Jeuk, duizelig en koppijn

Geplaatst door junkie nicotine op 06/09/2012 - 00:41

Lid sinds 24 aug 2012

De laatste dagen heb ik echt last van ontwenningsverschijnslen. Mijn hele lijf jeukt als een gek en ik heb last van duizeligheid.

In eerste instantie dacht ik dat mijn duizeligheid veroorzaakt werd door een te hoge bloeddruk (ik vreet zoveel salmiaksnoepjes, echt reuze slecht voor de bloeddruk). Inmiddels ben ik hevig geminderd met salmiak en zouthoudende producten. Toch blijf ik duizelig en licht in mijn hoofd en aan het eind van de dag heb ik enorme koppijn.

Ik krijg steeds meer trek in een sigaret en heb mezelf al verschillende malen moeten tegen houden om geen pakje op te halen. Tot nu toe is me dit nog gelukt, maar iedere keer als ik naar de winkel moet om boodschappen te doen... dan stel ik het zo lang mogelijk uit. Ik heb mezelf dan ook al meerdere malen voor mijn kop geslagen... welke idioot gaat in vredesnaam stoppen met roken als je thuis komt te zitten zonder baan. Tja, je raadt het al ik dus. Geen afleiding en de hele dag de tijd om na te denken....hm dat verklaard dan ook direct mijn enorme pijn in mijn dak.

Groetjes een nicotine junkie

afbeelding van Mirjam65

Geplaatst door Mirjam65 op 06/09/2012 - 00:49

Lid sinds 30 aug 2012

10 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dit lijkt me HET moment voor een nieuwe hobby! Ga lekker iets doen wat echt je aandacht even nodig heeft. (Leer je eigen kleding naaien, schrijf een boek, klei een elfendorp in elkaar, ga theezakjes vouwen, als je maar bezig bent..)

Je klachten herken ik niet. Helaas ontkom ook ik niet aan de lichamelijke ongemakken van het stoppen, maar deze die jij noemt zijn me tot nu toe bespaard gebleven. Helpt het niet om lekker veel naar buiten te gaan, de frisse lucht in?

Ik weet niet hoe lang je nu gestopt bent, maar hou vol hoor. Elke dag die je niet meer rookt gooi je in 1 klap weg door nu een sigaret te nemen. Niet doen, is zo zonde en je houdt er vast geen goed gevoel aan over. Nee, volhouden nu, dat geeft je een kick als het je lukt. Kom op, je kan het!

Geplaatst door junkie nicotine op 06/09/2012 - 01:55

Lid sinds 24 aug 2012

 

lichamelijk ben ik de nicotine al lang kwijt, maar mijn geest doet echt gekke dingen met mijn lijf. Van naar dromen, over alert wezen, honger, aanslag op de tong, koppijn en overal over mijn lijf ontstekingen. Het jeukt onder mijn huid en mijn spieren in mijn lijf staan zo strak gespannen dat ik kramp in mijn tenen heb als ik wakker wordt 's morgens. Toch is het het allemaal waard. Ik weet dat het over gaat. Het is alleen even volhouden. Als ik de eerste 3 maanden maar door ben, daarna wordt het wel iets beter denk ik. Ik heb nog steeds sigaretten in de auto liggen. Overdag is de auto gelukkig weg en 's avonds kom ik er niet aan. Dan te bedenken dat ik tot 2009 circa 45-50 sigaretten per dag rooktte. Dit heb ik in de jaren erna terug weten te brengen naar 16 per dag. En nu 13 dagen gestopt. Die hobby die je me aanbeveelt kan ik zeker gebruiken nu...met het stoppen houd je al meer tijd over en nu ik werkzoekende ben heb ik helemaal veel vrije tijd. Mijn vriend is al een paar kilo bijgekomen, omdat ik veel meer tijd besteed aan het eten koken. Hahaha.

Groetjes Junkie
 

afbeelding van Svetlana

Geplaatst door Svetlana op 06/09/2012 - 06:54

Lid sinds 31 jul 2012

Heel goed van je Junkie nicotine om het vol te houden. Eigenlijk is er altijd wel iets te bedenken waarom het niet zo uit komt om te stoppen. Probeer de gedachte om te draaien; je hebt nu de tijd om je rot te voelen, te schreeuwen, moe te zijn, geen zin ergens in te hebben. Dit rot gevoel gaat echt over, ook de pijn in je mond en de jeuk in je lichaam. Je moet hier doorheen, je zal nooit meer een gelukkige roker kunnen zijn, want dan weet je dat je ooit een keer weer door deze klote 13 dagen heen moet. Je bent al zo ver gekomen, dan kunnen er nog wel wat dagen bij toch? Niet te ver vooruit kijken, zeg gewoon elke ochtend tegen jezelf; vandaag rook ik niet en stap elke avond schoon, fris en trots je bed in. 

Ontzettend stoer van je dat je gestopt bent! Je bent een kanjer, doorzetten nu. Als je overstag gaat en gaat roken, dan voel je je nog rotter dan nu, dat heeft geen enkele zin. dan heb je én geen baan én je zit aan die vieze ziekmakende stinkstokken.

 

Ik wens je heel veel sterkte en succes, het gaat je gewoon lukken. Die jeuk herken ik wel, net of er kleine beestjes door je bloed heen rennen. De aanslag komt los in je mond, hoe vies is dat??? Bah.. Dat wil je toch niet nog eens meemaken?? Volhouden, volhouden, vollhouden!! Dat gaat over, echt waar, zet m op!!

 

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 06/09/2012 - 17:09

Lid sinds 02 mei 2012

10 jaar 4 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

junkie,

veel te veel tijd wegens werkloos en stoppen klinkt herkenbaar. wat mij enorm geholpen heeft is wandelen en lopen in een natuurgebied. da's heel rustgevend (helpt dus ook tegen 'ontwenningsverschijnselen' veroorzaakt door stress) en er kruipen echt wel uren in.

het gaat echt allemaal over hoor smiley

nog veel moed verder, het is geweldig wat je aan het doen bent ! yes

Geplaatst door mar de vis op 07/09/2012 - 09:32

Lid sinds 12 apr 2012

9 jaar 8 maanden geleden gestopt

enne....weg die cigaretten uit de auto!!!!!!!!!!!!!!!!

dat is niet zo handig, want die heb je zo gepakt in een zwak moment.

op weg naar de winkel kun je tenminste nog een omweg maken om ff na te denken....

ik ken dat, lege dagen en niet roken, ga idd maar wandelen, dat helpt

veeel succes en sterkte, doorgaan hoor

gr

Reactie toevoegen