Intense positieve ervaring(en)

Geplaatst door Milou1980 op 20/06/2014 - 14:17

Lid sinds 27 mei 2014

Hallo lieve mensen!!!

 

Ik ben erg benieuwd naar welke intense positieve ervaring(en) jullie doormaken of doorgemaakt hebben door het stoppen met roken???? Het kan natuurlijk van alles zijn! 

Voor mijzelf is het dat ik nooit had gedacht zover te komen (helemaal stoppen met roken want voor mijn gevoel rookte ik al erg bewust en alleen als ik het echt nodig vond) en mij nu zo erg aan het realiseren ben dat het dus werkelijk tussen mijn oren zat al die jaren! Wat zonde! En toch kan ik er keihard om lachen ...omdat ik er voor mezelf achter ben gekomen :) dat het dus de grootste nonsens is en dat geeft mij zoveel positieve energie dat ik voel de hele wereld aan te kunnen :)

Wat is naast de doorzettingsvermogen die jij hebt..een mooi moment of beleving om bij stil te staan?

Let's do this!!!

Geplaatst door Tet op 20/06/2014 - 14:37

Lid sinds 05 mei 2014

2 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicorette.

voor mij is het vooral het genieten dat ik niet meer ''gedwongen'' word om te roken. Ik sta elke dag even stil overdenk mijn dag  en bedenk of er nu nadelen zijn dat ik gestopt ben................en kan vervolgens niets bedenken.smiley

Geplaatst door Diamantje op 20/06/2014 - 15:03

Lid sinds 08 jun 2014

4 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Misschien is het te vroeg voor mij om te reageren, ik ben immers pas anderhalve week onderweg, maar toch heb ik nu al sterk het gevoel dat ik qua persoonlijkheid enorm aan het veranderen ben. Ik geniet meer, neem meer tijd om bewust te genieten, ben losser, vrijer, en ga zaken niet meer zo uit de weg. Ik heb  bijvoorbeeld al jaaaren last van vliegangst, doe er alles aan om maar niet te hoeven "boarden", maar nu ben ik aan het verzinnen waar ik dit jaar naartoe op vakantie ga. En guess what : ik denk dat het een vliegvakantie gaat worden. Ik heb er geen zin meer in me te laten beperken door mijn angsten. En ga de confrontatie aan. Hoe het komt dat ik doordat ik nu ik gestopt ben met roken dit ineens zo ervaar allemaal weet ik niet, maar feit is dat het gebeurt. En het bevalt me prima !!

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van anderen !

Geplaatst door Yvondv op 20/06/2014 - 15:19

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Bij mij begon het eigenlijk negatief, ik moest namelijk stoppen, nouja moest, ik had ook door kunnen blijven roken, maar was dan waarschijnlijk over een aantal jaren in scootmobiel met zuurstof beland, mijn grootste angst. Mijn excuses voor mensen in scootmobiel met zuurstof, natuurlijk heel mooi dat het allemaal mogelijk is. Maar als ik de keuze heb, dan blijft ik natuurlijk liever gewoon lopen op eigen kracht en ademhaling.

Er werd copd geconstateerd, dus geen getwijfel, meteen zonder hulpmiddelen gestopt en het bevalt me zo goed, voel me heerlijk en kan de hele wereld aan. Diamantje "Vera" wat jij verteld dat is precies hoe ik me ook voel!

Geplaatst door Nazile op 21/06/2014 - 01:41

Lid sinds 08 mei 2013

5 jaar 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Ook sinds kort gestopt maar al vele voordelen;

niet hoesten

meer lucht

reuk beter geworden

fitter

mijn valkuil was bij de eerste x stoppoging dat ik me zoooo goed en gezond voelde dat ik de wereld aan kon en begon te roken.......

daar trap ik nu niet meer in!! Stoppen is nu stoppen 100%

Geplaatst door [email protected] op 22/06/2014 - 17:55

Lid sinds 27 jan 2012

7 jaar 4 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

-het mooie is ook dat je op een gegeven moment geen doorzettingsvermogen meer nodig hebt, niet roken is normaal geworden en gaat gewoon vanzelf (je denkt er af en toe wel aan, zoals nu kom ik weer eens een keer kijken op de site maar niet dat je wil roken)

-financieel, als ik zie hoe duur roken tegenwoordig is

-beter voor je gezondheid, ik heb nog steeds verhoogde kans op bepaalde ziektes maar kans op andere ziektes zoals COPD is echt heel klein geworden en je voelt je fitter

-je huid ziet er echt beter uit  

-minder vaak verkouden

-dat je er niet meer afhankelijk van bent is ook fijn

-ook iets om trots op te zijn dat je het toch maar gedaan hebt

 

Geplaatst door helemaal zen op 25/10/2014 - 13:44

Lid sinds 25 okt 2014

Milou, helemaal met je eens!!!!

 

Je hebt het gevoel de wereld aan te kunnen. Ik heb de laatste jaren af en toe gerookt maar ook langere perioden niet, bijvoorbeeld tijdens mijn zwnagerschappen. Daarna dan toch weer begonnen met af en toe roken, vooral met een alcoholisch drankje. Ik voelde me op de momenten dat je niet rookt ook altijd zo heerlijk en positief. Ik heb gisteravond weer gerookt en heb vanaf vandaag besloten dat ik nooooooooit meer een sigaret wil roken. En ik zie er niet tegen op, maar heb er juist zin in!!!! I can do it!!

