ik kap ermee!!

Geplaatst door greetje33 op 21/12/2011 - 15:29

Lid sinds 30 aug 2011

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi allemaal, een tijdje geleden was ik hier ook en helaas ben ik toen afgehaakt....
elke keer als ik weer zit te stomen dan wordt ik weer kwaad op mezelf....het lijkt wel of ik daardoor steeds meer ga roken, steeds denk ik nu stop ik! en telkens steek ik er weer één aan!

zometeen ga ik mijn laatste roken.....en nu echt! heb er genoeg van, van de stank in huis, mijn haren, mijn gebit wordt vies en het aller belangrijkste is mijn gezondheid, heb de ziekte van graves en dat wil zeggen dat mijn schildklier te snel gaat. Dus roken is echt niet goed voor mij.

hulpmiddelen zoals pleisters en kauwgum etc mag ik allemaal niet gebruiken....dus t moet cold turkey

het boek van allen carr heb ik in het verleden al eens gelezen...

ik rook gemiddeld 16 sigaretten per dag....maar nu is het klaar! het is nu 15:30 en ik stop nu!

ik wens iedereen fijne rookvrije feestdagen toe!

grtzzz greet

Geplaatst door Anoniem op 21/12/2011 - 15:39

Lid sinds 11 sep 2011

Hoi Greetje,

Een verstandig en wijs besluit. Stoppen met roken is niet gemakkelijk maar wel de moeite waard. Overleg eens met je huisarts of je als ondersteunign wel pillen mag gebruiken. Deze halen de scherpe kantjes van de ontwenningsverschijnselen eraf. Kom veel hier op het forum, allemaal lotgenoten die elkaar steunen en als het nodig is elkaar door de moeilijke momenten heen trekken. Het belangrijkste is geloof in je wilskracht, JIJ bent de baas en niet het rookduiveltje. Succes! Lodewijk.

Geplaatst door Anoniem op 21/12/2011 - 17:53

Lid sinds 21 okt 2011

Hoi Greetje,

Cold Turkey klinkt voor mensen die het nooit hebben doorgezet als iets heel verschrikkelijks en onmogelijk. Maar dat valt reuze mee. Het grote voordeel is dat je lichamelijke verslaving heel snel voorbij is. Alle middelen met nicotine houden immers de verslaving in stand. Champix en zyban doen iets met de receptoren in je hersenen en zijn in zekere zin verslavend.

Binnen een paar dagen kun je je richten op de psychische verslaving. Het werd voor mij enigszins dragelijk toen ik me na een week realiseerde dat het tussen mijn oren zat en dat ik een gevecht met mezelf aan moest gaan. Ik ben nu iets meer dan 3 maanden cold turkey gestopt en voel me prima. Ik moet nog regelmatig een gevecht met mezelf aan, maar dat wordt steeds minder.

Nu even doorzetten. Ook al zou het je een jaar kosten om er mentaal van af te komen, dat maakt dan toch de rest van je leven veel mooier.

Groet,

Ad

Geplaatst door Anoniem op 21/12/2011 - 22:58

Lid sinds 12 sep 2011

Hoi Greetje,

Had ook al vanalles geprobeerd,per 1 september cold-turkey gestopt,is zeker niet makkelijk maar ben het met ad58 eens dat het wel het beste werkt als je het op kunt brengen.

Vind overigens na ruim 3 maanden een vers opgestoken sigaret nog steeds aangenaam ruiken,echter verschraalde rook en de mensen die tegen je praten als ze gerookt hebben,jeeeee,dat meurt,kun je nagaan wat ik andere mensen aangedaan heb.
Maar kan nu zeggen,ik hoef niet te roken als ik niet wil,kon ik eerst niet,dus geef het niet op,is erg mooi als je door het kwade heen bent en geloof me,je bent trots op jezelf.

afbeelding van Tommelien

Geplaatst door Anoniem op 22/12/2011 - 17:25

Lid sinds 27 nov 2011

9 jaar 6 maanden geleden gestopt

Hallo greetje, meld je aan bij de decembercruise. We geven nog gratis tickets weg tot het eind van dit jaar c12. Gewoon een berichtje achterlaten daar en je vaart gratis mee :grin:

http://www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=13827

Reactie toevoegen