ik wil stoppen

afbeelding van Yvon67

Geplaatst door Yvon67 op 08/03/2013 - 17:51

Lid sinds 06 Mar 2013

Hallo allemaal, ik ben Yvon en heb me aangemeld omdat ik (opnieuw) wil stoppen met roken. Heb van mijn 15e tot 30e heel veel gerookt, daarna gestopt en vorig jaar weer begonnen met "af en toe een sigaretje dat kan ik nu wel." Nu kruip ik weer langzaam naar mijn oude rookpatroon terug en ik vind het erg moeilijk om dat proces te keren. Maar ik voel me er niet lekker bij, hou het voor mensen (oa mijn kinderen) verborgen, ik wil sporten en denk eigenlijk bij elke sigaret aan stoppen. Het lijkt me fijn om af en toe mijn frustratie van me af te kunnen schrijven en over de ellende van anderen te lezen (sorry:) zodat ik weet dat ik niet de enige ben.

In deze alinea wou ik opschrijven dat ik dit weekend mijn laatste sigaret rook, maar nou ja AAARGH!! Ik wil me weer voelen zoals toen ik echt niet meer rookte, toen het geen issue meer was. Ik wil er niet steeds mee bezig zijn en vind verslaving gewoon zoiets stoms. Nou ja- dit weekend dus de laatste. Waarschijnlijk.

Groet Yvon

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 08/03/2013 - 18:01

Lid sinds 16 feb 2013

Hoi Yvon,

 

Been there, done that.

Na twee jaar niet roken in de mist gegaan. Op een feestje één sigaret gerookt. En dat werden er 2 ez.

Voor je het weet weer fulltime roker. Stom, stom!

Ik ben na anderhalf weer ermee gekapt. Colt Turkey, ook redelijk plots. Pakje was op en ik ben 's ochtends niet gaan kopen.

Ben nu alweer een tijdje onderweg en ik moet zeggen het is mij meegevallen.

In het begin wel moeilijke momenten, maar dan zocht ik afleiding. Het forum heeft ook enorm goed geholpen.

Als je je meld bij de maandclub maart, kom je in contact met medemaartstoppers en kunnen jullie elkaar steunen.

 

Het blijft toch wel een mindset. Hoe sta je in je besluit. (Poging klinkt namelijk al alsof het niet gaat lukken!)

Denk eens aan het volgende;

Stoppen met roken is niet het einde, maar het begin! (Weet je nog hoe heerlijk het was toen je van de sigaret af was? Dat kan weer. Moet je alleen dat moelijke begin door, maar dan wordt het steeds gemakkelijker!)

 

En

 

Je mag wel roken, maar je wilt niet roken!

Je stopt niet mét roken; je begint met niet-meer-roken!

 

Succes ermee en ik ben benieuwd, wanneer je de laatste hebt uitgedrukt!

 

Groetjes,

Lay

 

afbeelding van Yvon67

Geplaatst door Yvon67 op 08/03/2013 - 19:35

Lid sinds 06 Mar 2013

Hoi Lay, dank voor je reactie. Ik hou je op de hoogte.

Groet Yvon

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 09/03/2013 - 12:04

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

Hoi

 

Lay heeft het al goed en aardig verwoord en probeert je op het goede spoor te krijgen. Je bent gelukkig (en helaas) niet de enige die deze weg volgt, dus genoeg lotgenoten.

 

Schrijf voor jezelf eens de 100 ergste dingen op die je kunnen overkomen. En werkelijk het ergste wat je maar kunt bedenken zowel prive, zakelijk als maatschappelijk.

 

Schijf nu achter elke zin::.Een sigaret gaat dit probleem, of gebeurtenis  wel / niet  oplossen.

Denk goed na en streep door wat niet van toepassing is.

 

Nu heeft een sigaret nog nooit wat opgelost, maar het zou kunnen zijn dat jij een probleem hebt wat een sigaret wel oplost.

Stap dan naar je kinderen en leg ze uit dat Mama 5 jaar eerder afscheid van ze gaat nemen, omdat "iets" haar enorm helpt bij een probleem, maar dat ze daar wel 5  . . .  .. . .(ik zou het niet kunnen).

Vooral als je ze moet uitleggen wie die geweldenaar dan wel is, die mama zo helpt.

 

Lieve Yvon:: Die sigaret lost het probleem niet op, die IS het probleem ! ! ! ! !

