Ik stop samen met Champix

afbeelding van Didi54

Geplaatst door Didi54 op 11/07/2013 - 22:27

Lid sinds 11 jul 2013

Goedeavond stoppers. Vandaag een gesprek gehad bij de stopcoach en morgen kan ik Champix ophalen. Ik  vind het wel erg spannend. Lees er zoveel verhalen over waar je ook weer verward van word. De een prijst het de hemel in, terwijl de ander stelt dat hij in een hel terecht komt.

Afijn. Het zal toch moeten. Ik heb al geprobeert:

Nicotinepleisters

Esigaret

accupunctuur

colt turky

Het heeft niet mogen baten.

Ik rook zo"n 30 sigaretten op een dag waarvan vele onbewust. Ze liggen er, dus ik pak ze. Smorgens rook ik achter elkaar en daarna zo 1 per 1/2 uur.

Gelukkig ben ik na 44 jaar toch nog gezond. Geen gehoest, geen benauwdheid of iets anders. 

Mijn reden om te stoppen is natuurlijk dat ik baal van mijn verslaving. Het vies vind, vind stinken, etc maar ook omdat ik er behoorlijk de P in heb dat die stokken zo duur zijn en ik geen zin meer heb om de kas te spekken. Wat kan ik allemaal wel niet kopen van al dat geld dat ik nu zo de lucht in blaas. 

Ik hoop echt, echt, dat Champix mij helpt en lief voor mij zal zijn en ik niet al te misselijk, te depresief, te dik enz zal worden.

De tijd gaat het leren. Als mijn vriendin ook haar champix krijgt (hopenlijk morgen of maandag) dan gaan we van start.

Het lijkt me een goed idee om dagelijks een update te houden voor ak gebruikers van Champix, zodat zij dan weten hoe het voelt en wat je voelt.

 

Voor alle stoppers, petje af. Ik hoop jullie snel te volgen :)

Geplaatst door Birdy op 12/07/2013 - 20:25

Lid sinds 09 mei 2013

9 jaar 2 maanden geleden gestopt met Zyban.

Hoi Didi,

Het beste besluit dat je hebt kunnen nemen is stoppen met roken. Je hebt er zoveel mee te winnen, ondanks dat je zegt er weinig last van te hebben dat je rookt ga je waarschijnlijk merken wat voor invloed het toch op je hele gevoel en gezondheid heeft.

Je gaat stoppen met behulp van Champix, alle verhalen op internet kennen we. Je gaat het gebruiken onder begeleiding van je coach ga ervanuit dat hij of zij weet wat het doet. En ga het open tegemoet. Misschien krijg je wat last van bijwerkingen, wacht het even af. Hou het wel goed in de gaten samen met de begeleider. Verwacht niet dat Champix alleen het innemen van een tabletje is en het dan helemaal vanzelf gaat dat stoppen. Het zal je helpen hoop ik de scherpe kantjes van de ontwenning eraf te halen, verder komt het toch ook op zelf willen aan, en doorzetten. Ik wens je daar gigantisch veel succes mee, ga ervoor. Het is het zo ontzettend waard.

Ikzelf ben gestopt met behulp van Zyban ( oh wat was ik bang alle verhalen gelezen op internet haha). Ja ik heb toch in overleg met de huisarts de gok gewaagd, wat had ik te verliezen, niks. Uiteindelijk ja ik heb wat last van de bijwerkingen gehad, die maar even voor lief genomen. Nu ben ik ong. 5 weken bezig met afbouwen en heb daar ook wel wat last van, maar who cares..... ik niet want ik rook niet meer.  Ook ik had ongeveer zo'n rijtje met pogingen als jij. Steeds ging het mis. Nu met Zyban a.s. maandag 10 weken gestopt redelijk makkelijk. Oh het is nog niet uit mijn denken en vaak denk ik nog nu een peukje maar ik doe het lekker niet meer. Ik hou vol. En ik werd niet gek toen ik stopte.  Het niet roken heeft zoveel voordelen.

Nogmaals heel veel succes.

Gr. Inge

 

 

Reactie toevoegen