Ik stel me voor..

afbeelding van Noortje72

Geplaatst door Noortje72 op 16/02/2018 - 20:27

Lid sinds 16 feb 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Hoi allemaal, ik wil me even voorstellen hier. Ik ben Noor, 45 jaar en nu 6 weken gestopt. En vanavond heb ik het zwaar en hoor dat ik mezelf vertel dat ik een sigaret wil, mag, moet. Ik geloof er echter geen woord van laugh en daarom ben ik maar even online gaan kijken naar eventuele hulp en steun en zo trof ik deze site.

12 jaar geleden ben ik ooit 4 maand gestopt en in die 4 maand groeide ik explosief in gewicht. Dat heeft me jaren tegen gehouden in het weer stoppen. Nu na 6 weken ben ik al 7 kilo aangekomen. Mijn humeur zakt, emotionele buien, knallende hoofdpijnen, slecht slapen (soms maar 3 uur per nacht terwijl ik voel dat ik er 10 nodig ben), kleding zit te strak, zelfbeeld daalt daardoor weer, black out gehad tijdens vergadering, ambulane erbij, best pittige weken. Kortom: ik zoek motivatie vanavond om niet weer te gaan roken nu.​ 

Ik heb begeleiding gekregen van een longarts in dit traject. Een van de aanleidingen om te stoppen was een uitslag van de gynaecoloog in het aantreffen van onrustige cellen in mijn baarmoeder, PAP3A2. Om mijzelf alle kansen op een gezond lijf te geven was het advies om te stoppen en ik krijg daarom begeleiding van de longarts. Nu was ik redelijk cold turkey gestopt met een klein beetje Nicotinelle ondersteuning, 6-8 mg per dag. Dat had ik al afgebouwd naar 3 mg per dag en nu wil de longarts dat ik pleisters ga gebruiken van 7 mg per dag. Dat lijkt mij een achteruitgang? Wat me tegenhoudt in die pleisters gebruiken is dat ik las dat nicotine de stof is die je hersens de opdracht geeft iets in je mond te willen stoppen, ongeacht of dat nu een sigaret, kauwgom of snoep is. Het gaat om de beweging die in stand gehouden wordt door de nicotine. Daarom ben ik ook maar accuut met de Nicotonelle gestopt gezien mijn gewichtstoename.

Maarrrrr nu weet ik dus even niet meer wat het juiste is en ik weet wel dat ik NIET MEER WIL en GA ROKEN. Misschien is het van me af schrijven hier al een stap in de juiste richting ook :-) 

Voor nu laat ik het even hier bij. Hopelijk hebben jullie tips of goede moed?​​​

Geplaatst door Isabelle 1969 op 16/02/2018 - 20:47

Lid sinds 04 feb 2018

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicorette mondspray.

Hallo Noortje,

Knap hoor, al 6 weken.

Als het gaat met weinig of geen nicotine moet je jezelf toch niet weer of meer verslaafd maken, zou ik zo denken.

Welke reden heeft de arts hiervoor gegeven?

In ieder geval, hou vol. Je bent nu al zover!

afbeelding van Anita 65

Geplaatst door Anita 65 op 16/02/2018 - 21:26

Lid sinds 13 jan 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Hypnose.

Hoi Noortje

Goed dat je aangemeld hebt, hier kan je lekker van je afschrijven, positief of minder positief, het maakt niet uit. Maar 6 weken vind ik ook al heel lang en statistisch gezien zou je lichaam niet meer om nicotine vragen. Mentaal is een ander verhaal weet ik, het slaapgebrek hebben ook meerdere mensen waaronder ik ook last van. Nu slik ik valdisper extra sterk voor de nacht en bij helpt dat aardig. Ik slaap nog niet heel lang maar voel me wel uitgeruster. Je kan je aansluiten bij de maandgroep en gezellig mee kletsen. Succes ermee en hopelijk tot ziens

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 17/02/2018 - 08:02

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Welkom Noor. Met 6 weken ben je al een flinke stap op weg naar een rookvrij leven. Wat? Nee, je bent al in een rookvrij leven. Gaat het vandaag beter? Welke voordelen merk je al van het niet roken?

Ik ben ook 7kg gegroeid. Dat gaat er nu niet makkelijk af, omdat je hele stofwisseling in de war is en vertraagd. Dus; in beweging blijven en een beetje gezond eten... na een half jaar stoppen moet dat weer goed komen. Ja duurt nog even, maar ja je hebt net als ik meer dan 10 jaar gerookt. Wees lief voor jezelf, trek er een half jaar voor uit. En het tweede half jaar om het af te ronden. Je geeft jezelf een groot kado.

afbeelding van Noortje72

Geplaatst door Noortje72 op 17/02/2018 - 09:28

Lid sinds 16 feb 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Hoi Isabelle, dankje. Ik hou ook zeker vol hoor, het is alleen soms niet erg makkelijk. Ik ben blij gister hier even aangehaak te hebben.

De longarts heeft een vooruitgestippeld plan waar patienten aan mee kunnen doen. 4 opties om medicijnen als ondersteunign te kunnen krijgen, waaronder pleisters. Ze beginnen dan met 21 mg pleisters en dan bouw je onder begeleiding van de longarts af. Maar omdat ik al gestopt was, was de laagste optie 7 mg. Misschien zodat ik dan in het systeem pas? Maandagmiddag heb ik een belafspraak en dan leg ik wel even uit dat het niet goed voelde om de pleisters te gaan gebruiken.​​

afbeelding van Noortje72

Geplaatst door Noortje72 op 17/02/2018 - 09:32

Lid sinds 16 feb 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Hoi Anita,

Fysiek ben ik er wel klaar mee maar het is idd het mentale deel waar ik erg vele moeite mee heb. Dat heeft weer te maken met dopamine receptoren en na 3 maand zouden die weer in natuurlijke staat moeten zijn.

