Jan

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 15/12/2012 - 16:27

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Nou om me ook maar even voor te stellen dan:

Jan en sinds 12/12/2012 gestopt met roken. Het merendeel vond trouwen op die dag verstandiger maar aangezien ik dat al 28 jaar ben leek dit me een beter plan.

 

Ietwat serieuzer; ik rook dus al 30 jaar, grofweg 3 pakjes halfzware shag in de week. Of eigenlijk moet ik zeggen ik heb voor 30 jaar gerookt want sinds vorige week woensdag ben ik dus er mee gestopt en heb sindsdien geen sigaret meer aangeraakt. Niet meer gerookt dus. Niet rokers zullen zoiets hebben van 'big deal, vier dagen' maar voor mij is het na al die jaren een overwinning.

 

Ik gebruik nicotinepleisters en ik moet zeggen dat het erg goed gaat. Veel gemakkelijker dan ik had verwacht. Ik ben er ongetwijfeld nog lang niet maar voorlopig heb ik dus al 4 dagen niet gerookt en dat alleen al vind ik een overwinning (misschien ben ik te snel blij, kan ook) 

 

De reden om te stoppen was eigenlijk simpel; ik werd misselijk van mezelf en al dat gerook. Kan er niet veel anders van maken. Ik was twee jaar geleden al begonnen met minderen door bijvoorbeeld niet meer in de auto te roken of als ik ergens naar toe moest. Maar uiteindelijk merkte ik dat ik dan de 'schade' met terugwerkende kracht in haalde eenmaal weer thuis. En toen ik dat eenmaal bij mezelf had opgemerkt bleef het maar door mijn hoofd spoken 'ik moet stoppen'. En dat heb ik nu dus gedaan.

 

Het gaat dus erg goed maar ik heb mijn momenten. Kwestie van snel aan iets anders denken of iets anders gaan doen en dat is tot op heden goed gegaan. Valt me vooral op dat ik last heb van 'de gewoonte'. Het was bijna een vast ritueel om elke dag bij bepaalde dingen iets te zeggen als 'eerst even een shaggie'. Dat zijn nu dan ook de moeilijkste momenten. Voorkomen en doorbreken lijken vooralsnog de enige remedie maar ik hou me aanbevolen voor tips :)

 

Groet,

 

Jan

 

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 15/12/2012 - 18:58

Lid sinds

Hey Jan,

Goed van je dat je bent gestopt en ook goed dat je je hebt aangemeld. Het forum heeft mij geholpen door de eerste moeilijke dagen maar ook met het volhouden.

Meld je aan bij de maandclub van decemberstoppers, daar zitten mensen die allemaal gestopt zijn in december. Dit is het linkje dan hoef je niet te zoeken wink http://www.ikstop.nl/de-december-stoppers-2012

Heel veel succes, veel lezen hier vooral op je moeilijke momenten, want er is zoveel te lezen en heel veel tips

Groetjes

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 16/12/2012 - 09:54

Lid sinds 31 jan 2012

Welkom Jan,

 

Natuurlijk mag jij blij zijn wees maar heeeeeeeel erg blij en heeeeeeel erg trots op jezelf en natuurlijk wordt het wel wat pittiger op bepaalde momenten maar ..........niet aan denken........bekijk het per dag want elke dag is er 1 en elke dag niet gerookt maakt jou sterker.

 

Ga ervoor je kan het!

afbeelding van ellepel

Geplaatst door ellepel op 16/12/2012 - 11:31

Lid sinds 30 aug 2011

Toppie Jan!!!

Ga ervoor je krijgt er zoveel moois voor terug....

Succes je kan het!!!

Groet Ellen

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 23/12/2012 - 12:43

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

 

Okay, we zijn op de kop af 11 dagen verder nu en nog steeds geen sigaret aangeraakt. Gaat erg goed dus. En ik kan ook niet echt zeggen een extreme behoefte aan een sigaret te hebben. Wel zijn er momenten die gewoon heel zwaar zijn. Het laat zich maar moeilijk omschrijven maar het hangt ergens tussen een onbestendig gevoel, alsof er iets staat te gebeuren,  tot aan een echt angstig gevoel. En hoe ik ook op mezelf inpraat, dat gevoel gaat niet weg. Dit schijnt er allemaal bij te horen hoewel ik nog niet echt hebben kunnen lezen hoe lang zoiets (gemiddeld natuurlijk) aan kan houden. Slapen gaat redelijk maar ik lijk geen wekker meer nodig te hebben. De afgelopen week werd ik elke dag steevast rond 6:00AM wakker. Soms normaal, soms met een soort van schrikreactie. Altijd klaarwakker waardoor ik me in de middag weer brak voelde door slaapgebrek, Best gek, ik had juist gedacht dat het gemis van de handeling mij parten zou gaan spelen, hier had ik niet op gerekend. 

