Ja ik ben dus ook gestopt met roken.

Geplaatst door Marianna op 26/05/2017 - 19:56

Lid sinds 26 mei 2017

Hallo iedereen. Vanavond om 23.00 uur ben ik 11 dagen gestopt met roken. Ik ben hier omdat ik merk dat ik moeite krijg om het vol te houden. Het euforische is er nu wel af en ik ervaar vooral een knagende leegte die ik niet met iets anders kan opvullen. Ik hoop hier tips te vinden om deze keer mijn poging te laten slagen

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 26/05/2017 - 21:12

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Marianna,

Heb je een Limburgse of Brabantse achtergrond, omdat je iets lijkt te hebben met het getal 11  smiley

Voor tips moet je misschien niet bij mij zijn, alhoewel ik vandaag volgens de teller vandaag (al...) 2,5 maand ben gestopt, maar er zijn vele, vele tips van anderen te vinden hier.

Je kunt zoeken op trefwoord: rechtsbovenin. En er zijn bv maandclubs van tijdgenoten, en dagboeken. Het is de laatste tijd nogal rustig hier, vind ik althans, maar wie weet kan dat zomaar ineens omslaan?

Succes !!

Geplaatst door Vis op 02/06/2017 - 10:36

Lid sinds 22 mei 2017

Hoi Marianna,

Helaas heb ik geen ultieme tip voor je. Was er zo'n activiteit die al je zin in een sigaret verdreef,  dan was deze wel bekend. Zelf heb ik naar een activiteit gezocht die ik tijdens mijn rook periode (25 jaar) nooit meer heb gedaan. Ik heb een naaimachine gekocht en ben kleertjes gaan maken voor mijn kleinkinderen. Of het de zin naar een sigaret verdreef, tijdens het naaien wel maar zodra ik op hield was mijn gedachten meteen, nu een shagje. Welke activiteit ik ook verder onderneem, het geeft nog steed dezelfde gedachte, nu eerst een shagje. Probeer die euforie weer te voelen, wees trots op jezelf en op iedere minuut, kwartier, uur en dagdeel dat je niet hebt gerookt. En voor je het weet is die dag ook weer voorbij en gaat de teller weer omhoog. Heel veel sterkte.

Geplaatst door genaaid (niet gecontroleerd) op 02/06/2017 - 12:15

Lid sinds

Nu terugkijkend voel ik me flink genaaid. en ik was ook helemaal gelocked. gelokt en locked up bedoel ik natuurlijk. Maar nu bevrijd voel ik me als een vis in het water. Roken is als een vis op het droge, en het hele zaakje gaat al snel dienovereenkomstig stinken als de hel, er uitzien als de hel, zich totaal met luide piepende en krakende stem verheffen als de hel: Neem van mij aan: Dan IS het ook de HEL.

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 07/06/2017 - 22:44

Lid sinds 02 mei 2015

Ha Marianna, hoe is het? Niet opgeven hoor!! Het euforische is er bij mij ook helemaal vanaf, na vele mislukte stoppogingen en ingetreden kwalen, al dan niet rookgerelateerd maar hoe dan ook met veel ongemak, maar desondanks ben ik heel erg blij dat ik nu alweer bijna 3 maanden niet meer rook !!!! Ik denk afgelopen maanden vaak aan het euforische gevoel dat ik had met vorige stoppogingen: dat was het blijkbaar, misschien niet voor mij, daarmee kon ik het stoppen i.e.g. niet volhouden. Dus wie weet ben jij ook wel in de juiste stemming nu, om gestopt te blijven? Succes!

Reactie toevoegen