Dat weet je natuurlijk zelf ook wel ( ik vertel je niets nieuws) maar geef jezelf dan ook een schop onder je hol en neem binnenkort (weekje?) een BESLUIT

 

Alle liefs en suc6 met je besluit,

 

Naschrift: Sorry wel een beetje hard en confronterend stukje nu ik dat zo overlees.

     Ik probeer het altijd wel zo liefdevol mogelijk op te schrijven omdat ik gewoon liever heb dat je stopt, maar soms mislukt dat een beetje . . . ..maar P L E A S E  wil je er ove nadenken ??

afbeelding van Yvon67

Geplaatst door Yvon67 op 09/03/2013 - 22:22

Lid sinds 06 Mar 2013

Hoi Arjen, dank voor je reactie. Geen probleem hoor- hij was niet zo heel confronterend voor mij. Het is altijd lastig in te schatten wat een ander zal motiveren de knop om te zetten en in het harde deel van je reactie herken ik me niet zo. Het is voor mij onvoorstelbaar dat ik zo'n soort gesprek met mijn kinderen zou voeren en ik geloof ook niet dat roken een probleem voor me oplost. In ieder geval niet bewust- ik rook omdat ik het lekker vind en omdat ik verslaafd ben. Eigenlijk heel simpel. En ik heb de ontzettend stomme fout gemaakt te denken dat ik verslaafd WAS, dat je een verslaving na 10 jaar kunt overwinnen en dat je er daarna de baas over kan zijn. Ik weet nu dat dat nooit het geval zal zijn. Dat ik nooit iemand zal worden die af en toe voor de gezelligheid een sigaretje rookt en het daarna weer vergeet.

Weet je wat me wel hielp in je mail? Die schop onder mijn hol. Ik moest er erg om lachen en dacht- ja zo is het natuurlijk. Ook weer heel simpel. Ik weet allang dat ik weer wil stoppen en ben dit gevecht met mezelf helemaal zat dus waar wacht ik op? Ik geef mezelf een schop onder mijn hol. Zo gezegd zo gedaan en na die schop stak ik mijn laatste sigaret op. Achter het schuurtje, zodat de kinderen het niet zouden zien - en in de regen. De perfecte situatie om je nog even goed te realiseren dit niet is wie ik wil zijn.

Ben nu 12 uur gestopt. Dat is natuurlijk nog niks, maar het is ook alles. Dank voor de schop onder mijn hol.

Groet Yvon

afbeelding van koud kippetje

Geplaatst door koud kippetje op 10/03/2013 - 09:23

Lid sinds 09 Mar 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo Yvon,

Gewoon  beginnen, bekijk het desnoods uur voor uur en spreek dan met jezelf af dat je dat uur niet gaat roken, zoek afleiding en voor je weet vliegen de uren voorbij en is de eerste dag al weer om!

Fijne zondag!

afbeelding van Yvon67

Geplaatst door Yvon67 op 10/03/2013 - 10:43

Lid sinds 06 Mar 2013

Dank je koud kippetje, ik ben gister begonnen - gaat tot nu toe prima. (ben opeens wel heel veel op dit forum te vinden, dat wel :)

Jij ook succes!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 10/03/2013 - 11:41

Lid sinds 17 jul 2008

14 jaar 1 maand geleden gestopt met Champix.

                

 

afbeelding van L@yla

Geplaatst door [email protected] op 11/03/2013 - 09:38

Lid sinds 16 feb 2013

[quote=Yvon67]

Dank je koud kippetje, ik ben gister begonnen - gaat tot nu toe prima. (ben opeens wel heel veel op dit forum te vinden, dat wel :)

Jij ook succes!

[/quote]

 

Hartstikke goed van je Yvon! Lukt het allemaal?

Laat je op het forum maar motiveren en ondersteunen! Deed ik in het begin ook, hoor! Was bijna een nieuwe verslaving! LOL.

De drang naar een sigaret duurt niet lang. Met een minuutje of drie is die weer weg. Dus zoek afleiding; poets je tanden of iets dergelijks.

Las vanochtend in het Algemeen Dagblad dat nicotine binnen 7 seconden in je lichaam zit en dat het na een half uur alweer behoefte heeft aan een nieuw shot. Zie je wat voor troep het is. Op het forum kan je onder algemeen het topic toegevoegd vinden. Hier staat een lijst met alle rotzooi de je inademde. Erg motiverend.

Het begin is best pittig, maar het wordt steeds gemakkelijker, echt waar!

Succes! En in geval van nood geef je maar een gil op het forum!

 

Groetjes,

Lay

 

Reactie toevoegen