Ik stop ermee

Geplaatst door Suzie op 05/03/2013 - 16:52

Lid sinds 05 mrt 2013

Hallo ik ben susanne,rook met een tussen pauze van 3 jaar al 24 jaar een pakje per dag.ja ben dus al een keer gestopt met t boek van allen carr.geweldig geen last gehad van nare ontwenningsverschijnselen helemaal niets.Maar door een heftige gebeurtenis weer begonnen stom stom stom,had ik nog een probleem erbij,ik was weer een stevige roker.sinds dien meerdere pogingen gedaan,ook weer met t boek heb t wel tien keer weer gelezen maar t lukt  niet.Wat er wel gebeurde was dat mijn frustratie steeds weer groter werd en ik bij iedere poging meer een slappeling ging voelen.Ik ga a.s Donderdag stoppen en ja heb er wel een steuntje in de rug bij nodig.......ik weet dat t kan ....en ik kan t ook!!!!!!!!!!!!

Gr susanne

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 05/03/2013 - 16:55

Lid sinds 14 aug 2012

10 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Susanne jij ook heel veel succes toegewenst sluit je aan bij de maartstoppera want samen sta je sterk !!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 05/03/2013 - 21:22

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 10 maanden geleden gestopt met Champix.

Hallo Suzie,

 

smileyGefeliciteerd met je BESLUIT om te stoppen !!!!!!yesyes

 

Vooral na mislukte pogingen is het een extra drempel om om weer te stoppen, omdat je de angst hebt dat het weer niet gaat lukken. Zeer herkenbaar die frustratie.

Daarom waardeer ik je stopbesluit enorm  ! ! ! ! enlightened

 

Als Allen Carr geen inspiratie meer geeft is het boek van Jan Geurtz (de opluchting) misschien een goed alternatief. Hij benaderd het met hollandse nuchterheid net wat van een andere kant, en dat heeft mij indertijd enorm gemotiveerd. Bovendien legt hij planken over bijna alle valkuilen, dus daar stap je niet meer gelijk in.

 

Nou: GO for IT :: en wordt WEER een trotse niet roker !!!

Dat je het kunt weet ik zeker, dus zet hem op, want je bent het waard ! ! ! 

 

Alle liefs en suc6,

Geplaatst door wilhelmina op 05/03/2013 - 21:22

Lid sinds 20 feb 2013

8 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi hoi

Je kan het zet hem op ,ga er voor het is zo fijn om niet meer te hoeven roken.

Succes ermee.

 

Maria

Geplaatst door Suzie op 06/03/2013 - 09:08

Lid sinds 05 mrt 2013

Goede morgen 

Super dat jullie me deze lieve en sterke steun willen geven.

Vanmorgen stond ik op en mijn eerste gedachte ojeeeeeee,vandaag is me laatste dag dat ik rook,wat ga ik deze keer anders doen zo dat t me wel lukt,nou dacht doorzetten doorzetten doorzetten,maar nog geen seconde daarna kwamen die andere vervelende gedachten die t de afgelopen keren hebben laten mislukken,pffffffffff zal wel zeker van maatje 36 naar ......gaan.....nee ik wil ook niet dik worden....dan voel ik me ook niet gelukkig.......wat ga ik doen op de momenten dat de drang weer zijn kop op steekt.......iedereen in mijn omgeving rookt op me werk,thuis,vrienden......nee nee geen reden om niet te stoppen,ik ben net zo gezellig als ik niet rook,toch whahahahahaha zo spookt er van alles door me hoofd jeetje wat een puinhoop nu al en dat alleen met t vooruitzicht naar morgen vroeg...........en toch ga ik t winnen .......ben toch wel sterker dan die vieze gif stengels.!!!!!!!!!!!!!

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 06/03/2013 - 10:32

Lid sinds 31 jan 2012

Welkom Suzie,

 

Ik denk dat het voor jou moeilijker is omdat je weet wanneer het mis kan gaan, je benaderd het nu ook al op een manier die het mis gaan al oproept er zit zelfs al een excuses voor het misgaan in je verhaal.

