Juni's 2017

Geplaatst door Rapunzel op 08/06/2017 - 14:59

Lid sinds 02 mei 2015

3 maanden 1 week geleden gestopt met Tabex.

  Een plek voor degenen die gestopt zijn in juni 2017, maar eventueel ook voor anderen natuurlijk, om ervaringen uit te wisselen.

Zet je ramen open en inhaleer de frisse zomerlucht!

Geplaatst door BJ op 10/06/2017 - 12:04

Lid sinds 10 jun 2017

10 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,  ik ben er zat van en ga straks de laatste aansteken  

 

 

Geplaatst door Eyelona op 10/06/2017 - 23:52

Lid sinds 10 jun 2017

Goed bezig yes Ik ga vanaf morgen beginnen met mijn champix kuur. Dus ik hoop volgende week deze tijd mijn laatste sigaret uit te drukken. Heel veel succes in ieder geval!

Geplaatst door BJ op 11/06/2017 - 11:19

Lid sinds 10 jun 2017

10 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Dank je. Jij ook veel succes. Ik ben inmiddels 22 uur verder zonder peuk.  Vooral gisteravond was moeilijk, maar we hebben lang buiten gezeten met de vuurkorf aan en kon me redelijk ontspannen. Lekkere lange nacht, goed gedouched en ik voel me best ok. Verbeeld me dat ik makkelijker adem.  Heel fijn. Zouden wij de enige 2 zijn deze maand???

 

Geplaatst door Rapunzel op 11/06/2017 - 12:49

Lid sinds 02 mei 2015

3 maanden 1 week geleden gestopt met Tabex.

Ha Ilona en BJ, heel veel succes met stoppen !!

Er zijn nog weinig andere stoppers in deze maandclub ja, maar soms kan dat ineens weer veranderen. Als jullie het hier te stil vinden, kun je bijvoorbeeld rechtsbovenaan deze pagina zoeken op trefwoord, naar verhalen van andere stoppers. Of gewoon ergens anders meeschrijven of lezen natuurlijk.

En dan is er nog een 'forumbel': waar je aan kunt trekken als je het moeilijk hebt en er één op dreigt te steken. Dan snellen anderen je te hulp: https://ikstop.nl/de-forumbel-roep-en-schreeuw-voordat-het-te-laat-deel-3
Je kunt op de link klikken en er al een proef-berichtje achterlaten, als test..

Geplaatst door BJ op 12/06/2017 - 20:01

Lid sinds 10 jun 2017

10 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Wie gaat er nog meer stoppen deze maand? Ik kan het iedereen aanraden. Ik ben nu 2 dagen gestopt en ja... het wordt flink lastiger. Even die lekkere smaak van een peukje..even die ontspanning. De aandrang is zo groot. Gedoemd om te mislukken die poging van mij? Cold turkey. Zo snel wil ik echt niet opgeven. Ik merk dat ik meer lucht heb. Gisteren 40km gefietst. Vandaag fris terug van het werk. Dit geeft ook ontspanning. Bovendien voel ik met fitter. Volgens mijn appje op de telefoon is de nicotine nu uit mijn lichaam. Dat is een gezond idee. 

Geplaatst door Rapunzel op 13/06/2017 - 11:00

Lid sinds 02 mei 2015

3 maanden 1 week geleden gestopt met Tabex.

Ha BJ,

Dat is snel te merken he, wat roken allemaal met je lijf doet! Nu al heb je meer lucht, voel je je fitter. Probeer dat goed te onthouden, voor als als je door lastige momenten moet, het is de moeite waard !!

Jammer dat er zo weinig andere nieuwe stoppers zijn, hopelijk meldt zich nog een flinke juni-club aan??, maar ik heb wel vaker gezien dat 'eenzame' stoppers op het forum toch wisten door te zetten yeswink

Geplaatst door nik op 13/06/2017 - 19:37

Lid sinds 18 jan 2017

1 jaar 2 maanden geleden gestopt

Hoi! Weinig of veel stoppers. Het blijft hartstikke goed dat jullie stoppen! Super en doorgaan.

Niemand heeft gezegd dat het makkelijk is, maar laten we eerlijk zijn....dat vond ik sommige vakken op de middelbare ook niet. (toch geslaagd, maar oh wee, dat is al weer 43 jaar geleden hahaha, feit blijft het zelfde, niet dan?!)  Dus doooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrgaan is het motto yes

Geplaatst door BJ op 13/06/2017 - 23:47

Lid sinds 10 jun 2017

10 maanden 2 weken geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Rapunzel en Nik. Bedankt voor jullie steun.yes Het doet me heel goed.

