ik heb hulp nodig

afbeelding van peterkeus

Geplaatst door peterkeus op 25/02/2013 - 14:03

Lid sinds 11 Mar 2010

Hallo allemaal,

 

Ben twee weken gestopt geweest met behulp van zuigtabletten. Helaas werd dit vrijdag mij iets teveel ivm spanningen op het werk. Ik werk binnen een kliniek met sterk gedragsgestoorde cliènten die ook nog een  licht verstandelijke beperking hebben.Best een lastige doelgroep dus. Ben van nature niet relaxt ingesteld dus vrij snel last van spanningen-stress en zeer gevoelig voor sfeer ed )sensitief. Mijn partner rookt nog wel, maar gelukkig buiten. Kreeg het dus vrijdag even aan de stok met een collega die naar mijn idee de kantjes er een beetje aan het aflopen was.....Ik merke aan mezelf dat ik sneller opgefokt werd (had dit nl ook al van mijn partner te horen gekregen). Op mijn werk werd ik zo boos.......dat ik bijna mezelf niet meer rustig kon krijgen en bijna ging lijken op mijn cliënten........Niet goed dus.... Voor het opstarten van de dienst, vroeg ik mijn collega om een shaggie. Heb vervolgens in 1 avond haar halve pakje shag opgerookt en voelde me weer `relaxt`. Toch een super vervelend gevoel aan over gehouden, want ik wil zo graag als een niet roker verder. Het weekend toch door blijven roken ondanks ik er me rot bij voelde. Zat in de auto met mijn partner en mijn gedachtes gingen echt van stoppen naar beginnen, stoppen-beginnen. Ik ben naar van alles op zoek en zit overal aan te denken (lasertherapie, accupunctuur, kauwgum, wilskracht, etc). Ik weet het niet meer zo goed waar ik nou goed aan zal doen. Het is vandaag maandag en heb toch besloten weer verder te gaan met het stoppen. Ditmaal met behulp van pleisters stap 2, omdat ik al twee weken was gestopt. Moet zeggen dat ik me het hele weekend al een beetje depri voel.

Ik ben best een spiritueel persoon en wil eigenlijk graag met behulp van meditatie, mindfulness....mezelf van het roken af krijgen. Ook blijf ik op dit forum, omdat ik er gewoon van af wil. Voorgaande keren besloot ik na een stop- en begin poging mezelf meteen niet meer op dit forum te laten zien. Ik zie ook vaak in slechtere tijden meteen alleen maar de negatieve dingen van het niet roken....gezellig met mijn partner, straks als het zonnetje komt weer lekker buiten.... Maar ook...als ik straks ga verhuizen moet ik ws. roken tegen de stress, in september ws. weer terug naar school voor HBO opleiding....genoeg dingen dus om te denken....het zal me toch wel niet lukken en verstandig om te stoppen is het al zeker niet......Nou, dus best een beetje fucked/up in mijn hoofd.

Ik luister veel naar meditatiemuziek en probeer ook af en toe een bodyscan. Zoek denk ik eigenlijk iemand die me dat trapje, OF LIEVER GEZEGD DIE ENORME TRAP ONDER MN........ wil geven. Denk ook dat ik hier maar even dagelijks moet vertellen hoe het met me gaat.

Ideeen zijn natuurlijk ook ZEER welkom!!!!!

sad

Groet,

Peter

 

Geplaatst door Ruut op 25/02/2013 - 14:31

Lid sinds 30 dec 2012

Hoi Peter,

Je vroeg om een schop onder je reet; nou, hier komt ie...

Je geeft de schuld aan externe stressfactoren waarom je weer begonnen bent met roken (werk wat even niet lekker liep, etc). Hoe denk je dat een niet-roker in deze situaties had gehandeld? Die had het probleem opgelost wat zich voordeed, maar die greep NIET naar een sigaret!!! Waarom niet? Juist, omdat hij dat niet als een oplossing ziet. Jij helaas wel.

Mij heeft het mediteren goed geholpen en het helpt mij nog steeds. Door mentaal 'afstand'  te nemen, doorzie ik het spel van het roken. Het is een behoefte van het ego om de dingen te houden zoals zij zijn/waren. Echter, jij bent niet je ego (zich uitend in je gedachten..). Als je dit doorziet herken je de behoefte van het ego (roken) en kun je gemakkelijker besluiten hier niet aan mee te doen. Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegd.

Je bent ook voor de toekomst weer allerlei drempels aan het  opwerpen waarom het eventueel weer niet zal lukken (opleiding) om het stoppen vol te houden. Ik vraag mij af of je echt wel wilt stoppen...

