Ik stel me even voor en ben gestopt met Tabex

Geplaatst door Jannemanuitrotterdam op 25/09/2019 - 14:42

Lid sinds 25 sep 2019

10 maanden 3 weken geleden gestopt met Tabex.

Beste mede stoppers, ik ben begonnen met het slikken van Tabex al eerder dus en zondag 22 september ben ik gestopt met roken. Het is mij alles meegevallen en voel me er goed bij. De vorige stopmethoden waren o.a. Champix en e-sigaret. Hierbij voelde ik mij een zombie vergleken bij Tabex. Er zijn twee gevallen bekend van een psychose terwijl het middel al 40 jaar bestaat. Terwijl je voor Champix met het starterspakket 100 euro moet neertellen krijg ik het idee dat we op een geniepige manier belazerd worden om maar zo veel mogelijk geld aan je te verdienen zelfs als je wilt stoppen met roken.

In Nederland is het middel Tabex niet geregistreerd, en mag dan ook niet door Nederlandse bedrijven worden verkocht. In het buitenland zijn de regels weer anders, en mag het wel worden verkocht, ook aan de Nederlandse consument. Hier vond ik ook een aangepaste bijsluiter in het Nederlands die mij ook prima bevallen is. De aanloop duurt langer voor je stopt met roken. Mijn laatste sigaret heb ik zelf gedraaid van restjes shag uit lege pakjes. Dat was echt de laatste sigaret. Na vijf dagen een uurtje langer tussen de pilletjes na een aantal dagen nog een uur erbij tussen het slikken van de pilletjes.

Bij de waarschuwing niet te drinken tijdens het stoppen omdat het vlees soms zwak is heb ik gezondigd. Heerlijk genoten van een flesje wijn en Netflix. Roken deed ik in de serre (in de tuin dus) en heb daar heel handig een schaaltje pepermunt neergezet. Tijdens een ingewikkelde mail of spannende film had ik al dat ik even ging roken nu ga ik een pepermuntje eten. Tijdens mijn tweede werkdag stond ik al tussen de rokers lekker mee te kletsen. Het was buiten en de wind stond gunstig maar eigenlijk ruik je dan pas dat het niet fris is. De visite mag gewoon blijven roken in de serre iets wat ik zelf ook deed.

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 25/09/2019 - 15:09

Lid sinds 17 nov 2017

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Tabex.

Wat een goed besluit van je! Het is belangrijk om je gewoontes te doorbreken, daar ben je al heel goed mee bezig. Ga vooral zo door.

En blijf lekker schrijven. In een dagboek of hier. Mocht je ervaringen, waaronder de mijne, willen lezen over Tabex, dan kun je die vinden op https://ikstop.nl/tabex-ervaringen?page=2#comment-683026

 

 

Geplaatst door Dina op 26/09/2019 - 11:21

Lid sinds 26 mei 2009

1 jaar 10 maanden geleden gestopt met Tabex.

Welkom!! Ook ik heb bijna alles in het verleden geprobeerd om maar met deze verslaving te kunnen stoppen. Nu ook tabex gebruikt en dat is me heel goed bevallen.

Heel veel succes!

Reactie toevoegen