ik wil stoppen

Geplaatst door Maurader101 op 24/09/2012 - 09:26

Lid sinds 24 sep 2012

hallo,

ik ben een jongen, 17 jaar uit brugge en ik zou graag stoppen met roken aangezien ik er vele nadelen aan ondervind.
Ik rook nu (slechts?) 5 jaar.. ben dus op zeer jonge leeftijd begonnen maar het eerste jaar was het iets van een onschuldige 2-3 sigaretten per dag (vond het niet bepaald lekker,, deed het gewoon omdat vrienden het deden).
Nu de laatste 3-4 jaar zit ik reeds aan een gemiddelde van 20-25 sigaretten per dag..
Mijn ouders roken ook en ik mag thuis roken. Ik zou heel graag stoppen omdat ik er toch nogal vrij veel last van heb de laatste tijd.
Helaas is dit niet zo vanzelfsprekend.. ik schaam mij eigenlijk een beetje omdat ik zoveel rook. ik heb al verschillende pogingen ondernomen om te stoppen maar steeds tevergeefs. Ondanks ik nog niet (zo) lang rook ondervind ik toch vele nadelen (vaak last van verkoudheden, pijn aan de borst in de ochtend, veel sneller moe, vermoeid na kleine inspanningen zoals de trap op gaan..
Ik hoop in ieder geval snel te kunnen stoppen zodat mijn longen en de rest van mijn lichaam nog kan herstellen en werken zoals voordien.

iemand tips?

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 24/09/2012 - 11:09

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Maurader, welkom op het forum, en wat goed dat je de beslissing heb genomen op te stoppen.Je vraagt om tips kan je eigenlijk alleen maar zeggen dat als je het graag wilt het je gaat lukken.De eerste 3 dagen zijn het moeilijkst je lichaam moet alle nicotine kwijt .Wil niet zeggen dat je daarna geen trek meer heb in een sigaret .Maar het wordt dan iets gemakkelijker je zult constant op je hoede moetenzijn want het is en blijft een erge verslaving.ik nam steeds tictac in mijn mond en bij een erg trekmoment in een sigaret haalde ik dan diep adem en dan zakte het weer af.Een trekmoment duurt maar3 minuten .Nu heb ik geen trek meer in een sigaret en denk er ook niet meer aan.Vermijd in ieder geval zoveel mogelijk de ruimtes waar veel gerookt wordt.Vraag desnoods aan je ouders of zij buiten willen roken. Zet hem op je bent nog jong laat de sigaret je lijf niet verwoesten!!!!!!

Geplaatst door Nathalie71 op 24/09/2012 - 14:23

Lid sinds 24 sep 2012

Hoi Maurader,

 

Je zegt het zelf je eerste sigaret was vies, je hebt de sigaretten niet nodig, je voedt alleen het nicotine monstertje was in je zit. Als je zelf de klik hebt zal het beslist lukken. Ik zelf ben nu gestop vanaf 22.09.2012 en het voelt goed ik heb de nicotine niet nodig ik ga de strijd aan met het monstertje..... en ik weet dat ik die strijd ga winnen.

 

Heel veel S6

afbeelding van Niek

Geplaatst door Niek op 02/10/2012 - 02:08

Lid sinds 08 apr 2011

Hey Maurader, hoe langer je blijft roken hoe lastiger het gaat worden om ooit nog te stoppen. 

Denk dat jouw reden om te beginnen met roken hetzelfde verhaal is als van velen hier op dit forum, meedoen, stoer doen etc. en nu zijn we hooked & verslaafd. Wat kun je doen, die peuken wegleggen en niet meer aansteken. Raad je aan het boek Stoppen met Roken te lezen van Allen Carr, zeer goed om te lezen en zal je zeker helpen om te stoppen. 

Trek er een lekker zondag voor uit, zorg voor een vol pakje sigaretten, koop het boek en lees het in een zondag uit in alle rust (d.w.z. op je eigen kamer o.i.d.) zodra je het uit hebt, weet ik zeker dat je behoefte naar die peuken weg is en dat je probleemloos zult stoppen.

Volgende wat je dan nog dient te doen is met je ouders een weddenschap afsluiten wat zij er voor over hebben als je een jaar lang niet rookt (voor mij hadden ze er indertijd 1000 gulden voor over (nu 454 eur)) heeft zeker geholpen om niet te roken. en een combinatie van dit alles moet ervoor zorgen dat jij niet meer gaat roken.

Suc6!

Reactie toevoegen