Jacqueline 2

Geplaatst door Roelie 2 op 17/05/2012 - 01:25

Lid sinds 28 apr 2012

Jahaa: was al van plan snel weer te stoppen toen ik eraan begon: bijna 30 jaar geleden...........!!!!!

Het is nu zo:

-Heb nu nog 4 Menthol-sigaretten en wat Javaanse Jongens Enteng-shag die nog NIET kruimelt (in de vuilnisemmer liggen ca. 5 pakjes die bijna leeg zijn).

-Vanavond acupunctuurnaaldjes in mijn oor gekregen en inspirende hersenspoelings-sessie met lotgenoten gehad.
En eerder ook enkele opbeurende reacties gehad op dit forum (stopmethoden): het lijkt echt te werken tegen de ontwenningsverschijnselen, en als het 'klikt' ook tegen de 'rest'.

-Ik bedacht me vanavond ineens dat het morgen de sterfdag van mijn vader is. Normaal ben ik heel slecht in data, verjaar- en sterfdagen, maar dit schoot me ineens te binnen... En tsjaa: hij rookte ook als een ketter. Toch wel een schrikbeeld, want ik wil nog wel e.e.a. doen voor ik deze planeet verlaat, en de tijd gaat zo snel.

De asbakken heb ik 2 weken geleden al weggegooid, behalve die ene waar ik echt aan gehecht ben. De vuilniszak ga ik morgen naar de milieustraat brengen denk ik.

Nu paffen dus, hopelijk tot binnenkort,

Jacqueline 2

afbeelding van Christine

Geplaatst door Christine op 17/05/2012 - 06:27

Lid sinds 17 sep 2011

 

een goede morgen,

 

heel veel succes!!

 

klinkt goed allemaal!!

 

en nu doen!!

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 17/05/2012 - 20:08

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

een goede avond,

'geniet'* gerust van je laatste maar verder geen medelijden hoor want die sigaretten hebben je genoeg voorgelogen en de enige manier om te stoppen is er nooit meer een op te steken.

veel succes!!

 

 

* als het goed is heb je dat waanidee later nooit meer :p

Geplaatst door Jacqueline 2 op 18/05/2012 - 02:58

Lid sinds 28 apr 2012

Dagboek deel 2

Dank voor de harten onder de riem!

Hier gaat het nog niet 100%..... Vanmiddag een behoorlijk 'blauwtje'gelopen met een internet-date. Eerst heel erg boos geworden. Toen de rookstop-therapeut gebeld (die mogelijkheid hoort bij de therapie): hij zei wat ik zelf ook weet: als je nu gaat roken, heb je er alleen een probleem bij..

En later een pakje gekocht, dat ik achter elkaar oprook.

Nu denk ik erover morgen voor een dagje of 2 naar mijn moeder te gaan. Daar is mijn verslaving lang geleden ooit begonnen, en ben ik wat verder weg van verleidingen. Mijn moeder rookt zelf zonder te inhaleren (ja echt waar...@@?>!), maar beloofde van de week haar pakje weg te gooien als ik zou komen.
Ze heeft geen internet, dat is misschien ook wel gunstig.

Of zal ik 2 dagen gaan fietsen en kamperen met m'n hondje? Een smartphone heb ik niet, dus ook dan geen afleiding, maar dus ook geen steun, van internet.

Tot laters

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 18/05/2012 - 03:23

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

ach zonde maar internet-dates zijn er met hopen hoor dus als het gewoon niet klikt dan mag je van geluk spreken dat je je tijd niet meer verspilt met elkaar.

trouwens als je stopt kan je nog altijd gewoon doen wat jij wil hoor, alleen doe je het dan zonder sigaret. toen je jong was deed je alles toch ook gewoon zonder te roken? lucht ademen in plaats van rook is dus heel natuurlijk.

en je moeder doet toch gewoon wat zij wil? het zou wel leuk zijn als jullie elkaar hier in steunden maar uiteindelijk kan jij toch niet in haar plaats stoppen of omgekeerd?

kamperen is ook wel leuk om tot rust te komen natuurlijk. doe vooral waar jij zin in hebt hoor. je hoeft het jezelf niet moeilijker te maken dan nodig is.

groetjes

Geplaatst door Jacqueline 2 op 22/05/2012 - 23:40

Lid sinds 28 apr 2012

Hallo,

JULLIE GELOVEN HET MISSCHIEN NIET MEER, MAARRRRR sinds zaterdagavond dan toch gestopt. Dat gebeurde op de plek waar ik ooit ben begonnen met roken en drinken: het ouderlijk huis.

Het is dag 3, en ik heb het VEEL moeilijker dan op dag 1 en 2. Hoop dat dit snel over gaat, want werkelijk: in deze toestand kan ik niks goeds betekenen, voor niemand niet, nou ja, alleen voor mijn moeder dan: die staat altijd voor je klaar, dus die zal ik zo maar eens bellen... pfffff...

O, en Stefan:

Ja je hebt gelijk over de internet-date: gelukkig verspillen wij nu geen tijd meer aan elkaar!!!

