Ik stop per 4 februari

afbeelding van Noisome

Geplaatst door Noisome op 26/01/2019 - 16:06

Lid sinds 26 jan 2019

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Champix.

Via verschillende websites ben ik op dit formu terecht gekomen. Ik rook al zeker 20 jaar, ben nu 36 jaar. Ik ben steeds sterker gaan denken aan het stoppen met roken en ga dit doen per 4 februari. In dat opzicht ben ik hier mentaal erg mee bezig. Ik loop bij de praktijkverpleegkundige die mij Champix heeft voorgeschreven. Onder de noemer 'alles uit de kast halen' schaf ik ook een nicorette spray aan komende week. Hopelijk is die supersmerig en krijg ik er afschuw van zodra ik dit neem wanneer ik trek heb in een sigaret (iemand ervaring hiermee)?

Stoppen vind ik heel belangrijk. Ik wil af van de gewoonte en het 'verslavings' roken om niets eigenlijk. Hiermee bedoel ik die peuk omdat ik er alleen amar aan denk, maar er niet altijd trek in heb. Roken op de gewoontes omdat ik het mezelf heb aangeleerd en het daarom 'moet'. Wellicht klinkt het vreemd, maar ik ben niet echt tegen roken. Daarmee bedoel ik; wat is er mis mee als je een keer in de zoveel tijd op een feestje wat sigaretten rookt en daarnaast niet? Ik ben alleen bang dat ik dat niet kan. Dat ga ik daarom ook niet proberen. Stoppen moet stoppen zijn voor mij, maar ik zie er wel tegenop om die sigaret te missen bij een borrel op een feestje. Dat wordt nog wat!

Hopelijk haal ik uit dit forum voldoende inspiratie bij anderen vandaan die mij net dat zetje kunnen geven om te slagen met STOPPEN!

Geplaatst door Ook stoppen (niet gecontroleerd) op 28/01/2019 - 12:52

Lid sinds

Ik stop ook, echter vandaag 28 januari.

Geplaatst door Lottje op 29/01/2019 - 21:58

Lid sinds 27 jan 2019

Ik ben sinds 25 januari gestopt. Het is doorbijten soms (moeilijke momenten duren max. 5 minuten) maar tot nu toe goed vol te houden.

Ik heb geen ervaring met de spray, zodra ik de behoefte krijg in een sigaretje, ga ik direct iets anders doen.

Ik heb ook besloten nooit meer een sigaretje te roken. Want voor ik het weet rook ik weer. 1e hijsje vies, 2e hijsje mwah en dan denk je oh dit is wel lekker.

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt ik vond alleen de ochtend sigaretje en avond sigaretje na het eten echt lekker. Overige sigaretten waren allemaal automatisme geworden in de dagelijkse routine.

Heel veel succes alvast toegewenst!!

afbeelding van Noisome

Geplaatst door Noisome op 01/02/2019 - 19:28

Lid sinds 26 jan 2019

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Champix.

Dag 'Ook stoppen'. Inmiddels vijf dagen op pad lees ik. Hopelijk verloopt alles nog ok. Succes

afbeelding van Noisome

Geplaatst door Noisome op 01/02/2019 - 19:30

Lid sinds 26 jan 2019

4 jaar 3 maanden geleden gestopt met Champix.

Je eerste week zit erop Lottje!! Ik wens je al het goede om het tot een succes te maken. Goede tip van de max '5 minuten' regel. Die houd ik in mijn achterhoofd. Ben mijzelf inmiddels goed aan het opladen (en gek maken surprise) naar de dag van 4 februari. 

Afblijven is inderdaad het beste, gewoon niet meer doen. Hopelijk lukt het zo makkelijk als ik het opschrijf. gr

Reactie toevoegen