Succes

Geplaatst door Ruut op 25/02/2013 - 14:45

Lid sinds 30 dec 2012

Ik denk dat het goed is dat je meer actief bent op het forum. Ook al gaat het stoppen mij gemakkleijk af, de steun van het forum is onontbeerlijk.. Wat mij in het begin veel hielp was mijn tenden vaker poetsen als ik trek kreeg in een sigaret. Op deze manier train ik mijn hersenen om andere associaties te maken, nl een fisse mond ipv roken. De handeling op zich neemt ook wat tijd in beslag waardoor het 'trekmoment'  weer afgenomen is. Verander je mindset: laat niet het gemis van die sigaret de boventoon voeren in je gedachten, maar leg het accent op de frisse lucht die je inademt, de conditieverbetering die je zult ervaren, het feit dat je niet meer stinkt, het geld wat je bespaart, etc, etc.

Kom op Peter, niet van dat slappe...Gewoon die rotzooi in de open haard gooien en weer stoppen en nu: DEFINITIEF!!

Geplaatst door Ruut op 25/02/2013 - 14:48

Lid sinds 30 dec 2012

PS: Sluit je aan bij de Februaristoppers. Dat zijn kanjers die heel erg goed gaan. Van hen kun en zul je steun ontvangen!

afbeelding van Sannie

Geplaatst door Sannie op 25/02/2013 - 14:53

Lid sinds 27 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Beste Peter,

In mijn ogen zoek je excuses om vooral maar te blijven roken.

Net wat Ruut zegt, hoe lossen de niet-rokers hun problemen op?

Je bent ook niet rokend geboren toch?

Als je echt wil stoppen zou ik toch eens met je huisarts gaan praten,

die kan je misschien een hulpmiddel adviseren en je begeleiden om je

net dat zetje te geven wat je nodig hebt.

En volgens mij hebben we in het begin allemaal wel een korter lontje;

heb ook wel eens staan janken en lachen tegelijk; toen mijn partner me

op m'n gedrag wees.

Dussss, conclusie; als je echt wil stoppen: raap jezelf bijelkaar, je bent niet

zielig, schouders eronder en accepteer dat je door een paar helse weken moet

(moeten we allemaal), zoek hulp en hup schouders eronder!!

en een virtuele schop onder je kont!!

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 25/02/2013 - 14:54

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

beste peterkeus,

 

welkom hier tussen iedereen die van nico en tine geen vrienden meer zijn en hopen te blijven!!

euhhhh eigenlijk moet ik mij links en rechts bij ruut toevoegen,,,er is maar één weg ook om niet zo te gaan denken als jij nu doet,,,wat als straks,,,wat als morgen,,,wat als binnen paar maanden,,,,,,zo werkt het dus niet en zal u zeggen waarom, ik redeneerde lang voor ik ging stoppen ook zo en ook zo van, en het is niet meer gezellig enzo enzo als ik voor altijd ga stoppen, het afscheid nemen is een zware beslissing eens ze genomen is moet je van dag tot dag denken over je stop smoke, anders haal je het niet jongen, maar laat ons ervan uit gaan dat je met een hoopje stress zit, wel ik heb dat steeds en vandaar dat ik via stopmethode Allen Carr las in zijn boek dat er NOOIT een goed moment is om te stoppen als je zo denkt van ik ga de stress niet aan kunnen etc.

tip: lees het boek eens aandachtig door en ook Eric Elary is een goed begeleider (zoek op via google)

succes en hoop dat je nog veel verder raakt dan ik momenteel wink en weet dat wij allemaal onze goeie momenten en slechte hebben!!!!!devil

 

grtjs, chantal

Geplaatst door wilhelmina op 25/02/2013 - 18:00

Lid sinds 20 feb 2013

7 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi hoi

Idd ga naar de huisarts voor ondersteuning en medicijnen maar je moet zelf er voor 100% achter staan en daar heb ik mijn twijfels over.

excuus is er elke dag om niet te stoppen ik weet het uit ervaring is elke dag wel iets ,tot ik er klaar mee was na 42 jaar roken.

Ben nu 9 dagen gestopt met ondersteuning en med. en moet zeggen het valt best mee wel af en toe moeilijke momenten maar dan zucht ik diep drink water en ga wat doen.

Succes ermee

Geplaatst door Lessie op 26/02/2013 - 11:00

Lid sinds 25 feb 2013

Hoi Peter/allemaal, 

Ik snap alle reacties, maar ook die van Peter zelf, omdat ik het herken uit eerdere stoppogingen... Het blijft erg moeilijk maar als je er écht vanaf wilt dan kun je het. 

Ik ben nu net gestopt dus kan niet echt meepraten misschien, maar ik heb heel veel gehad aan het boekje van de Moos-methode. Ik vind het een aanrader! Het heet: 'de sport van stoppen' en is bij bol voor 3,90 te koop. Je kan ook meedoen aan een countdown online. Via de website aanmelden.

Deze keer benader ik e.e.a. totaal anders. Ik heb mezelf duidelijk gemaakt dat roken helemaal niets toevoegt aan mijn leven behalve narigheid, en ik wil het gewoon niet meer. Slecht, duur en vies. 