 

 

Maar goed, we gaat stug verder... of beter gezegd, we gaan stug niet verder... uhh nou, je snapt wel wat ik bedoel :)

 

Jan

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 23/12/2012 - 15:19

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jan een trekmoment duurt ongeveer drie minuten en zakt dan weg .De geestelijke verslaving waarvan je je nu los probeert te komen is best heftig  er zo min mogelijk mee bezig zijn dat heeft mij erg geholpen .Was wel eens eerder gestopt en kon aan niets anders meer denken.Nu gewoon niet zoveel aan gedacht en verdomd dat werkt beter.Je bent gestopt waarom denken aan die rotpeukem.!!, 

Weet je zal voor iedereen verschillend zijn de een heeft daar meer last van en de ander daarvan  feit is dat het echt allemaal beter wordt !!!!

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 23/12/2012 - 21:28

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Dank je wel voor het meedenken/advies geven Linda. Zoals ik al schreef is het niet echt de directe behoefte aan een sigaret. Zo voelt het niet en ik neem aan dat je dit het 'trekmoment' noemt. Die momenten ken ik ook wel maar zijn inderdaad van korte duur en relatief eenvoudig te onderdrukken. Meestal na het eten, bij het opstaan, bij de koffie, enzovoort. Herkenbaar en deze worden steeds minder. Het is nu meer een soort van onbestendig gevoel. Alsof ik morgen naar de tandarts moet of een belangrijk gesprek heb waar veel van afhangt. Lastig te omschrijven maar een gevoel van zenuwachtig/zoekende komt nog het meest in de buurt denk ik. 

 

Jan

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 07/01/2013 - 22:57

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Nou... aanstaande woensdag is het exact 4 weken dat ik gestoopt ben met roken. Hoera? Nou zo voelt het niet. Gecondoleerd zou ik bijna zeggen. Wat een ellende. Dit had ik nooit maar dan ook nooit verwacht. Ik dacht dat ik last zou hebben van alleen met het gemis van de gewoonte. Niet dus. Complete angst/paniekaanvallen, ik slaap gewoon helemaal niet meer, mijn gezicht voeld vreemd maar toch ook weer niet, mijn hart gaat te keer, lukt het me toch in slaap te vallen dan schrik ik letterlijk na een uur of zo weer zwetend wakker, ik heb nog nooit zo eigenaardig gedroomd als de laatste weken, kan met niet concentreren, enzvoort, enzvoort. Vanmorgen moest ik in het stadhuis (staddeelkantoor) een nieuw paspoort aanvragen, tot twee keer toe scheelde het maar weinig of ik was naar buiten gerend door de drukte en alle mensen. En dat voor een grote volwassen kerel van 193cm en 100 kilo. Ik heb continue het gevoel bij de dokter in de wachterkamer te zitten voor één of andere nare behandeling. Nog nooit in mijn hele leven me zo eigenaardig gevoeld. Kan er niet veel meer van maken.

 

Ik hou nog steeds vol, heb nog steeds geen sigaret aangeraakt, maar mijn vastberadenheid begint te wankelen. Bovenstaande begint natuurlijk ook zijn effect te hebben op mijn functioneren. Zonder goede nachtrust en met een gejaagd gevoel 24/7 kom je niet ver, niet lang althans.

 

Dus ja, nog steeds gestopt maar om nu te zeggen wat een verademing..... verre van...

 

Jan

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 08/01/2013 - 09:30

Lid sinds

Jeetje Jan, dat lijkt mij ook super vervelend zoals jij je voelt, ben je al bij je huisarts langsgeweest?

Maar als je het echt goed beredeneerd is het dan niet normaal dat je na zoveel gerookt hebt zoveel afkickverschijnselen hebt. Ik weet niet of je op het forum heb gelezen hoeveel zooi en wat voor zooi er in een sigaret zit? of ken je het verhaal van die andere Jan ? dit is het linkje

http://www.ikstop.nl/mijn-verhaalblijvend-actueelalweer-update-10-nieuw-nieuw

Is het een idee om je aan te melden bij de stoppers van de maand december, want met mensen praten die indezelfde maand zijn gestopt helpt mij in ieder geval wel. DIt is het linkje naar de decemberstoppers http://www.ikstop.nl/de-december-stoppers-2012

Volhouden Jan, het is zo zonde om op te geven, het wordt echt beter en inderdaad wat zijn een paar maanden op je hele leven.

Sterkte

Groetjes

Bobby

 

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 13/12/2013 - 14:18

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Remember me? Een jaar verder en nog steeds helemaal rookvrij.