Hieronder ook een nieuwe poging om een ticker mee te laten lopen:

Jacqueline

<a href="http://www.ikstop.nl"><img style="border:0" src="http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/roken_geld/stijl-5/aa-roken-4/2012-5-20/84192/0.23/MC40NiBFdXJvIGJlc3BhYXJkIGRvb3IgdGUgc3RvcHBlbiBtZXQgcm9rZW4u/roken_geld.png" alt="Roken kost veel geld"></a>
 

Geplaatst door Jacqueline 2 op 22/05/2012 - 23:45

Lid sinds 28 apr 2012

doet de ticker het zo wel? ik plak hier de 'HTML:

 

url=http://www.ikstop.nl][img]http://www.forumticker.nl/tickers2/tickers/image/roken_geld/stijl-5/aa-roken-4/2012-5-20/84192/0.23/MC40NiBFdXJvIGJlc3BhYXJkIGRvb3IgdGUgc3RvcHBlbiBtZXQgcm9rZW4u/roken_geld.png[/img][/url]
 

Geplaatst door Jacqueline 2 op 23/05/2012 - 00:44

Lid sinds 28 apr 2012

Nou, de ticker staat er, maar NUL euro bespaard klopt dus niet!!! Inmiddels dus ca. 9 euro 'verdiend'.............

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 23/05/2012 - 01:19

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

wel volgens hetgeen ik hier vaak lees is dag 4 vaak de 'zwaarste' maar het hangt van persoon tot persoon af hoor. voor mezelf heb ik het gevoel dat ik er in de eerste dagen meer last van had. da's wat alleszins wat zoeken en balen als je met jezelf geen blijf meer weet natuurlijk en kamperen of regelmatig wandelen is nog altijd geen slechte optie dan omdat je jezelf dan wat kan afschermen.

maar waar ook dit principe is altijd hetzelfde:

tijdens die fysieke ontwenning voelt het aan als golven van 'zin in' die opkomen. die duren dus eigenlijk maar maximum een paar minuten per keer. hou de sigaretten uit je buurt want je kan ze dus gewoon elke keer voorbij laten gaan.

wees gerust: dat blijft zo niet duren, die golven zwakken weer af en elke dag en uiteindelijk elke week voelt weer anders aan. zolang je weet dat alles gebeurt om er beter van te worden hoeft het niet zo zwaar te zijn ook niet.

 

Geplaatst door Jacqueline 2 op 23/05/2012 - 03:38

Lid sinds 28 apr 2012

Dagboek deel...??? DAG 4!

Ha allemaal,

Hoe dan ook, want ik ben de tel kwijt met het 'dag-boek': het is dag (nacht...) 4!! Stefan las blijkbaar dat dit voor diverse anderen de moelijkste dag was.. Zelf vond ik afgeopen DAG 3 ZO moeilijk dat ik hoop dat ik vooruit loop op het gemiddelde schema.

Mijn 'ticker' doet het geloof ik inmiddels, maar rekent me wel ERG rijk: 4 dagen= 20 euro??? Of zijn dat de nieuwe prijzen? Nee, toch iets overdreven?? Nou ja: maakt eigenlijk niet uit.....!!!!

Ik had zelf ca. 13 euro per 2 dagen berekend, maar alhoewel.....: ik kocht ook af en toe een pakje filtersigaretten, zeker toen ik EEEECHT van plan was om te te stoppen, al MAAAAAAANDEN, dus dan kom je al snel op ca. gemiddeld 15 € of meer per etmaal........

NOU: wat hebben we allemaal de lucht in laten vliegen..............
Maar dat maakt niet uit, want het gaat om de WINST die we vanaf ons STOPPEN maken!!!!

OK.. nu slapen....

Jacqueline

Geplaatst door Jacqueline 2 op 23/05/2012 - 12:12

Lid sinds 28 apr 2012

Dag 4 is 't dus, die begon afgelopen nacht, want zaterdagavond ben ik gestopt.

Dag 3 vond ik echt verschrikkelijk. Lichamelijk valt het allemaal erg mee, Al dan niet dankzij de oor-acupunctuur? Het enige dat ik merk is wat 'verstopping' en dat 'lichte gevoel' in m'n hoofd, maar psychisch...: pffffffff...
Diverse huilbuien gehad en 2 leuke dingen afgezegd. Ik voelde me niet in staat en was bang buiten de deur weer de fout in te gaan. Ongezonde hoeveelheid wijn gedronken.

Wel koffie gezet voor een paar stratenmakers die hier bezig zijn: 2 van de 3 rookten, en dat rook heerlijk... Nummer 3 vertelde dat hij 26 jaar geleden is gestopt, en dat zijn vrouw nog steeds rookt, ondanks haar longemfyseem..

Maandag een grappig voorvalletje: ik zat met een stokje zoethout in mijn mond ergens te wachten, zegt de vrouw naast me: "Ik dacht eerst uit mijn ooghoek te zien dat je een klein SIGAARTJE in je mond had, en dacht: 'Dat ziet er sjiek' uit.."