Als ik nu een sterke aandrang krijg, zet ik een stopwatch aan, ga ik iets doen en na 5 minuten denk ik: 'ziezo, nu was die sigaret opgeweest en was ik nog even ver'... cheeky want zo is het immers. En ik vind het nu echt een sport om te kunnen zeggen: "Nee, ik rook niet"...joepie. 

Veel succes! Ik weet zeker dat jij het ook kunt! Hordenlopen moet je ook leren...

groetjes..

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 26/02/2013 - 11:16

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

[quote=Lessie]

Hoi Peter/allemaal, 

Ik snap alle reacties, maar ook die van Peter zelf, omdat ik het herken uit eerdere stoppogingen... Het blijft erg moeilijk maar als je er écht vanaf wilt dan kun je het. 

Ik ben nu net gestopt dus kan niet echt meepraten misschien, maar ik heb heel veel gehad aan het boekje van de Moos-methode. Ik vind het een aanrader! Het heet: 'de sport van stoppen' en is bij bol voor 3,90 te koop. Je kan ook meedoen aan een countdown online. Via de website aanmelden.

Deze keer benader ik e.e.a. totaal anders. Ik heb mezelf duidelijk gemaakt dat roken helemaal niets toevoegt aan mijn leven behalve narigheid, en ik wil het gewoon niet meer. Slecht, duur en vies. 

Als ik nu een sterke aandrang krijg, zet ik een stopwatch aan, ga ik iets doen en na 5 minuten denk ik: 'ziezo, nu was die sigaret opgeweest en was ik nog even ver'... cheeky want zo is het immers. En ik vind het nu echt een sport om te kunnen zeggen: "Nee, ik rook niet"...joepie. 

Veel succes! Ik weet zeker dat jij het ook kunt! Hordenlopen moet je ook leren...

groetjes..

 

[/quote]

 

heel veel succes lessieyes

Geplaatst door Ruut op 26/02/2013 - 18:28

Lid sinds 30 dec 2012

Nou Peter, zo heb je al heel wat ideeen en support gehad op je noodkreet. Ben benieuwd wat je er zelf van vindt. Ga je er iets mee doen??

 

afbeelding van taravds

Geplaatst door taravds op 26/02/2013 - 19:05

Lid sinds 25 jan 2013

8 jaar 8 maanden geleden gestopt

[quote=Ruut]

Nou Peter, zo heb je al heel wat ideeen en support gehad op je noodkreet. Ben benieuwd wat je er zelf van vindt. Ga je er iets mee doen??

 

[/quote]

 

**denk dat ie bang geworden is Ruut laugh

Geplaatst door Grace op 26/02/2013 - 21:50

Lid sinds 14 Mar 2012

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Peter,

 

Ik vind de mensen niet aardig tegen je. Daar doe ik niet aan mee. Stress is blijkbaar een grote valkuil voor jou.misschien lukt het wel als je ook niet zo hard over jezelf denkt. Men zou beter niet zichzelf nemen als de maatstaf van alle dingen. Ikzelf ben nu bezig te stoppen met roken vanaf half september. Ben 3 keer afgekickt. Dat kan ik dus wel. En dat beschouw ik al als winst. Na een leven lang roken. 3 weken was het langst. Ik blijf ook zoeken. Maar als ik voel dat het van binnen nog niet klopt, hoef ik het niet eens te proberen. Ik wens je veel succes!

Groetjes, Grace

 

 

afbeelding van Martijn73

Geplaatst door Martijn73 op 26/02/2013 - 22:41

Lid sinds 04 dec 2012

Peter, de mensen op deze site zijn erg aardig voor je, ze gebruiken namelijk hun tijd en energie om jou tips en adviezen te geven die ervoor kunnen zorgen dat je wel beslist om te stoppen met roken.smiley

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 27/02/2013 - 07:18

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Peter , Martijn heeft gelijk als je hier hulp vraagt kom een ieder naar je toe met ideeën om jou te kunnen helpen.Misschien is het toch beter om je aan te sluiten bij de maand februari allemaal kanjers die net als jou net gestopt zijn.En Peter een makkie is het de eerste weken niet daar is iedereen op deze site wel van overtuigd maar als je doorzet krijg je er zoveel  voor terug.

Succes !!

 

Geplaatst door Ruut op 27/02/2013 - 08:20

Lid sinds 30 dec 2012

Martijn heeft gelijk, we steken veel energie in Peter om zijn noodkreet te beantwoorden. Helaas haakt Peter af en vindt hij het niet nodig om te reageren. Wat mij betreft: tabee Peter!

Geplaatst door Marion1957 op 01/03/2013 - 20:21

Lid sinds 03 jul 2012

Dat idee van die stopwatch vijf minuten vind ik werkelijk briljant !!!!! Ik ga het toepassen, dus toch iemand blij van deze topic, namelijk ikke....... 

Reactie toevoegen