Als ik zo mijn eigen berichten nu een jaar later weer lees kan ik me de worsteling nog heel goed voor de geest halen. Pas na een maand of twee ging het beter. Eigenlijk pas op het moment dat ik besloot met alle ondersteunende toestanden te stoppen en cold turkey door te gaan begon het te werken en voelde ik me steeds beter. Ook besloot ik dit forum even niet meer te bezoeken simpelweg omdat ik daardoor in die 'rokerssfeer' bleef hangen.

En nu na een jaar voel ik me top. Ik heb een beroerd jaar achter de rug maar ondanks dat is het me toch gelukt ver weg te blijven van sigaretten en shag. Ik ben er dan ook redelijk zeker van dat ik niet weer zal beginnen met roken. Het voelt zo veel beter allemaal.

Het leek me leuk dit hier nog even te laten weten. 

 

Groet,
Jan

 

 

Geplaatst door Lous op 13/12/2013 - 14:53

Lid sinds 25 okt 2013

Leuk dat je dat doet, geeft moed.

afbeelding van Mariejan

Geplaatst door Mariejan op 14/12/2013 - 10:46

Lid sinds 31 jan 2012

Jan wat geweldig! Ga zo door maar blijf alert op Nico en Tine ;-)

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 20/12/2013 - 16:02

Lid sinds

[quote=ezteok]

Remember me? Een jaar verder en nog steeds helemaal rookvrij.

Alsforumijn eigen berichten nu een jaar later weer lees kan ik me de worsteling nog heel goed voor de geest halen. Pas na een maand of twee ging het beter. Eigenlijk pas op het moment dat ik besloot met alle ondersteunende toestanden te stoppen en cold turkey door te gaan begon het te werken en voelde ik me steeds beter. Ook besloot ik dit forum even niet meer te bezoeken simpelweg omdat ik daardoor in die 'rokerssfeer' bleef hangen.

En nu na een jaar voel ik me top. Ik heb een beroerd jaar achter de rug maar ondanks dat is het me toch gelukt ver weg te blijven van sigaretten en shag. Ik ben er dan ook redelijk zeker van dat ik niet weer zal beginnen met roken. Het voelt zo veel beter allemaal.

Het leek me leuk dit hier nog even te laten weten. 

 

Groet,
Jan

 

 

[/quote]

 

Mooi om te lezen dat het je toch gelukt is om het stoppen vol te houden. 

Je bent een prachtig voorbeeld voor mensen die wankelen en weer gaan roken.

Het nieuwe jaar staat voor de deur en dan stoppen veel mensen met roken. 

Een deel van die stoppers zal hier misschien komen kijken. Laten we hopen dat dit forum genoeg steun biedt.

Jouw succesverhaal is dat in ieder geval wel! Super!

 

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 12/12/2015 - 21:51

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Ben ik weer :)

Vandaag op de kop af drie jaar geleden dat ik de laatste peuk uit heb gemaakt en sindsdien geen sigaret meer aangeraakt, Nu na drie jaar kan ik me zelfs niet eens meer voorstellen ooit te hebben gerookt en vind het ronduit stinken. Mijn conditie is geweldig en alle ellende die ik had (slechte adem, gele vingers, enzovoort) horen inmiddels thuis in een ver verleden. Ik rookte een pakje shag in twee dagen dus was een stevige roker. Stoppen is het mooiste wat ik mezelf cadeau heb gedaan.

Dus voor iedereen die nu aan het worstelen is; hou vol. Het is het meer dan waard!

Succes en groet,

Jan

afbeelding van Victoria1015

Geplaatst door Victoria1015 op 12/12/2015 - 22:37

Lid sinds 01 nov 2015

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Gefeliciteerd Jan met 3 jaar rookvrij , door en pas 6 weken gestopte ex-roker.

Blijkbaar heeft dit forum ook voor jou veel betekend, anders laat je niet zomaar iets van je horen na 3 jaar.

Ik weet niet of je regelmatig leest, maar er is op dit moment een grote groep stoppers, die elkaar steunen, de dag door helpen, samen lachen, samen huilen. Geholpen door een groep ervaren stoppers. Wij zijn allemaal blij met dit forum en elkaar. Er zijn zelfs plannen voor als we allemaal rond de 80 zijn. Haha.

Victoria

 

afbeelding van ezteok

Geplaatst door ezteok op 12/12/2015 - 23:09

Lid sinds 15 dec 2012

9 jaar 5 maanden geleden gestopt

Om eerlijk te zijn Victoria kom ik hier één keer per jaar om mijn gestopt-met-roken te vieren als het ware. En ik blijf dat doen denk ik zolang dit forum bestaat en ik er nog aan denk :)

Maar een mooi initiatief dit forum en jullie samenzijn! Het helpt zeker maar de beste motivatie zit toch echt tussen je eigen oren. Maar praten/communiceren helpt, heeft het mij ook gedaan. Zeker!

Succes.

Jan

Reactie toevoegen