Kan ik het aan?

Geplaatst door Bluntman op 14/04/2013 - 21:48

Lid sinds 14 apr 2013

Hallo beste mensen!

Ik ben een 23 jarige student (man) die sinds zijn 16e rookt. Ik zit momenteel op één pakje per dag. Ik zit er heel sterk over na te denken om te stoppen, maar ik heb het nog nooit eerder geprobeerd.

Mijn allergrootste motivatie is geld. Ik geef momenteel meer geld uit dan dat ik binnenkrijg, en sta daarom ook in het rood. Volgens mijn eigen berekeningen bespaar ik ong. 180 euro per maand als ik stop met roken, dit is genoeg om uit de schulden te komen smiley

Aangezien ik het nog nooit eerder heb geprobeerd weet ik ook niet goed wat ik kan verwachten. Ik bezit wel over een goede discipline. Ik ben bijvoorbeeld vorig jaar 20 kilo afgevallen en die kilo's zijn er nog steeds af (nog net geen wasbordje, helaas).

Mijn langste periode zonder een sigaret was een 14-uur lange vlucht naar Maleisie. Toen voelde ik toch wel een zeer sterke drang naar een trekje...

Ik was van plan om mijn laatste sigaret zeer bewust voor het slapen gaan te nuttigen, om vervolgens de dag erna te stoppen. Ook ben ik van plan om geen sigaretten in huis te hebben tijdens mijn poging. Een vriend van mij gaf de tip om veel lollies in huis te hebben, zodat je wat in je handen hebt en in je mond kan stoppen.
Ik denk dat ik het vooral zwaar ga hebben met die ochtend sigaret, of dat momentje na het avondeten... Of maak ik mij gewoon te druk en valt het allemaal reuze mee surprise

Denken jullie dat deze methode het beste voor mij is, en hebben jullie nog tips voor mij? 

 

afbeelding van ellepel

Geplaatst door ellepel op 14/04/2013 - 21:53

Lid sinds 30 aug 2011

Als je "echt" wilt stoppen dan gaat het je lukken!!

En je kan het aan als je het echt wilt maar makkelijk nee dat is het niet...

Succes!! En ga ervoor roken is een vieze smerige gewoonte en maakt je alleen maar ziek en afhankelijk...

Geplaatst door rietje op 15/04/2013 - 10:08

Lid sinds 27 feb 2013

Hee Bluntman, je rookt nog niet zo heel lang want je bent nog jong.

Ik zou zeggen:

stop maar bereid je goed voor, plan een datum en leef daar bewust naar toe en vooral:

rook heel bewust die laatste sigaret!!!

Sluit je aan bij de aprilstoppers en kom vaak naar het forum, dat heeft mij erg geholpen.

Bedenk steeds: ik MOET niet stoppen maar ik WIL stoppen !!!

Veel succes.

afbeelding van Jacco

Geplaatst door Jacco op 16/04/2013 - 00:27

Lid sinds 03 apr 2013

9 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb mijn laatste sigaret juist heel onbewust genuttigd. Ging aangenaam dronken naar bed en de volgende dag wist ik dat ik NOOIT meer zou roken.

Ik was dusdanig brak dat de eerste dag zomaar voorbij was. Daarna begonnen 2 dagen vol buikpijn en nicotine duiveltjes die al mijn ingewanden aantastten. Maar daarna was het wel klaar. En zit de zwakte vooral tussen je oren. Je moet dus ECHT willen. Hiervoor heb ik wel eens halfslachtige pogingen gedaan van een dag of drie (met daarna een maand "stiekum" roken). Bij mijn huidige poging is dat helemaal anders. Ik WIL niet meer. Ik ben bang dat €€€ niet de motivatie is die je erdoorheen gaat slepen. Een niet roker worden: dat moet je willen!!!

lees het topic over meest gênante rookmomenten. Dat helpt! :-) En verder gewoon keihard Cold Turkey stoppen. Als je echt wilt, kun je!! Succes!

 

 

Geplaatst door Bluntman op 16/04/2013 - 14:24

Lid sinds 14 apr 2013

Bedankt voor alle woorden. Ik ben echter bang dat de enigste motivatie voor mij momenteel geld is. Er is maar één manier om erachter te komen of dat voldoende is, en dat is het gewoon doen :)

Ik ben van plan om aankomende maandag te beginnen (heb van het weekend nog een bruiloft). Ben momenteel aan het minderen, afgelopen dagen 1/2 pakje in plaats van een hele. 

Geplaatst door rietje op 16/04/2013 - 14:29

Lid sinds 27 feb 2013

Is het eigenlijk Blutman dan?

Reactie toevoegen