Lentestoppers 2019

Geplaatst door Febo op 11/03/2019 - 12:10

Lid sinds 06 mrt 2019

Hoi, ik ben net gestopt en zoek mensen die ook net gestopt zijn om elkaar wat te steunen of om tips etc uit te wisselen. Mijn verhaal: Regelmatig heb ik last vd Lingen, hoesten vaak griep altijd verkouden. Begin dit jaar fikse griep twee x echter elkaar. Dat was mijn reden om nu serieus te stoppen met roken ik heb het zo gedaan: Eerst geminderd van 18a 20 naar 6 tot 8 per dag. Minder lukte niet! Ik las over tabex, dat sprak mij aan voornamelijk dat er geen bijwerkingen zijn! Verder veel ervaringen gelezen op het net. Vorige week tabex gekocht, en gemotiveerd begonnen met de kuur. Ondertussen las ik het boek de opluchting van Jan Geurts. Na drie dagen tabex een stop datum geprikt. Afscheid genomen van het roken. Mijn grootste kameraad! Nu zit in op dag twee van het niet roken en het is te doen. Gemotiveerd blijven is wel belangrijk. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen, succes allemaal!

Geplaatst door Febo op 11/03/2019 - 12:17

Lid sinds 06 mrt 2019

PS sorry voor de tikfoutjes hoor.
Ik mis trouwens het uitblazen van de wolkjes en het inhaleren. Daarvoor heb ik een wegwerp e-smoker gekocht zonder nicotine. Wegwerp exemplaar omdat dit een tijdelijk hulp middeltje moet zijn.

Geplaatst door Dina op 11/03/2019 - 15:03

Lid sinds 26 mei 2009

5 jaar 1 dag geleden gestopt met Tabex.

Hoi Febo,

Allereerst welkom op dit forum! En goed dat je je hier meld. Je kunt bij de maandgroep ook maand maart aanmaken. Hopelijk sluiten er meer stoppers aan, anders kan je altijd steun krijgen bij andere onderwerpen. 

Jouw verhaal lijkt op die van mij. Het minderen, tabex slikken. De e smoker wilde ik ook eerst aanschaffen en heb me uitgebreid laten voorlichten, maar (tot nog toe) niet gedaan. Heb nu al zoveel meegemaakt zonder te roken, dat ik zo'n ding maar even laat. Maar om verder af te bouwen kan je dat volgens mij wel doen...

Heel veel succes!

Groetjes van Dina

 

 

Geplaatst door Febo op 12/03/2019 - 18:36

Lid sinds 06 mrt 2019

Hoi Dina, bedankt voor je reactie. Leuk om te lezen dat je hetzelfde traject hebt gedaan. Kennelijk met succes. Hartstikke goed!
Ik weet niet hoe ik een maand groep moet maken. Dacht dat ik dat gedaan had☺️ hihi. Geeft niet. Ik vind wel wat ik nodig heb. Groet!

Geplaatst door Doede op 12/03/2019 - 20:36

Lid sinds 12 mrt 2019

4 jaar 7 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Nog steeds gestopt? Ik bouw nicotine langzaam af eerste paar dagen 12 mg nu 3 en 6mg.. direct 0 mg lijkt me lastig maar nog niet geprobeerd. Gaat het je goed af?

 

Geplaatst door bozo op 13/03/2019 - 02:20

Lid sinds 13 mrt 2019

4 jaar 7 maanden geleden gestopt

Nu twee weken gestopt met roken. Cold Turkey... Ben sinds 4 dagen wel aan de E-sigaret, zonder nicotine. Ik mis de gewoonte. Het valt me zwaar, moet ik zeggen. Verdrietig, Vlagen van totale zinloosheid en leegte.

En dat zweten 's nachts.. Het stinkt ook zo! Lees me suf op internet om bevestiging en lotgenoten. Dat helpt echt, vind ik. Ga dit wel even volgen, voor mentale steun enzo... Wens jullie ook allemaal veel sterkte en succes toe!

Geplaatst door BBM op 19/03/2019 - 08:13

Lid sinds 19 mrt 2019

Hallo

Nu 18 dagen gestopt. cold turkey deze keer. het gaat nu redelijk. heb het heel zwaar gehad. depressief door slaapproblemen. gelukkig nu 2 dagen beter geslapen en heb weer hoop. allemaal veel succes met stoppen.

 

Geplaatst door bababoel op 21/03/2019 - 08:10

Lid sinds 10 mrt 2019

4 jaar 6 maanden geleden gestopt

nou, de 1e dag zit erop en die is me helemaal meegevallen, moet ik zeggen.  Maar de nicotinekauwgoms waren geen succes...die zijn ronduit vies na 2 keer kauwen!  Dus die heb ik vervangen door op een stuk zoethout te kauwen en dat gaat stukken beter..

Iedereen hier heel veel succes verder en ik hoop dat ik het volhoud...

Geplaatst door BBM op 21/03/2019 - 08:59

Lid sinds 19 mrt 2019

1e week viel bij mij ook erg mee. pas op, iedereen krijgt het ff moeilijk haha. nu na 20 dagen lijkt het veel beter te gaan. ik ben nu blij dat ik doorgezet heb. succes

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 24/03/2019 - 00:13

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hallo stoppers!