Geplaatst door Elbertina op 29/10/2014 - 14:48

Lid sinds 06 okt 2010

5 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

De grootste voordelen voor mij zijn dat ik meer energie heb gekregen door niet te roken. Roken ontrekt alle puf uit mijn lichaam. Verder vind ik het heel fijn dat ik me niet meer hoef te schamen om een roker te zijn, want dat was altijd wel een dingetje waar ik me voor schaamde. En ik denk dat ik door het niet roken ook positiever in het leven sta, dat kan natuurlijk ook komen doordat je meer puf hebt om dingen te ondernemen e.d. Ik ben zelfs begonnen met hardlopen voor een betere conditie. Wie had dat kunnen bevroeden 8 weken geleden. Dus eigenlijk zitten aan het stoppen met roken alleen maar voordelen.

Geplaatst door Progjero op 30/10/2014 - 23:49

Lid sinds 12 sep 2014

4 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

En zo is dat. Hulde voor dat hardlopen trouwens. Heerlijke bezigheid (al vond ik dat ook toen ik nog rookte). Merk dat ik veel verder en sneller ga. Vandaag ook weer 14 kilometer op de teller. Mooi werk.

Geplaatst door Gia op 31/10/2014 - 20:04

Lid sinds 27 okt 2014

Ik zie alleen maar voordelen.
Een in het bijzonder wil ik even noemen: niet meer zo ongelooflijk smerig stinken.
Ik ruik iedere roker. Ook al hebben ze ff snel parfum opgespoten, hun tanden gepoetst, hun handen gewassen. Ik ruik rokers in de rij in de supermarkt, in de Hema, in de sportschool. De adem van een roker is heeeel erg. Maar ook de lucht in hun haren en kleding.

Te bedenken dat ik ook zo heb gestonken....en natuurlijk hoopte ik ook dat ik niet naar rook stonk. Duh...

Geplaatst door Yvondv op 31/10/2014 - 20:05

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Haha dus Gia, jou neus is positief heel erg verbeterd haha, mijne ook hoor! Maar het nadeel is dat ook mijn smaak is verbeterd! Hoelang ben jij nu al rookvrij, ik kan jou nog wel herinneren!

Geplaatst door Gia op 31/10/2014 - 20:07

Lid sinds 27 okt 2014

Yvonne :1 jaar en 1 dag.

Geplaatst door Yvondv op 31/10/2014 - 20:09

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja haha ik had je al gefeliciteerd, tuurlijk!

Geplaatst door Anouk.R op 11/11/2014 - 08:11

Lid sinds 22 okt 2014

– Ik hoef niet steeds overal mijn peuk in te plannen
– Hierdoor ontstaat een gevoel van meer rust.
– Ik hoef niet meer te moeten! Roken.
– Steeds kleren wassen, omkleden en douchen vlak voor je moet werken met cliënten.
– Tijdens lunchpauzes heb ik voor het eerst alle ruimte en tijd. Normaal paste die peuk er eigenlijk niet goed in. Dit gaf haast gevoel
– Mijn gevoel van rust en tijd hebben is toegenomen.
– hoef niet bezig te zijn over dat ik steeds rokerij heb
– Schaamte gevoel dat ik steeds aan mijn peuk moet lurken.. te pas en te onpas
– Ik hoef niet steeds mijn taken te onderbreken voor een peuk
– Ik eet minder pepermunt/slecht voor tanden
– tanden blijven schoner!
– kans op parodontitis is sterk verkleind
– kans op ziektes wordt minder
– Meer energie! Conditie verbeterd
– Geen angst voor wanneer ik toch zwanger zou geraken dat ik dan nog rook.
– Kruimelvrije tas
– kruimel en as vrij bureau
– geen slijmrochel tijdens het lachen of praten
– geen keelpijn meer! 6 jaar lang keelpijn gehad!
– Geen schrapen van de keel steeds om rochel weg te krijgen.
– Beter helen van littekens (werden heeel lelijk)
– Minder ontstekingshaarden in de huid. Ze verdwenen meteen bij het stoppen.
– In de ochtend je geen gaarbak meer voelen
– in de avond nog kloppen voelen van je hart en hoge bloeddruk
– Steeds checken dat er geen peuk nog na smeult waar het brand kan veroorzaken.
-Asbakken poetsen en leegmaken is echt niet leuk.
– Omdat ik rekening wilde houden met mijn omgeving moest ik heel vaak ongemakkelijk roken: Kijken waar de wind staat, wegblazen van de groep, buiten staan, zorgen dat er genoeg afstand is. Enz.
-Wanneer je niet kan roken je erg onbehagelijk voelen.
– Wanneer je rookt, mis je steeds iets.. n.m je peuk. Wanneer je niet rookt, mis je nooit iets.

Goed er zijn er vast nog veeeel meer... maar is al aardige lijst toch? En dan heb ik geld niet eens meegerekend.

Geplaatst door Yvondv op 11/11/2014 - 08:13

Lid sinds 01 feb 2014

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Anouk helemaal waar en er zijn er vast nog veel meer positieve punten om te stoppen, er is geen een positief punt om te blijven roken.

Geplaatst door Anouk.R op 11/11/2014 - 08:22

Lid sinds 22 okt 2014

Nee idd... dat zit allemaal maar in je hoofd dat er een voordeel zou zijn. En als je er echt over na denkt is het niet eens waar.

Ik wilde nooit stoppen, en had iemand mij gevraagd waarom ik rookte, dan had ik gezegd dat ik er van genoot. Maar ik genoot helemaal niet van de peuk zelf! Hij was niet lekker, ik inhaleerde steeds minder diep. Het enige wat het deed was mijn ontwenningsverschijnselen tijdelijk kop in drukken en ik ervoer dat als lekker. Toen ik dat had ontmanteld in mezelf was ik een heel eind met dat stoppen denk ik.

Dus soms helpt het niet de vraag te stellen waarom je stopt. Maar je de vraag stellen waarom je nou eigenlijk echt rookt en wat er van ook echt waar is :)

Reactie toevoegen