ik ben het roken zooooo zat

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 04/11/2017 - 23:24

Lid sinds 04 nov 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dag,

 

Ik ben Suus, en ik ga stoppen met roken. Ben het zoo zat  en heb er echt tabak van (om maar es een oubollige doch toepasselijke uitdrukking uit de kast te halen).

Ik rook nu ongeveer 25 jaar. Ik ben de laatste paar maanden al een keer of 6 gestopt, of eigenlijk ook niet, want ik rook nog steeds helaas. Als ik vertel hoe lang ik telkens gestopt ben geweest gaan jullie vast lachen.  Ik heb het 1 keer anderhalve dag volgehouden. 1 keer 20 minuten (zo'n beetje direct nadat ik mijn 'laatste' had gerookt ben ik naar de supermarkt gesprint om een nieuw pakje te halen) De andere 4 keer ben ik gestopt met stoppen zo'n beetje 1 uur vóórdat ik stopte. Huh? Nouja ik bedoel dat ik een stopdatum en tijd had besloten, ernaartoe ging leven (lees: ernaar toe ging roken want tja natuurlijk _?_ ga je vlak voor je stopt nog even flink en extra veel roken) ...en vlak voordat ik zou stoppen durfde ik het toch niet aan en besloot ik toch maar liever te wachten met stoppen tot de volgende dag. Of de volgende, of de volgende.

Ben er nu echt helemaal klaar mee, heb een afkeer van mezelf omdat ik rook, en voel me steeds meer een sukkel en slappeling dat ik bijkbaar niet eens een de kracht heb om te stoppen. Heb alles over roken gelezen wat ik kon vinden, en ik weet hoe de verslaving werkt. Maar ik kom op de een of ander manier niet door die eerste paar dagen heen. Ik hoop dat ik hier wat aanspraak of  tips vind om me door de eerste dagen heen te helpen want elke dag dat ik rook zou ik willen dat ik een niet roker was.

 

afbeelding van Charlotje

Geplaatst door Charlotje op 05/11/2017 - 11:57

Lid sinds 05 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Heel herkenbaar allemaal haha
Ik heb vooral in mn hoofd gezet
IK GA STOPPEN
Dat natruurlijk veel herhalen en mezelf overtuigen dat het over een dag. Een jaar. Een decenium net zo moeilijk gaat zijn als vandaag... uitstel is afstel...en ik ben eerst op vakantie gegaan toen heb een een deel van mijn vaste dagelijkse gewoontes veranderd, dus een beetje de triggers weggehaald en ik krijg een andere baan dat zijn wel allemaal dingen die het makkelijker maken.
Ook heb ik een pakje greengo aangeschaft, dat is een soort tabak zonder nicotine en toegevoegde chemicalien waar ik op de zwaarste momenten er 1 van mag roken zodoende kan ik nog steeds naar een feestje met rokers gaan en er nog een beetje bijhoren zonder weer terug bij af te zijn. En dat... gaat er hopenlijk ook voor zorgen dat ik niet zo diep ongelukkig zal zijn en het dus ga volhouden
Heel veel sterkte hoor het gaat ons gewoon lukken!

afbeelding van musti

Geplaatst door musti op 06/11/2017 - 08:59

Lid sinds 04 aug 2017

3 jaar 4 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Suus,

Welkom hier. Goed dat je wilt stoppen met roken! Ben je inmiddels gestopt of niet? Gewoon doen hoor, je maakt het alleen moeilijker als je het blijft uitstellen. Waar wacht je op? Er komt nooit een 'goed' moment om te stoppen als je blijft twijfelen, want het nicotinemnstertje in je hoofd zal steeds met nieuwe smoezen komen om te zorgen dat je je stoppen niet doorzet angry

Lees je goed in hier op het forum, leer van ervaringen en tips van al die mensen hier die al gestopt zijn. Er zijn ook maandclubs met mensen die in dezelfde periode gestopt zijn, misschien kun je daar aansluiten?

Veel succes, en ga er gewoon voor! Niet twijfelen gewoon doen. En als je eenmaal gestopt bent niet in discussie gaan met die stemmen in je hoofd, gewoon niet meer roken.smiley

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 07/11/2017 - 09:09

Lid sinds 04 nov 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

dag,

dank je wel voor je reactie. En nee ik ben nog niet gestopt. Ik heb nu voor mezelf aanstaande vrijdag gekozen om te stoppen,dan heb ik het hele weekend rust voor de eventuele ergste afkickmomentjes. Ondertussen lees ik veel hier op het forum. Aan de ene kant ontdek ik daardoor goede tips en adviezen. Maar tegelijkertijd zie ik ook zoveel klachten en gefaalde pogingen dat de moed me soms weer in de schoenen zakt frown

Maar ik ga er voor vrijdag, het is tijd om vaarwel te zeggen tegen die stomme sigaret.

afbeelding van Zwiebert

Geplaatst door Zwiebert op 10/11/2017 - 12:05

Lid sinds 26 okt 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Suus,

Vanavond lekker kappen met dat gerook! Rook je laaste 3 sigaretten achter elkaar op en kijk naar jezelf in de spiegel terwijl je die 3 sigaretten oprookt. Dankom je snel bij de club van stoppers in November en gaan we het redden met zijn allen!!!! 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 10/11/2017 - 12:32

Lid sinds 04 nov 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

He dankjewel Zwiebert wat lief van je !