Ik klim op dit tijdstip toch nog maar even in 'de pen', want ik heb ineens tijd over... Normaal gesproken zou ik nu namelijk voor het slapen gaan nog even een blokje omlopen met een sigaretje. Heeeerlijk ontspannend.... Ja,ja , ik  kan niet anders zeggen dan dat ik best wel een genieter was. Of even met de auto via een landweggetje omrijden, muziekje aan,  peukje erbij... zo relaxed. Even lekker op een terrasje in de zon...machtig genieten. Dat mis ik nu allemaal!  Help..cryingDat gemis is blijkbaar zo erg, dat ik bij al die vele andere stoppogingen dacht van: ...ach....even lekker tot mezelf komen.....even totale ontspanning.....ik kan ook wel af en toe roken als ik zin heb.....eentje dat kan geen kwaad. Nou ja, ...om er dan weer vanaf te blijven is me echt nog nooit gelukt. Dat heet jezelf voor de gek houden. Ik ben zo vast al wel 40x gestopt voor nou..... maximaal 1 dag.... Krankzinnig natuurlijk. Roken-is-geen-optie. Wel willen stoppen, maar zo'n genieter (of zwakkeling) zijn dat je het nog geen dag kunt volhouden. Dát ben ik.... Of toch niet. Zo wil ik helemaal niet zijn en daarom pak ik het mentaal nu anders aan. Roken-is-geen-optie, dát zeg ik steeds tegen mezelf.

Hetgeen ik mis, is dat dan echt zo erg vraag ik me nu af. Dat héééééérlijke relaxmomentje, maar verder? Doe ik het daarvoor? Er was immers ook altijd wel een keerzijde aan dat gerook. Na een blokje om hang ik me jas op en die ruikt echt niet fris... brrrr. En nee, als ik 's morgens in de auto stap lijkt het wel of er een open zak vuilnis in gelegen heeft. En hoe lang duren die relaxmomentjes nou eigenlijk?  Roken-is-geen-optie. Maar wat wel? Ik weet het niet. Ik raak doordat ik nu stop ook in een soort relax stand. Voornamelijk omdat ik me anders voel, ruimer adem en fris ruik. Een soort relaxmomentje dat zich lijkt uit te smeren over de dag. Het lijkt wel alsof ik met een soort masker op heb geleefd. Ben benieuwd naar mijn echte ik en hoe anders ik me nog ga voelen.

Geplaatst door Roos39 op 14/06/2017 - 10:02

Lid sinds 03 feb 2012

2 weken 15 uren geleden gestopt met E-sigaret.

Dag medestoppers,

Ik meld me ook aan als juni stopper, vandaag begin ik met de Tabex en volgens de bijsluiter moet ik op dag 5 stoppen, uit ervaring weet ik dat de Tabex snel en goed werkt!

Veel succes medestoppers en jullie horen van me!

Good luck!

Geplaatst door Rapunzel op 16/06/2017 - 17:18

Lid sinds 02 mei 2015

3 maanden 1 week geleden gestopt met Tabex.

@ Roos, goed dat je er weer voor gaat, succes! Tabex heeft mij ook al enkele keren geholpen - en de bedoeling is dat dit keer de laatste keer is........devil

@BJ Dat klinkt goed lijkt me! Je bent je er heel erg bewust van dat roken heel veel met je heeft gedaan, en je bent benieuwd naar je echte ik zonder dat masker. En inderdaad kom je steeds meer in soort permanente rusttoestand als je stoptsmileysmiley Vaak oefenen om te relaxen zonder te roken, lekker zitten op een bankje en om je heen kijken, heel traag een blokje om lopen, de bloesems ruiken die je onderweg tegen komt (en als je pech hebt ook wat mindere luchten, maar ja), langzaam kauwen en goed proeven als je eet, enz enz.

Er zijn al wat nieuwe juni (en mei-) stoppers bij gekomen zag ik in de voorstelrubriek, nu hopen dat ze zich ook hier melden, kan fijn zijn te weten dat je niet alleen bent..!

Geplaatst door Rapunzel op 16/06/2017 - 17:22

Lid sinds 02 mei 2015

3 maanden 1 week geleden gestopt met Tabex.

PS, BJ: over 'relaxen' schoot me nog te binnen: ik las ooit dat een ex-roker (of verslaafde) extra kan genieten van ontspanning, omdat hij verslaafd is geweest. Als het je lukt om af te kicken, kun je daarna de rust dus misschien wel méér waarderen dan iemand die nooit afhankelijk is geweest van een drug.

