowtjes gerookt met oud en nieuw. Het was erg lekker en er zat ook tabak in. Ik had bijna de neiging een sigaret op te steken maar niet gedaan.
Dus ja ik had ook een kleine terugval maar nog geen sigaret...

Succes met de nieuwe pogingen..

Reactie toevoegen