ik zit met een longontsteking

Geplaatst door evelien1981 op 30/01/2013 - 10:11

Lid sinds 30 jan 2013

 

Hallo, 

 

Ik ben 31 jaar en rook al van mijn 16. Ik ben echt een verstokte roker en heb al meerdere rookstop-pogingen achter de rug. 

 

Momenteel zit  ik met een serieuse longontsteking, wat me er dus van weerhoudt een sigaret op te steken. 

Dit is dé kans om de sigaretten voor altijd uit mijn leven te bannen. 

Hebben jullie tips hoe ik het, ook na de longontsteking, kan volhouden? 

Ik weet dat, moest ik nu gewoon stoppen, zonder de longontsteking dan, het me niet lukt, daar ik te weinig karakter heb, dus alle tips zijn welkom!!! 

 

Groetjes

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door whoopiee op 30/01/2013 - 18:23

Lid sinds 13 mei 2011

11 jaar 1 maand geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Evelien,

 

Om te beginnen : Jij bent NIET iemand met te weinig karakter - anders had je je hier niet aangemeld !!

Heel veel mensen - inclusief mezelf - hier hebben gedacht dat het hen nooit zou lukken om te stoppen, maar hebben het wel degelijk gered !!

Ik neem aan dat je nu vanwege de longontsteking niet rookt omdat dat gewoon teveel pijn doet en daarbij antibiotica slikt ?

Als je aan het einde van die antibiotica-kuur bent, heb je de meeste ontwenningsverschijnselen al gehad - hou je daar aan vast !!

Drink veel water en zoek afleiding - sluit je aan bij de januari-stoppers -

die vind je hier : http://ikstop.nl/januari-2013-cruiseship

Niet te ver vooruit kijken - neem je elke dag voor om die dag niet te roken, dan worden de dagen vanzelf weken en maanden yes

Iedereen die echt wil stoppen, kan stoppen ..... bedenk dat je wel MAG roken, maar niet WILT roken - dat maakt het makkelijker .....

 

Heel veel succes !!

groetjes,

Karin

 

 

 

Geplaatst door Lizzieeee op 30/01/2013 - 20:14

Lid sinds 14 jan 2013

Ha! Ook ik had een longonsteking en heb mij hier aangemeld. Daarna toch de fout in gegaan om nog paar sigaretten af en toe te roken en dat voelde zooo fout!!! Ik ben zeer verslaafd geweest, gestopt, kort, en toen weer begonnen, maar wat heb ik toch een spijt dat ik niet 10 jaar eerder ben gestopt. Ik ben nu 41. Die 10 jaar extra heeft het nog meer als een gewoonte gemaakt bij mijn leven.

 

Als je nu niet stopt, wil je het vast over 10 jaar, en joh... dan is het nog moeilijker dan dat het nu al is!! En echt, de eerste dagen is een hel, dus als je nu al (bijna) rookvrij ben, zet door!!!! Je voelt je toch wel rot, maar het kan je zoveel helpen, want hoe ouder je wordt, hoe meer last je krijgt van het roken.. Een volgende longontsteking afwachten? Nee toch??!!

succes!

afbeelding van sherly182

Geplaatst door sherly182 op 31/01/2013 - 23:13

Lid sinds 13 jan 2013

hoi hoi

ik ben ook gestopt na een long ontsteking.

ik heb de eerste dagen nog gerookt maar toen na een dag of 3 rookte ik en dacht ik wat heb ik nu gerookt ik dacht dat ik niet had gerookt. dus ik merkte er niets van, nu was mijn kans om te stoppen met roken. ik heb mij zelf aan gemeld en daar ook aan gehouden. nu dus al bijna 3 weken rook vrij en het gaat een stuk beter dan dat ik gedacht had

 

en een tip heb ik niet echt behalven dan dat ik zelf gestopt ben en het na een dag al weer zonde vond om dan een sigaret op te steken omdat ik dan al die dagen weg gooi misschien iets voor jou om voor je zelf iets te vinden om het niet meer te doen.

 

ik zou zeggen heel veel succes

 

Reactie toevoegen