Het hoesten is vanaf dag 1 veel minder!! Vooral het ochtend-hoesten is weg! Soms komt er ineens een bui voorbij, met meest droge hoest. Heel vreemde gewaarwording.

Ik zuig ook af toe lucht, aan een maat geknipt rietje. Misschien is dat niet slim, want dat lijkt wel erg veel op roken? Benadrukt dat je vindt dat je iets mist?

Ik denk dat ik zo maar eens een flink eind ga fietsen. Gaat er iemand mee? (omgeving Nijmegen)

Geplaatst door Jacqueline 2 op 24/05/2012 - 17:03

Lid sinds 28 apr 2012

Dag 5!!!

Gistermiddag een heel eind gefietst en aan het water gelegen, dat was lekker. Vreemd om te zien hoe anderen rookten.
's Avonds naar de acupuncturist voor de 'opvolgnaaldjes', maar die kreeg ik nog niet, omdat ik nog geen hele week was gestopt. Wel 1 extra 'bolletje' in de oorschelp geplakt, dat je rustig zou maken. Daar weer een huilbui gekregen, toen ik vertelde dat ik stoppen nog nooit zo lang heb volgehouden als nu.

Daarna, ook vanochtend, allerlei mensen gebeld en gemaild. Ik woon alleen en voel nu een enorme behoefte aan contact, wil eigenlijk de hele dag horen dat het zo knap is dat ik gestopt ben.

Vanmiddag voor het eerst naar mijn vrijwilligerswerk geweest: met de hond op bezoek bij een man in een verzorgingshuis. Bij het wandelen in het bos ROOKTEN we dan altijd een Marlboro uit zijn pakje. Nu rookte hij dus alleen!!! Ik vond de brandende sigaret lekker ruiken, maar toen hij uit was, vond ik even dat de man naar asbak rook.

Gisteren kon het ook al zien, maar nu nog iets meer: mijn gezichtshuid ziet er beter uit!!

Geplaatst door Jacqueline 2 op 28/05/2012 - 00:23

Lid sinds 28 apr 2012

Gestruikeld dus.. Daarom een nieuwe ticker erbij, want vanavond, zondag 27 mei 23.45 ook weer 'opnieuw' gestopt.

In mijn hoofd is de knop om, denk ik al sinds eind april, of in elk geval vrij kort daarna, maar blijkbaar is de wilskracht dan toch ineens 'op'. Vandaag was de derde keer sindsdien dat ik 'struikelde', zoals dat hier wordt genoemd.

De eerste terugval was kort voor een ERG moelijke dag, een soort dag die niet snel meer terug zal komen..! Vrij logisch toen dat het mis ging met roken.
De twee keren daarna was er eigenlijk niet heel veel aanleiding om te roken, behalve dan dat ik mijn hoofd er niet bij hield.

De ontwenningsverschijnselen vielen al die weken wel mee, misschien dankzij de oor-acupunctuur. Eigenlijk alleen een 'zwevend', licht hoofd, en - nou ja, best vervelend - soms ook wel erg emotioneel en kort slapen.

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 28/05/2012 - 01:17

Lid sinds 02 mei 2012

11 jaar 8 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

ach jammer, alleszins goed dat je doorstopt hoor!

Geplaatst door Jacqueline 2 op 28/05/2012 - 11:35

Lid sinds 28 apr 2012

Ja, dank je, opgestaan als 'doorstopper'... Vanochtend moest ik weer even hoesten! Dat was al dagen verdwenen, en na die 2 sigaretten van gisteren dus meteen weer terug!

Bemoedigend ook om op dit forum te lezen dat veel anderen ook in diverse pogingen TOCH zijn gestopt...!

Alweer erg vroeg wakker, maar die slapeloosheid is eigenlijk niet zo dramatisch. Ik sta relatief toch veel fitter op dan vroeger, toen ik nog kettingrookte! Zelfs als ik best veel alcohol heb gedronken, heb ik nauwelijks een 'kater'.

Ik heb gisteren op stivoro.nl het testje "Waar ging het mis?" ingevuld. Kwam uit dat ik wel 'op de goede weg' ben..

Geplaatst door Jacqueline 2 op 31/05/2012 - 02:06

Lid sinds 28 apr 2012

Gisteren crisis: ik was jarig, en had daar helemaal geen zin in. Vrijwilliggerswerk bij een man in het verzorgingshuis die ik wekelijks bezoek met mijn hond. We rookten dan altijd een Marlboro uit zijn pakje, in het bos daar. Vorige week heb ik het aanbod afgeslagen, dit keer drong hij nogal aan, en heb ik de sigaret aangenomen en gezegd dat ik hem later op zou roken. En dat heb ik ook gedaan... (zie de reactie bij Koningszoon onder forum 'algemeen'.

Vrijdag een nieuwe afspraak met de acupuncturist. Toen ik hem vandaag belde wel geconstateerd dat ik afgelopen weken, tijdens de stop-pogingen, wel ALLERLEI uitgestelde klussen en klusjes heb aangepakt. En meer gaan sporten/ bewegen ook. Het lijkt of dat (proberen) te stoppen je aanzet tot ACTIE.

Reactie toevoegen