Je wilt niet dikker worden, dus elk onsje dat er bij komt is een duw richting sigaret.

Iedereen rookt in je omgeving......dus als iedereen op het werk met zijn voeten in een teiltje water zit zijn/haar werk te doen is dat een reden om het ook te doen?

Je eerste gedachten vanmorgen" ojee vandaag de laatste dag dat ik rook" meid wees blij dat het eindelijk zover is dat het eindelijk weer tot je door dringt dat je dit niet wilt.

Natuurlijk gaan Nico en Tine vreselijk etteren want ze hebben je al eens verslagen dat geeft ze extra kracht maar jij bent zoveel sterker ze zullen nog versteld van je staan ;-)

Bouw vandaag de spanning  niet steeds meer op des te moeilijker is het voor je gebruik vandaag als bewustwording van je gedrag, je ruikt het nu niet maar je weet wellicht nog wel hoe erg een roker stinkt, hoe zenuwachtig die wordt als er niet gerookt mag worden, hoe snel die in de pauze die peuken wegwerkt om maar zoveel mogelijk gif binnen te krijgen omdat hij/zij denkt dat het helpt als je 2 of 3 peuken in een kwartier rookt.

Zijn rokers gezelliger? Nooit gemerkt ik merkte wel de laatste jaren dat rokers die buiten staan het roken altijd proberen recht te praten het smoezenboek van een roker is zo ontiegelijk groot en de stomste redenen komen er in voor.

 

Bedenk Suzie dat er geen enkele situatie of gebeurtenis in je leven is of zal zijn die opgelost wordt door roken dat is gewoon een aanval van nico en tine want op dat moment ben jij zwak en zien ze de overwinning.

 

Roken is geen optie meer voor niets want het lost niet op maar dat merkte je zelf al toen het mislukte en die ellende dat gevoel wil jij niet weer beleven dus gaan we nu met volle borst vooruit en bestaat het woord mislukken niet meer want dat hebben we al gehad en doorgestreept.

Jij kan het ook en dat weet jezelf ook omdat je al 3 jaar rookvrij was,,,,weet je nog hoe fijn dat was? Heb je daar al aangedacht?

Succes vrouwke je kan het!!!!

 

 

 

Geplaatst door Suzie op 06/03/2013 - 10:42

Lid sinds 05 mrt 2013

Hoi mariejan

jeeee je hebt gelijk nu ik t zo lees ,zoek nu al verontschuldigingen,voor als t niet gaat lukken,ja ik weet idd wat me te wachten staat,dank je voor mij bewust te maken van!!!!!!!!! En ja t was zo fijn om vrij te zijn.Zo wil ik me weer voelen en ga ik me ook voelen. .......ff doorzetten en me bagger voelen maar ik weet waar ik t voor doe......gr susanne 

Geplaatst door Suzie op 06/03/2013 - 10:42

Lid sinds 05 mrt 2013

Hoi mariejan

jeeee je hebt gelijk nu ik t zo lees ,zoek nu al verontschuldigingen,voor als t niet gaat lukken,ja ik weet idd wat me te wachten staat,dank je voor mij bewust te maken van!!!!!!!!! En ja t was zo fijn om vrij te zijn.Zo wil ik me weer voelen en ga ik me ook voelen. .......ff doorzetten en me bagger voelen maar ik weet waar ik t voor doe......gr susanne 

Geplaatst door rietje op 08/03/2013 - 10:39

Lid sinds 27 feb 2013

Hee Susanne, hoe is het gegaan gisteren? De eerste dag van je nieuwe leven heb je al gehad. Het is zeker even wennen maar er zijn ook dagen dat je je sterk voelt en weet :IK KAN HET EN IK DOE HET. Laat die anderen in je omgeving het lekker bekijken, al maken ze het je wel moeilijk. Veel succes

Reactie toevoegen