Laatste adem, laatste rook

Geplaatst door DannyZ op 07/12/2018 - 13:12

Lid sinds 12 apr 2018

Ik had me samen met m'n vrouw voor de cursus "ik stop ermee" opgegeven voor zaterdag 1 december 2018, starttijd 12.30 uur in Groningen. Ik zelf ben 48 jaar en rokend vanaf m'n 13e. Dus 35 jaar gerookt en diverse stoppogingen gedaan zonder succes. Mijn vrouw rookt vanaf 40e jaar en in totaal 9 jaar nu. Smorgens alvorens de cursus bij m'n moeder van 83 jaar op visite geweest bij wie in september longkanker was geconstateerd. Ze wilde thuis sterven als dat mogelijk was. Het ging de laatste dagen snel achteruit. Gelukkig geen heftige pijn, maar wel steeds benauwder. De bewuste zaterdag alvorens de cursus kon ik haar slecht verstaan en was m'n broer en schoonzus snachts bij d'r geweest. Ik zei m'n moeder gedag rond half 12 en we gingen naar de cursus. Rond 15.00 mochten we in de pauze nog een sigaret roken tot 15.15 buiten bij de cursuslocatie. Rond 15.30 kreeg ik een telefoontje van m'n schoonzuster dat m'n moeder 20 minuten geleden was overleden. Toeval of niet, zij haar laatste adem en ik m'n laatste rook rond 15.10 uur In ieder geval voor mij een nog sterkere reden en wil om te moeten stoppen met roken. Nu inmiddels dag 6, en het gaat me redelijk tot goed af. Moeilijkste momenten zijn in de auto. Altijd gerookt in de auto. 

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 07/12/2018 - 19:34

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Danny Z. Wat een mooie ervaring, je was er niet bij, maar er spreek veel verbondenheid uit je verhaal. Een ode. Het heeft je de kracht gegeven om nu goed in te zetten met stoppen. Een sterke, lieve moeder zo komt het over. Het helpt om je andere gewoontes in de auto ook te veranderen. Zodat je minder associaties hebt met nico en tine. Die neppe vrienden. wink Ben je al bij de maandclub? Daar kin je de beste ondersteuning vinden.  Her en der verspreid staan allemaal ervaringsverhalen tips & tricks. Je bent deze keer goed voorbereid. Ik had ook diverse pogingen gedaan. Tot ik er een prioriteit van maakte, met. nicotinepleisters voor de scherpe randjes en groepscursus luchtsignaal. Dat is nu 5 jaar terug. Sterkte! Philippa

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 12/12/2018 - 22:40

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Danny, als je dit leest: ik hoop dat alles goed gaat. Mocht je de fout in zijn gegaan; raap jezelf dan bij elkaar en zeg tegen jezelf ik kan het, ik doe het, dit was slecht een kleine misstap. Die nauwelijks iets betekent in mijn nieuwe leven als ex roker.  Er is nu een winterclub voor nov.dec. jan.

 

Reactie toevoegen