Kon ik ook heel goed gebruiken nu hoor hah. Ben aan mijn laatste pakje bezig inderdaad dus het eind (of begin?!) is in zicht.  Heb er zin in maar heb al zoo vaak in deze situatie gezeten, en dan telkens bij de laatste sigaret denk ik van hhmmm nee toch nog maar liever niet stoppen nu, misschien is morgen toch beter...

Maar dat moet ik dus deze keer gewoon NIET denken frown. Ik moet denken: Ik ga hier vol vertrouwen en goede moed in straks!!! Dus hou maar een plekje vrij bij jullie in de club van November, tot snel!

afbeelding van Zwiebert

Geplaatst door Zwiebert op 10/11/2017 - 13:12

Lid sinds 26 okt 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Goed bezig Suus, je mag er nu ook al heen hoor:) Ik zat er ook een dag voordat ik werkelijk stopte.

Je moet weten dat alles wat in je opkomt is je verslaving. Ik herken het zo, ik heb hele heftige afkickverschijnselen en altijd komt dat stemmetje weer. Wat voor mij scheelt is dat ik lekker weg ben uit mijn omgeveing en het zo doe

Maar wat ik lees is dat je het echt zat bent maar dat er ook een bepaalde angst zit. Ga die angst aan en je zult zien dat er niets angstiger is dan de angst voor de angst:) 

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 10/11/2017 - 21:17

Lid sinds 31 okt 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Ook al rook je nog, kom er gerust bij Suus! Er zijn nog heel wat comfortabele banken en stoelen vrij, en voordeel, je hoeft niet apart in een rokershok - je komt gewoon al rokend bij de ex-rokers en stoppers  :D 

Wij gaan je er gewoon doorheen slepen :D

afbeelding van Zwiebert

Geplaatst door Zwiebert op 11/11/2017 - 16:25

Lid sinds 26 okt 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoe is het met Suus???

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 11/11/2017 - 17:50

Lid sinds 04 nov 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Suusheppetlastig.
Ojee ik zit totaal nog niet in een happy flow en weet niet zo goed hoe ik daar in kan komen op dit moment. Supermarkt sluit om 10 uur, ik hoop dat ik me zo lang kan inhouden dan ben ik in elk geval veilig tot morgenochtend. Tips zijn welkom :-!

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 11/11/2017 - 20:40

Lid sinds 31 okt 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Natuurlijk kan jij dat!!! Jij bent zoveel sterker dan dat stofje dat dramt... want dat stofje ebt weg en jij niet.. dus ja het schreeuwt en tiert en doet ja maar... blah blah blah blah blah 
Zie het maar als een hele verkeerde vriendschap die al zo veel kansen heeft gehad en iedere keer als je er weer in trapt denk je.. shit dat dus. Nou dit dus! Laat de sigaret los, heeft geen nut, lost echt niets op, maakt het echt zoveel moeilijker voor je (schuldgevoel, faalgevoel, en dan wil je weer stoppen en dan moet je er weer doorheen... ) je bent er nu, nu is het moeilijk, je gaat echt niet dood - beloof het! je wordt niet gek (ook al voelt het zo, maar zodra je over het moeilijke moment heen ben dan kun je weer even diep ademen en denken "zo HA! dat heb ik gedaan!). 
Happy flow is lastig te pakken als het zwaar is dat snap ik idd ook wel. Maar afkickverschijnselen zijn juist positief, je lichaam is zich nu aan het verschonen, het moet eruit, zwetend, huilend, lekker lang douchen, en als je last hebt met slapen ed (want dat hoort er ook bij, melatonine aanmaak wordt verstoort door de nicotine huishouding, dus als je in balans komt dan doet alles even heen en weer) zorg gewoon voor een tabletje melatonine dan heb je iig een paar uurtjes dat je goed slaapt, want dat is HEEL belangrijk voor je brein.

Als je van dansen houdt, zet een "hier kan ik alles ermee uitgooien" muziekje op en stuiter gewoon rond, en merk dat je over pak em beet 4 dagen ineens een heel nummer kan volhouden zonder ademnood! 

Over niet zo heel lang kun je weer heel veel dingen echt proeven en ruiken (en natuurlijk ook nare geurtjes, maar dat is ook een kwestie van normalisering, brein past zich echt wel weer aan aan de normale wereld)

Komt goed!!! Zwaar ja, onmogelijk nee! 
 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 28/03/2018 - 16:03

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

enlightened effe omhooghalen ik zag deze in de rechter kolom voorbij komen.

Het voorsteltopic van Suus. En Viv en Zwieb waren er ook bij. Oooh denk nog eens aan die lastige eerste periode. Wat zijn we blij dat we daar doorheen zijn.

​You go Suus yes

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 28/03/2018 - 17:46

Lid sinds 04 nov 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Whaha grappig Lon, ik was dit alweer vergeten, leuk om terug te lezen :-P
Ik ga meteen ff kijken of er van de rest van onze groep ook n voorsteltopic is, leuk om te zien hoe we er toen in stonden en hoe ver we nu gekomen zijn al.

Reactie toevoegen