Ik zal me even voorstellen

Geplaatst door LottevK op 15/04/2013 - 10:35

Lid sinds 11 apr 2013

Hallo allemaal!

Ik ben Lotte, 20 jaar jong en ik werk parttime bij de kruidvat als verkoopmedewerkster. Verder doe ik via mijn werk ook nog een opleiding. Ik woon sinds ongeveer een jaar weer bij mijn ouders thuis na anderhalf jaar op mezelf te hebben gewoond, maar ik ben nu samen met mijn vriend aan het kijken om binnenkort samen te gaan wonen.

Ik wil heel graag stoppen met roken, ten eerste voor mijn gezondheid en ten tweede voor het geld dat het me kost. Mijn gezondheid is nog nooit eerder echt een motivatie geweest voor mij, ik was daar totaal niet mee bezig. Maar nu mijn vader echt van de een op de andere dag zwaar hartpatiënt is geworden begint mijn gezondheid toch ook wel te schreeuwen dat het anders moet.

Ik vind het best lastig om te stoppen met roken. Ik heb al vanalles geprobeerd: Champix, nicotine pleisters en kauwgom, het wilde allemaal niet baten. Ik ben echter wel twee keer cold turkey gestopt. Helaas na beide keren weer na drie maanden begonnen. Dus ik doe het nu weer cold turkey en heb op dit moment al 15 uur geen sigaret meer op! Hopelijk gaat het me na zes jaar roken toch lukken om te stoppen.

Het lastigste vind ik dat mijn vriend wel nog rookt, en dat niemand vertrouwen in me heeft dat het gaat lukken. Ik roep namelijk steeds vaker dat ik ga stoppen en dat lukt het weer niet, dus iedereen in mijn omgeving lachte me nu ook weer uit toen ik zei te gaan stoppen. Aan de andere kant is dit ook wel weer een motivatie, ik zal iedereen eens laten zien dat ik het kan!

Mijn plan is vrij simpel: Aangezien ik bij mijn ouders woon doen zij de boodschappen (ik betaal wel gewoon kostgeld hoor, zo'n profiteur ben ik niet), en dus heb ik in principe geen noodzaak om mijn portemonnee bij te dragen. Dus mijn pinpas en geld laat ik thuis liggen als ik ga werken, zodat ik dan geen sigaretten kan kopen. Aangezien ik mijn rijbewijs nog niet heb en minstens een kwartier moet fietsen om ergens te komen waar ze sigaretten verkopen denk ik dat ik thuis redelijk veilig zit. NU alleen nog zorgen dat mijn vriend me echt geen sigaretten meer geeft.....

Ik ga het gewoon doen! 

Geplaatst door rietje op 15/04/2013 - 10:53

Lid sinds 27 feb 2013

Hoi Lotte, wat knap om te stoppen terwijl vriendlief gewoon doorrookt!!

Dat laat maar weer zien wie de sterkste is, ook al zijn er al verschillende pogingen mislukt.

Maar bedenk: dat waren POGINGEN, nu is het een BESLUIT.

Sluit je aan bij de aprilstoppers, dan krijg je steun van medestoppers en kom vaak naar het forum,

heeft mij erg geholpen

Veel succes!!!

afbeelding van Arjen

Geplaatst door Arjen op 22/04/2013 - 21:10

Lid sinds 17 jul 2008

13 jaar 11 maanden geleden gestopt met Champix.

[quote=LottevK]

Hallo allemaal!

Ik ben Lotte, 20 jaar jong en ...

Mijn gezondheid is nog nooit eerder echt een motivatie geweest voor mij, ik was daar totaal niet mee bezig.

..

..

Ik ga het gewoon doen! 

[/quote]

Hoi Lotte,

 

Alleen een verslaafde zegt dit, en dan ook alleen als het roken betreft, want als ik je een kommetje sla voorzet met de mededeling dat er nog wat bestrijdingsmiddelen in zitten omdat het net voor de pluk nog bespoten is, denk ik dat je het laat staan, omdat dan je gezondheid ineens wel belangrijk is.

 

En een sigaret is gewoon vergif.

 

Helaas merk je dat pas (net zo als je vader) na tientallen jaren en dat maakt stoppen op jongere leeftijd ook zo moeilijk.

Als je toch MOET stoppen kun je dat beter NU doen.

Lees wat verhalen hier voor je motivatie, kijk eens naar wat profielen van de leden hier en ontdek wat roken voor ellende aan richt. Zo wil je niet eindigen als het niet hoeft en die keuze moet je NU maken.

 

En NU is niet vandaag of morgen, maar wel als je 100% gemotiveerd bent en een BESLUIT neemt. KLAAR, of je vriend nu wel of niet rookt, je wel of geen steun krijgt . .  je vriend er met een ander vandoor gaat. . . het maakt niet uit . . .JIJ laat zien dat je geen sigaret nodig hebt. Zonder 100% motivatie helpen champix en pleisters en andere hulpmiddelen niet, want uiteindelijk moet je het zelf doen ! ! !

 

En mocht het wel mislukken??? Je hebt het tenminste geprobeerd en dat kunnen anderen niet zeggen.

 

Nou, wel wat een preek maar kies voor je gezondheid. Je bent het waard!!!

Reactie toevoegen