Geplaatst door Zelda op 16/06/2017 - 22:06

Lid sinds 10 sep 2016

10 maanden 1 week geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi hoi,

Vorig jaar ben ik gestopt met roken in september, helaas na een week of 6 toch weer begonnen. Mijn kinderen bleven sindsdien steeds vragen of ik alsjeblieft het roken weer wil laten. Mijn dochter van 6 is zeer bezorgd dat ik hetzelfde krijg als wat op de pakjes staat, en dan ook alles tegelijk. Mijn zoon van bijna 8 is van mening dat ik stink, maar gelukkig wel lief ben. Oke kinders, ik snap de hint. Ik ga er weer mijn best voor doen.
En na een week 'smokkelen' of een aanloop nemen (het is maar net hoe je het bekijkt), gisteren mijn laatste sigaret gerookt. Of heb ik sinds gisteren gewoon geen nieuwe meer opgestoken? Ik ben er nog niet helemaal uit, of ik het echt cold turkey ga doen. Ik vind het zo ontzettend moeilijk.

Wat BJ schrijft, past mij ook heel erg, "Wel willen stoppen, maar zo'n genieter (of zwakkeling) zijn dat je het nog geen dag kunt volhouden. Dát ben ik"
Roken is zo'n beetje mijn lievelingsding om te doen als ontspanning. Ik heb me nooit gerealiseerd hoezeer 'zitten en roken' een bezigheid is, tot ik het roken laat. Want om de een of andere reden is alleen zitten bij lange na niet zo fijn als zitten en roken.

De vorige keer heb ik wel geprobeerd mezelf te resetten in mijn hoofd. Ik weet dat roken vreselijk slecht is voor mijn gezondheid, ik weet ook dat het stinkt en ik betaal een klein fortuin om mezelf stelselmatig te vergiftigen. Maar hoe ik het ook wend of keer, ik ben weer begonnen met roken omdat ik het te erg miste. En dan niet eens de verslavende middelen, want die lokroep was niet meer aanwezig na 6 weken. Ik miste de handeling, het ritueel en hoe ik me voelde als ik dat 'welverdiende sigaretje' rookte na een lange dag vol verplichtingen. Maar ik ben wel realistisch genoeg om te erkennen dat er 20 sigaretten vooraf gingen aan die ene 'welverdiende' en dat het daarmee nog niet klaar was voor de dag. 

Ik ben er nog niet uit hoe ik van dat gevoel van gemis af ga komen. Maar ik wil toch echt graag van het roken af. Voor mijn kinderen, maar ook zeker voor mezelf. Wat lijkt het me heerlijk om vrij te zijn, bevrijd van de verslaving. Geen paniek meer als de sigaretten bijna op zijn, of late-night tripjes om toch nog even snel een pakje te halen in het cafe.

Vond ik het maar niet zo saai zonder mijn peukies.

Liefs,
Zelda

Geplaatst door Michelle70 op 16/06/2017 - 23:25

Lid sinds 28 jan 2017

9 maanden 3 weken geleden gestopt met E-sigaret.

Hallo stoppers!! Zelf ben ik nog geen stopper maar lees graag verhalen van mensen die wel stoppen om extra alert te zijn op eventuele ontwenningsverschijnselen. Ik leer er erg van. Vandaag weinig gerookt en deze avond 4uur volgehouden...na een uur had ik het niet meer en heb toen een kaugompje genomen met xylitol die ik altijd in huis heb, dat hielp enorm. Iemand zei ook een keer tegen mij ; het roken uitstellen. Het lijkt mij ook wat helpt ; komkommer, appel, glas water, kopje thee met ontbijtkoek en dik gesmeerde boter laugh. En veel bewegen ; zet een muziekje op en ga lekker dansen een half uur. Zoveel mogelijk gezond eten, dan wordt je ook niet te dik.

Ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen 1 juli maar ik wens iedereen heeel veeel zuurstof toe en geen gehoest meer en je kan het!!

Geplaatst door Frodo (niet gecontroleerd) op 17/06/2017 - 13:22

Lid sinds

Zet hem op 3 weken geleden begonnen met tabex na 40 jaar roken en het gaat super ....wat is de meerwaarde van een peuk ????

Geplaatst door Frodo (niet gecontroleerd) op 17/06/2017 - 13:27

Lid sinds

Waarom probeer je tabex tabletten niet na 40 jaar roken pakje per dag kan ik ze nu makkelijk laten staan en zelfs mensen op een terras naast mij hebben die roken ...geen probleem

 

Reactie toevoegen

Pagina's