Ik stel me even voor

Geplaatst door BvdGr op 20/07/2015 - 21:35

Lid sinds 16 jul 2015

Beste mede-stoppers!

Mijn naam is Bionda, ik ben sinds tweee maanden 38 jaar en op mijn 13e stak ik mijn eerste sigaretje op. Een rook-carrière van 25 jaar dus. 25 jaar geleden, de tijd dat sigaretten nog in een mooi glaasje op tafel stond bij bruiloften en andere feesten.

 Al een aantal jaren baalde ik enorm van mijn verslaving aan sigaretten. De stank die je de hele dag meeneemt, het altijd zoeken naar de momenten wanneer je eindelijk dat sigaretje kunt gaan roken etc etc. we kennen die problemen allemaal wel. Vorige week dinsdag (14 juli 2015) ik stond in de ochtend op om een dag naar kantoor te gaan, normaal gesproken werk ik vanuit huis, en mijn eerste gedachte waren: Dit is het moment! als ik nu naar buiten ga om te roken is er weer een dag verprutst. Ik ben niet naar buiten gegaan om mijn eerste sigaretje te roken van die dag en bedacht me dat ik wel zou zien waar die dag zou eindigen. die hele dag heb ik niet gerookt en eigenlijk zonder al te veel problemen wat ik niet had verwacht. Ik rookte namelijk ca 30 sigaretten per dag! Toen de volgende dagen... woensdag, donderdag én vrijdag zijn een hel geweest.
 

Alsof ik ergens op mars of een andere planeet rondliep, niet op aarde in elk geval. Vrijdagmiddag liep ik zowat met mijn hoofd tegen de muur van ellende. Dat was de druppel, ik heb toen 1 sigaret gerookt! wat heb ik gebaald en wat voelde ik me ziek! Dat was ook niet de oplossing. Zaterdag niet gerookt, 'savonds bij vrienden geweest (4 van de 6 mensen rookte) en geen enkel probleem gehad gewoon bizar! Zondag ook geen problemen, ook niet na het etentje waarbij we aanwezig waren en waar zeer goede vrienden toch ook dat welbekende lekkerste sigaretje van de dag gingen roken buiten, geen enkel probleem!! en het werd maandag, ik werd wakker en voelde al dat dit een drama dag zou gaan worden... normaal gesproken sta ik om 06:30 uur op, nu toch maar besloten een uurtje langer te blijven liggen... bah bah om 11:00 uur was het moment weer daar.. gerookt!! en wat werd ik er weer ziek van!

Mijn conclusie vandaag, ik kan beter tussen rokers zitten dan alleen thuis achter mijn pc met mijn werk.. Maar ik geef niet op, ik WIL en MOET van die troep af!! Zonder middeltjes en tot nu toe cold turkey. Voor degene die dit lezen en overwegen te stoppen, doen! ik weet dat het uiteindelijk allemaal de moeite waard zal zijn al voelt dat vaak niet zo. :-)

Geplaatst door stefan1971 op 21/07/2015 - 02:40

Lid sinds 09 jan 2015

4 jaar 10 maanden geleden gestopt met Alles op een rij.

inderdaad, hard tegen je gevoel ingaan, oftewel je gevoel geeft je in verstandig te zijn en je verstand fluistert je in gevoelig te zijn voor  de te behalen (gezondheidswinsten)

ik heb zelf weer eens een moeilijk momentje en dan ga ik hier wat lezen en schrijven, het beste er mee, en neem een besluit waar je bij blijft! dan ben je geen slachtoffer meer van al te heftige gemoedsbewegingen. Ik kan het boek van Carr aanbevelen.

Geplaatst door rdewit op 21/07/2015 - 17:13

Lid sinds 30 jun 2015

De grap met roken is dat de nicotine eigenlijk niets doet. Je maakt het allemaal groter in je hoofd. Op het moment dat de motivatie om te stoppen 100% in orde is dan is er eigenlijk niets aan de hand. Je gaat er dan zingend doorheen. Op het moment dat je trek krijgt en er ook maar een millimeter aan toe geeft dan kun je jezelf helemaal gek maken in je hoofd. Je gaat dan jezelf iets ontzeggen dan voor je het weet ben je aan het zwemmen in zelfmedelijden ;-) Thuis blijven zitten helpt dan iig niet!

In het begin ben je er 100% mee bezig. Iedere keer als je sigaretten ziet of ruikt dan gaat de molen weer draaien. Wil ik stoppen, zal ik stoppen. Hoe lang duurt de ontwenning, Lukt het uiteindelijk wel. Kan ik dit echt? Echt een obsessie. De tijd lijkt ook wel voort te kruipen. Na een week of 2 wordt het ineens wat makkelijker en dan kom je weer in je dagelijkse modus. Je denkt dan nog maar de helft van de tijd aan roken.

Hoe minder je eraan denkt, hoe makkelijker het is. Ik ben nu een maand op weg en het gaat steeds beter. Wel komen er af en toe momenten dat je ineens enorm trek krijgt in iets (en dan niet een sigaret maar er mist gewoon 'iets'). Bedenk altijd: Roken doet niets maae dan ook helemaal niets! Je gaat je er niet beter van voelen, het verlicht geen stress (geeft alleen maar stress) Okay, het is lekker maar de reden dat je rookt is de lichamelijke maar vooral geestelijke verslaving. Roken is veel meer dan gewoon maar een 'slechte gewoonte'. 

Blijf onthouden waarom je stopt en Google desnoods eens op wat longkanker en COPD is en wat het met een roker kan doen. Bij mij was dit een goede stok achter de deur.

Goeie docu ter inspiratie (brandend verlangen):

http://www.npo.nl/2doc/31-03-2014/KN_1657735

 

Geplaatst door BvdGr op 22/07/2015 - 10:41

Lid sinds 16 jul 2015

rdewit en Stefan, bedankt voor jullie reactie.

Ik besef me nu maar al te goed dat je het inderdaad niet groter moet maken dan het werkelijk is.

Hoe groter je het maakt in je hoofd, hoe groter het probleem wordt.

Gaat uiteindelijk helemaal goed komen! :-)

Reactie toevoegen