Ik slik af en toe een half slaappilletje, die heb ik van de huisarts gekregen omdat ik na een periode van 10 dagen 2 uur slaap omgevallen was op kantoor. Valdisper klink wat beter, dus die tip ga ik gebruiken, thanx!

afbeelding van Noortje72

Geplaatst door Noortje72 op 17/02/2018 - 09:44

Lid sinds 16 feb 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Goedemorgen Lon, 

De voordelen van niet roken: ik leef volgens de dingen die ik wil doen en kan daardoor mijn energie langer vasthouden. Eerder was het een uurtje wat doen, stoppen en roken, een uurtje wat doen, stoppen en roken. Alsof de hele dag leek op het beklimmen en afdalen van een berg. Nu loop ik op een plat vlak continue door, ik doe veel meer en heb geen energiedips. Snap je wat ik bedoel?

En het geld. Ik gaf ca. 130 euro uit per maand aan roken en dat merk ik zeg! Ik ben afgelopen maand al uit eten geweest met mijn kinderen, we gaan aankomende maand bowlen. Het is erg genieten om daar naar uit te kijken en hun onderdeel te maken van wat dit oplevert, dat motiveert extra. 

Misschien wil ik ook wel teveel te snel. Je geeft aan om er een half jaar voor uit te trekken, ik was er eigenlijk al aan toe om het te vergeten na 6 weken :-) Dus ik pak jouw methode: een half jaar wennen, dan een half jaar werken aan een nieuwe ik. En het bewegen, dat kan ik nu ook al gaan doen natuurlijk.

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 17/02/2018 - 12:02

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

helemaal goed Noor, je moet gewoon niet te ongeduldig zijn en het wat tijd geven. En ondertussen focussen op de vele voordelen die je nu al merkt, zodat er minder tijd is om na te denken over de 'nadelen', de onrust, het toegenomen gewicht etc.

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 17/02/2018 - 12:03

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Goedemiddag Noor, je klinkt al een stuk opgewekter dan gisterenavond. wink

afbeelding van Noortje72

Geplaatst door Noortje72 op 17/02/2018 - 16:01

Lid sinds 16 feb 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

 

Lon, vandaag is bizar. Zeg maar zo:

Maandag belt de longarts en dan ga ik even voorleggen dat het zo niet gaat. Ik ga van up naar down naar paniek naar huilen naar rust en overnieuw. Ik ben doodop! En ik hou niet eens van pretparken :-) Ik zit het maar gewoon uit en ben aan het schrijven voor de afleiding. 

Ik was vanmiddag bij een vriend die ook gestopt was maar nu weer 3-4 per dag rookt. Hij ging op een gegeven moment roken en ik heb erbij gestaan en het deed me niets. Ik verlang echt niet meer naar roken dus die winst heb ik vandaag weer behaald maar ik verlang wel naar rust in mijn emoties. 

Geplaatst door Isabelle 1969 op 17/02/2018 - 17:59

Lid sinds 04 feb 2018

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicorette mondspray.

Och wat goed dat het je niets meer doet! Dat is nu toch wel het bewijs dat jij die pleisters helemaal niet nodig hebt en ze zullen zeker niet helpen je te kalmeren... Ik ben al benieuwd hoe ze gaan reageren als je zegt dat je er helemaal niet achter staat.

De onrust zal ook wel voor een deel door de medische kant van de zaak komen, niet?

 

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 18/02/2018 - 11:39

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Noor goed dat je bij een roker kunt zijn zonder dat het je iets doet! Hoe gaat ie vandaag? Weer een achtbaan of wat meer rust in je koppie? Fijne dag vandaag, de zon schijnt dus trek erop uit als je kunt!

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 18/02/2018 - 14:44

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Fijn dat roken niet de oplossing is. Oef, dat is vermoeiend zo'n rollercoaster. Ik heb ook wel van die dagen gehad, zo rond de drie weken stoppen. Heel emotioneel. Misschien is er iets rustgevends dat je helpt, bijvoorbeeld valeriaan? En lekker naar buiten inderdaad, de zon schijnt en een wandeling doet wonderen.

afbeelding van Noortje72

Geplaatst door Noortje72 op 18/02/2018 - 16:52

Lid sinds 16 feb 2018

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Hoi hoi, fijn dat jullie zo meeleven, dat doet me goed. Het is inderdaad een heerlijke dag, ik heb een paar uur buiten in de zon gezeten en nu ben ik oogje in het zeil aan het houden op een huiswerkmakende dochter. Zij achter de pc, ik lekker op bed met de laptop. Dat zijn de zondagen zoals ze naar mijn idee bedoeld zijn. Kortom: de rust is inderdaad weer aan het terug keren.  ​​

Ik kijk wel uit naar het gesprek morgen met de longarts. Dan kan ik haar het een en ander voorleggen waar ik tegenaan gelopen ben. 

afbeelding van Lon10

Geplaatst door Lon10 op 18/02/2018 - 20:02

Lid sinds 17 nov 2017

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Klinkt goed! Succes met je gesprek morgen.

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 18/02/2018 - 22:46

Lid sinds 04 nov 2017

5 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja succes morgen, laat je weten hoe ze reageren?
Wel lekker dat je vandaag een relaxt dagje had, hopelijk zet die trend zich voort en zijn de ergste achtbanen voorbij nu :-)
Of zelfs als ze niet voorbij zijn, dat je dan regelmatig zo'n dag als vandaag ertussen hebt zitten haha, zodat je weer op kan laden en de rest weer beter aan kan

Reactie toevoegen