ik stel me ook voor

Geplaatst door gekzat1908 op 05/09/2012 - 11:15

Lid sinds 05 sep 2012

10 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo,

 

Ja weer een poging om te gaan stoppen de zoveelste (pfffff) elke keer hou ik het een week vol en dan verzin ik wel een smoes om te gaan roken... Ik ben er nu echt klaar mee ik kan het niet uitstaan dat ik mensen van het roken af zie komen en mij lukt het maar niet. De reden dat ik wil stoppen zijn er meerdere gezondheid staat bovenaan me lijstje , maar 30 sigartetten perdag is ook een flinke kostenpost! en vrouwlief rookt dit ook dus  we hebben het ook over 400 euro wat zo de lucht in vliegt. Maar als je sávonds piepend in je bed ligt en je heb al astmatische bronchitus hoef ik niet te vertellen wat voor geluiden ik soms kan produceren (piepen hoesten) ben 28 jaar maar lijk wel een oude vent van 80 jaar!

 

Vrouwlief doet ook mee en we zullen zien hoelang we dit gaan volhouden. Misschien met de steun hiervandaan lukt het me wel.

 

Ik heb alles bij elkaar nu 15 jaar gerookt dus het roken zit aardig in me leven ingebakken.

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 05/09/2012 - 12:15

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom hier, en wat goed dat jullie besloten hebben om samen te stoppen! Natuurlijk lukt het jullie, je hebt nu de keuze gemaakt om niet meer te roken, en je weet zelf heel goed waarom. hou je daar aan vast, en ga op lastige momenten even iets anders doen. Ga douchen, wandelen, neem een snoepje, drink water. Kom dat moment door, het zakt weer af. 
ik ervaar nu zelf dat het me beter afgaat als ik er niet mee bezig ben en er verder niet teveel over nadenk. 

Gaan jullie zo stoppen of gebruiken jullie een hulpmiddel? Ik ben 5 weken geleden (vandaag op de kop af bedenk ik me net, yeah...) cold turkey gestopt en het valt me niet tegen tot nu toe.

Heel veel succes met het stoppen.

Geplaatst door Wilskracht-Help... op 05/09/2012 - 12:35

Lid sinds 31 aug 2012

Geplaatst door jeroenkuiper op 05/09/2012 - 15:11

Lid sinds 04 jan 2010

gekzat1908 medefeyenoorder? of betekend de 1908 nog wat anders smiley

 

in iedergeval rug recht houden en niet toegeven aan die nicotinemonsters! 

''we zullen wel zien hoe lang we het volhouden'' is te vrijblijvend, wees strenger voor jezelf en je vriendin en laat niet een ''MAAR'' in je hoofd rondzwerven want dan ga je straks de bietenbrug op en rook je zo weer.

 

je moet 1000% zeker zijn dat je wilt stoppen, en niet terugkrabbelen, nooit meer! 

 

maar stop je cold turkey? gezien je historie van stoppogingen zou ik toch adviseren je wat meer te verdiepen in hulpmiddelen, als je tig keren geprobeerd hebt om te stoppen maar elke keer mislukt het dan moet je gewoon realistisch zijn en gewoon inzien dat je op je eigen kracht niet sterk genoeg bent om de verslaving tegen te gaan.

 

klinkt misschien hard, maar de verslaving is het ook voor jou, je loopt nu rond met chronische aandoeningen in je longen, en van die heb je maar 1 paar, en de verslaving heeft er niks mee voor om jouw te beschermen maar wil gewoon zo langzaam mogelijk jou doen aftakelen totdat je straks met een zuurstofflesje op de bank zit te hijgen en te steunen naast je vrouw..

 

wil je dat graag? wees dan nu eens sterk voor jezelf en denk eerst goed in waarom de vorige stoppogingen mislukten en ga met dan met die informatie er de volle bak voor!

 

 

Geplaatst door Floortje59 op 06/09/2012 - 11:50

Lid sinds 04 sep 2012

als je het echt wil dan kan iedereen stoppen het is moeilijk maar je moet gewoon even elke keer die knop in je hoofd omdraaien en zeggen niet meer doen ik ben nu aanstaande zondag ook nog maar 3 weken gestopt als ik aan een sigaret denk loopt me het water uit mijn mond bij wijze van spreken mijn man rookt niet dat scheelt natuurlijk wel heb van het weekend 3 feestjes daar zullen de meesten wel roken ik moet standvastig zijn en proberen niet iemand de sigaret uit zijn handen te trekken ha ha ha volhouden  dus  we kunnen het.  zeker weten groetjes femmie  

Geplaatst door gekzat1908 op 06/09/2012 - 20:14

Lid sinds 05 sep 2012

10 jaar 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hee jeroen... Ja 1908 is echt van feyenoord :-) elke wedstrijd ben ik van de partij!

Reactie toevoegen