ik ga 1 Maart stoppen met Champix

Geplaatst door channie op 22/02/2015 - 10:37

Lid sinds 22 feb 2015

8 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hallo allemaal,

Ik ben Channie en rook nu zo;n 24 jaar of kan iets langer zijn. Ik had nooit zo de behoefte om te stoppen. Maar sinds een jaar of drie wel. Verder heb ik nog nooit een stoppoging gedaan, juist als ik aan stoppen dacht ging ik juist meer roken. Ik vind het ook wel eng om te gaan stoppen, daarom heb ik gekozen om het met Champix te gaan doen. Ik heb vanmorgen mijn eerst pil ingenomen van 0,5 mg en voel me best al vreemd in mijn hoofd. Maar dat kan ook komen doordat ik de vorige twee dagen buikgriep heb gehad. Ook ben ik bang om veel aan te komen. ben namelijk net 5 kg afgevallen en ik moet er nog 12. Ik wil het stoppen ook niet gaan compenseren met eten. graag zou ik jullie ervaringen met Champix willen horen. Klopt het dat je al na een paar uur na de eerste pil wat kan voelen? En het lijkt me fijn om elkaar een beetje te gaan steunen hier. Voor alle andere stoppers ik wens jullie heel veel succes om een ex roker te worden.

groetjes Channie

afbeelding van Miek2

Geplaatst door Miek2 op 22/02/2015 - 11:39

Lid sinds 18 nov 2014

8 jaar 6 maanden geleden gestopt

Beste Channie,

Ik ben ook gestopt met champix en heb geen last gehad van de pillen. Wel moet je er voor zorgen dat je ze op volle maag inneemt om misselijkheid te voorkomen. Ik ben wel bijgekomen, maar na de kuur deze kilo's weer kwijtgeraakt.

Door de champix heb ik wel geen last gehad van afkickverschijnselen. 

Het zalige gevoel van niet meer te moeten weegt immers niet op tegen een paar kilo bij te komen door te stoppen met roken. Je kan het best de hand houden door gezonde snacks te nemen.

Je hebt een geweldig besluit genomen te stoppen met roken. Ga er voor

Geplaatst door channie op 22/02/2015 - 14:20

Lid sinds 22 feb 2015

8 jaar 3 maanden geleden gestopt

Beste Miek2,

 

Hartstikke bedankt voor uw reactie. Geeft me moed en zin erin.

 

Nu maar veel komkommers en snoeptomaatjes inslaan.

 

Groetjes Chantal

Reactie toevoegen