maar dan nu echt!

Geplaatst door mama-says-wot op 07/11/2013 - 19:51

Lid sinds 07 nov 2013

Laat ik even voorstellen, ik ben Natasha (45 jaar) getrouwd en met  1 dochter van 14 jaar. Ik ben nieuw hier, maar ook weer niet...want ik zit al jaren in de meelees-modus. Ik ben al zovaak gestopt met roken, maar even zo vaak ook weer begonnen.  Intussen ben ik dus al 30 jaar verslaafd aan tabak, dat is begonnen in de zomer van 1983...ik weet het nog goed, we waren op een zonnige dag bij een recreatieplas met een hele groep jongens en meiden, velen iets ouder als ik en met een blauw builtje Drum of Samson shag. Het eerste shaggie deed me niet veel, maar evenzogoed was ik aan het begin van het nieuw schooljaar, net 15 jaar oud, goed verslaafd aan de nicotine. Geniepig spul is het en o, zo zwaar om er weer vanaf te komen!

Nu ben ik dus voor de zoveelste keer CT gestopt, mijn laatste peuk heb ik  de avond van 30 oktober uitgemaakt. Dag 8 dus nu, het gaat goed...maar het is ook moeilijk om niet weer voor de bijl te gaan. Vooral omdat mijn man vrolijk 2 pakjes per dag wegstoomt, maar daar wil ik niet over zeuren. Want ik wil er wel voor waken om niet zo een zuurpruim van een ex-roker te worden (iedereen weet wel dat dat de ergste zijn). Intussen worden de cravings langzaam minder, maar ik kan me niet goed concentreren, het invullen van de accountgegevens kostte me zonet de grootste moeite (de avatar en ticker moet ik nog aanmaken, te moeilijk voor me op dit moment, haha) en ik moet me enorm inhouden om niet te gaan snauwen thuis en op het werk. Dat laatste kan al helemaal niet, want ik moet niet alleen beleefd en vriendelijk zijn tegen onze klanten, maar ook gezellig zijn de hele dag door. Ik werk in het ecotoerisme, paardrijtochten en mountaineering...daar passen ook geen sigaretten bij eigenlijk (schaam schaam). Mijn gezin en ik zijn 6 jaar geleden ge-emigreerd naar Costa Rica, we wonen op een prachtige plek in de schitterend tropische natuur, dat helpt me wel een beetje om van de vieze peuken af te blijven.  Ik hoop op dit forum wat gelijkgestemden tegen te komen, om elkaar over en weer bij te staan in deze zware strijd tegen onze verslaving.

afbeelding van Cobie

Geplaatst door Cobie op 07/11/2013 - 21:29

Lid sinds 10 sep 2010

Hallo Natasha en Gia,

 

Ben 1 dag eerder gestopt dan jullie en klets ook mee met de oktobergroep op deze site!!dat kun je vinden bij de maandclubs.

Jullie ook goed bezig....hoop jullie daar ook te zien...De meesten zijn veel eerder in oktober gestopt ...kan wel wat hulp gebruiken :)

 

Nee hoor....je wordt daar ook als eindmaandstopper goed gesteund!Maar er kunnen er nog wel meer bij!

Groetjes,

 

Cobie

 

 

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 07/11/2013 - 22:04

Lid sinds

Hartstikke goed besluit. Ik ben bijna tegelijk met jou gestopt btw.

Ik ben in 2006 ook gestopt. CT. Na ruim 1, 5 jaar ben ik weer gaan roken. Ongelooflijk domme actie. Voordeel is dat ik gelukkig ook weet dat het stoppen steeds makkelijker wordt en dat de moeilijke momenten steeds minder vaak voorkomen om uiteindelijk helemaal te verdwijnen. Vandaag in de Hema passeerde ik iemand die net gerookt had. Mennnn.... vreselijk. Je dochter zal vast trots op je zijn.

Hou vol. Hou vol.

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 07/11/2013 - 22:06

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 2 maanden geleden gestopt

welkom op ikstop natasha en heel veel succes  [url=http://www.cosgan.de/smilie.php][img]http://www.cosgan.de/images/smilie/...

ik heb je ticker overigens even  voor je gefixed

Geplaatst door mama-says-wot op 08/11/2013 - 03:52

Lid sinds 07 nov 2013

Muchas gracias, moderator Pepim. Van harte nog met je 10-jarig jubileum, dat gaan wij pas eind 2023 halen, op z-n vroegst!

Bij de oktobergroep zal ik me over een paar dagen melden, ik heb een werkweekend voor de boeg.

Gia, gebruik je hulpmiddelen of doe je het allemaal op eigen (wils)kracht: extra zwaar is dat! Je reuk en smaak vermogen verbeteren al snel inderdaad en dat geldt ook voor onaangename geuren en smaken, jammer genoeg. ..

Intussen heb ik alle vertrouwde stopverschijnselen alweer bij de hand gehad: lichte keelpijn, in gewicht aankomen, ontzettend girriteerd en wazig gevoel, enorme moeheid en drang tot snoepen. Het liefst wil ik een hele chocoladetaart met slagroom verorberen, maar dat heb ik mezelf streng verboden. Geen koekjes, cake, taart en ijs..allemaal calorieen-bommen zijn dat...kan ik zo weer 20 kilo gaan afspekken ook nog! Dus ik drink liters kruidenthee met honing tegen de keelpijn en neem zo af en toe een lollie of een morenito, dat is een soort boterbabbelaar met caramelsmaak. Moet ik eigenlijk ook weer vanaf, die snoepjes dan, want mijn kiezen doen nou al zeer, haha. Maar goed, bewegen zou een goed plan zijn tegen de vertraagde stofwisseling...alleen ben ik dus totaal niet vooruit te branden! Lig het liefst in  een hangmat te soezen of ga midden overdag even liggen, met kat en laptop bij de hand. Daar geef ik dan we lekker aan toe, de eerste drie weken ofzo mag ik lekker lui zijn van mezelf. Hopelijk krijg ik daarna wel wat meer energie om dingen te doen, naast het werk en het hoogstnoodzakelijkste in huis. Ik wou dat het alvast voorbij was, die afkickperiode...

 

 

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 08/11/2013 - 09:42

Lid sinds

Ik ben kouwe kalkoen gestopt. Ik weet niet of dat moeilijker is. Dat zal per persoon verschillend zijn. Ik spring ook altijd meteen in het koude water; dan ben ik er maar doorheen
Natuurlijk heb ik het af en toe moeilijk, maar hee....er staan toch al mooi 10 rookloze dagen genoteerd.

Zet m op!

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 08/11/2013 - 13:09

Lid sinds 29 feb 2008

20 jaar 2 maanden geleden gestopt

[quote=mama-says-wot]Muchas gracias, moderator Pepim. Van harte nog met je 10-jarig jubileum, dat gaan wij pas eind 2023 halen, op z-n vroegst!.[/quote]
dankjewel en graag gedaan  [url=http://www.cosgan.de/smilie.php][img]http://www.cosgan.de/images/smilie/...

afbeelding van AsjeQueen

Geplaatst door AsjeQueen op 29/11/2013 - 01:25

Lid sinds 28 okt 2013

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Champix.

mama says lukt het nog met niet roken???

Reactie toevoegen