Super dat jullie gestopt zijn! Ik lees dat het jullie rauw op het dak valt haha maar jullie hebben de juiste spririt! Het zijn maar bijverschijnselen en de gravings duren maar een paar minuutjes. We zijn er allemaal doorheen gegaan. Het is belangrijk om je valkuilen te kennen en te bedenken hoe je jezelf op gaat vangen. Maar vooral ook om jezelf te motiveren

Er is hier ook veel te vinden over hoe je de bijwerkingen kan ondervangen. Als je nicotinekaugom vies vindt kun je pleisters nemen. Het is toch makkelijker als de rauwe randjes eraf zijn. Bij slaapproblemen kun je cbd pasta nemen 11% of wat het beste voor jou is, daar wordt je ontspannen van en slaperig.  Het is een adaptogeen ( zie verder bij Mieke bij voorstellen)  niet psychoactief. Bij stinkzweet kun even goed uitzweten in de sauna? Yoghurt of ananas eten schijnt ook te helpen. Het is toch een detox. Maar goed voor je gezondheid dat die troep eruit komt!

Febo ben je er nog ? Misschien kun jij dan de titel veranderen? Jullie kunnen er een zomergroep van maken, er zijn namelijk niet voldoende leden en als er dan mensen afhaken dan blijf je toch met een aardig clubje over.

De lente en zomer (s) toppers of iets origineels

Groetjes Philippa

Geplaatst door bababoel op 24/03/2019 - 13:41

Lid sinds 10 mrt 2019

4 jaar 6 maanden geleden gestopt

ik heb inmiddels nicotinepleisters en dat gaat super!  Ik merk dat ik eigenlijk nog maar weinig de drang om te roken voel...  de gewoonte-sigaretten waren (en soms zijn) het moeilijkste, maar ook dat heb ik al vervangen door een andere gewoonte:  buikspieroefeningen.  Als ik daarmee klaar ben, voel ik me dubbel goed: aan mijn lichaam gewerkt en de zin in een sigaret is weg.

Ik ben nu bezig met dag 5 (ik weet het:  ik ben pas aan het begin van mijn lange weg...) en al met al valt het me meer mee dan ik dacht.

Ik ga ervoor!

 

Ik wil iedereen die ook stopt met roken of daarmee bezig is veel succes wensen en als ik het kan (meer dan 30 jaar stevig gerookt!), kunnen jullie het ook

Geplaatst door bababoel op 27/03/2019 - 10:02

Lid sinds 10 mrt 2019

4 jaar 6 maanden geleden gestopt

vandaag een hele week rookvrij 

smiley

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 27/03/2019 - 20:50

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Bababoel,

Wat goed zeg dat je buikspieroefeningen doet ipv roken! Gefeliciteerd met je eerste rookvrije week! Ik heb zelf nog heel lang op zoethout gekauwd, het houdt ook je gebit schoon. Ik zie een paar nieuwe stoppers bij 'voorstellen' dus hopelijk krijg je snel wat vaker gezelschap om uit te wisselen. Wil je hier blijven schrijven, want alleen de topicstarter kan de titel veranderen. Maar misschien kan Pepim dit ook doen. Verder: bij acute situaties kunnen jullie aan de noodbel trekken, als je dreigt te gaan roken. 

Nu op naar de drie weken, succes!

Philippa

Geplaatst door bababoel op 28/03/2019 - 07:52

Lid sinds 10 mrt 2019

4 jaar 6 maanden geleden gestopt

dank je Philippa,

 

zoethout kauw ik ook nog regelmatig hoor...helpt wel, en is nog lekker ook.

ik merk wel dat ik, vooral 's avonds, meer trek krijg in lekkere dingetjes (snoep en snacks)  en moet mezelf er dan echt van weer houden om niet te veel te gaan eten.  en daar helpt zoethout dan ook weer bij.

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 29/03/2019 - 12:44

Lid sinds 05 aug 2013

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

 

 

smileyIk ga m'n tweede traject in: op 6 maart gestopt met snaaien en ik wil definitief m'n eetgewoontes veranderen. Dit is nog een tryout, om te kijken wat de valkuilen zijn. Het is beter om je bewust te worden waarom je wil roken of eten, als je bijvoorbeeld stress voelt of wat dan ook de trigger is. Maar voor plan b. ook wel handig om van alles in huis te hebben voor acute momenten. Zodat je niet grijpt naar een snelle ongezond snack. Er zijn ook veel lekkere dingen die je ( in het weekend) kan eten met voedingswaarden en relatief niet veel cal. Pistache nootjes bijvoorbeeld. Of een superlekkere appel. Je hebt maar zoveel wilskracht en op een gegeven moment is het op. Volgens onderzoeken (toen) geeft met een ding tegelijk stoppen het beste resultaat. Kan nu wel anders zijn hoor, en is ook per persoon.

Zoethout heeft wel positieve en negatieve bijwerkingen, je kan het even opzoeken. Ik kreeg wel last van hartkloppingen in combi met magnesium.

Succes met week twee! Volgens mij komt het wel goed (-:

Geplaatst door Pineapple-pen op 04/04/2019 - 13:33

Lid sinds 02 jan 2018

2 jaar 8 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi,

Ik heb afgelopen dinsdag 2/4 heb ik mijn laatste sigaret gerookt! Nu is er nog geen groep aangemaakt van April, dus wil ik me bij jullie aansluiten, als dat magwink.

Voor mij is dit alweer m'n 3e stoppoging in 2 jaar. Beide voorgaande keren heb ik het niet langer dan 3 maanden vol mogen houden helaas. 

Merk dat deze eerste 2 dagen zonder sigaret mij best meevallen. Heb zo nu en dan wel m'n momentjes van de dag dat ik een spanning/me zenuwachtig voel en dan denk, ik zou normaal een sigaret gaan roken.

Maar goed, ben benieuwd ik me voel na een week. Ook na 3 maanden, want tot nu toe heb ik na deze periode steeds gefaald. 

Groetjes 

Reactie toevoegen