Maartstoppers 2018

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 06/03/2018 - 09:22

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hier een eigen plekje voor iedereen die in maart stopt met roken. Ben je het roken zooo zat, heb je besloten om die rotverslaving los te laten en voor jezelf te kiezen?

Verzamel je hier,en schrijf van je af. Samen stoppen maakt het leuker en makkelijker! Je kunt elkaar steunen, opvrolijken bij sombere dagen en erdoorheen slepen als het even allemaal niet zo makkelijk gaat smiley. Heel veel succes, stoppen met roken is het mooiste kado dat je aan jezelf kunt geven!

 

Geplaatst door Robertwilvolhouden (niet gecontroleerd) op 06/03/2018 - 21:08

Lid sinds

Sinds 3 maart 2018 ben ik gestopt met roken. Maar het valt niet mee vol te houden . ik ben 15 feb. 2018 oficieel gescheiden . en mijn ex valt me regelmatig lastig dat ze meer geld wil voor onze dochter van 8 jaar. maar mijn inkomsten zijn nu gebleken lager dan de vaste lasten. omdat ik gestopt ben weet zij dat ik ongeveer € 45 per week minder uit geef en daar wil ze de helft van hebben. ik betaal nu al de leningen en de achterstanden en 237 alimentatie . kortom dit bevordert niet het stoppen vol te houden. graag goede tips om het wel vol te houden nu jullie mijn achtergrond weten . 

afbeelding van Uiltje69

Geplaatst door Uiltje69 op 06/03/2018 - 22:12

Lid sinds 05 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Robert, klote situatie waar je in zit maar door te gaan roken, wordt dit probleem ook niet opgelost. Ik zal zeggen ipv peuken kopen kun je ook andere gezonde dingen kopen om je te helpen met stoppen met roken. Verder weet ik niet of ze dat geld zomaar kan opeisen nu je gestopt bent met roken.

Wat ik zeg het is een rot situatie waar je in zit en probeer het roken los te zien van jouw scheiding. Het gaat erom dat je niet wilt roken. 

In ieder geval heel veel sterkte en als je wilt kun je altijd hier posten voor hulp, als uitlaatklep, hier uitgillen etc want er is altijd iemand die een antwoord geeft op jouw post!

afbeelding van wilj@nneke

Geplaatst door wilj@nneke op 07/03/2018 - 08:49

Lid sinds 14 jun 2012

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Goedemorgen. Het zijn inderdaad wel grote bedragen die je opnoemt zeg. Ik zou bijna willen dat ik jouw ex was. En wat uiltje zegt...roken maakt het probleem alleen maar groter. Wij kunnen je natuurlijk niet helpen met de scheiding, maar als je wilt klagen, schelden of wat dan ook...welkom en succes

Geplaatst door MiR1980 (niet gecontroleerd) op 07/03/2018 - 11:23

Lid sinds

Goede tip om het vol te houden: Je bent nu een goed voorbeeld voor je dochter!! Je bent een niet rokende papa!!
Verder is de alimentatie lijkt mij vastgesteld op je inkomen toch en niet op je persoonlijke uitgaven...
Ga zo door man, wees trots op jezelf!!

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 10/03/2018 - 20:16

Lid sinds 27 dec 2015

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

zet hem op <s>toppers ,het is nog rustig ,maar er zullen er best nog bijkomen,volhoude ............yes

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 11/03/2018 - 22:05

Lid sinds 27 feb 2018

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Ja, daar ben ik weer. Anderhalve week geleden ben ik de mist in gegaan, maar nu sinds gisteren gestopt met nicotinepleisters. Ik had bovendien al een week griep, en kreeg het superbenauwd. Nu begint de benauwdheid langzaam wat af te nemen. Ik moet zeggen dat ik nu al lekkerder slaap, dieper ook. Wel veel dromen door de nicotinepleisters, maar geen nare, gelukkig.  Zijn er al meer maartstoppers die mee gaan doen?

afbeelding van Uiltje69

Geplaatst door Uiltje69 op 11/03/2018 - 22:10

Lid sinds 05 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Welkom terug Jelka en veel succes met het stoppen met roken.

Tijdens ziek zijn en stoppen is vaak een goed begin. Als je het ff zwaar hebt of tegen zit schrijf het hier van je af! Er zal altijd iemand reageren op je post om je weer door heen te halen! 

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 11/03/2018 - 22:19

Lid sinds 27 feb 2018

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Uiltje, dank je wel, fijn, een bekend gezicht!  Welterusten voor straks!

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 11/03/2018 - 22:22

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Owh jammer Jelka maar supergoed dat je weer opnieuw gestopt bent!! Fijn dat je al wat positieve effecten merkt, dit keer gaat het je vast lukken, hou in je achterhoofd waardoor je de mist in bent gegaan zodat je deze keer niet in die valkuil stapt (waardoor ging het eigenlijk mis? nee hoor ik ben niet nieuwsgierig hahacheeky)

Stof je gaat lekker, hou vol kanjer!

 

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 11/03/2018 - 22:35

Lid sinds 27 feb 2018

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hmzz...het is erg druk en stressig op het werk. Morgen weer werken, neem een grote doos mentos kauwgummetjes mee deze keer. Hopelijk gaat dat me er doorheen trekken. Plus de pleisters nu he?! Denk wel dat dat verschil gaat maken, voel me nu ook relaxter dan de vorige keer ;-). 

Dat ik al beter slaap, is wel heel erg fijn. Ik sliep door het roken en de benauwdheid al maanden heel erg slecht, werd om de haverklap wakker en dan lag ik weer een uur te lezen.  

En sowieso ben ik het roken echt compleet zat, het heeft inmiddels zo' n negatieve impact op mijn gezondheid! Het lijkt me heerlijk om meer lucht te krijgen en ook om weer een beetje trots op mezelf te kunnen zijn dat ik het roken achter me kan laten.

 

 

afbeelding van Klepstoter

Geplaatst door Klepstoter op 11/03/2018 - 23:09

Lid sinds 11 mrt 2018

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Sinds 8 maart gestopt. Tot mijn eigen verbazing eigenlijk. Kwam weer eens zo in mij op, maar voor de verandering voegde ik eens daad bij het woord. Sigaren waren op. Normaal reden linea recta naar supermarkt te gaan. Dat ging ik ook, maar eerst nadat ik alle gerookte en half gerookte peuken in plastic zakje had gedaan en onderweg naar supermarkt in de prullenbak gedaan. Tot mijn verbazing bleek ik in supermarkt sterk genoeg niet een nieuw pakje te kopen. Voor ik wist was avond om en lag ik in bed. Dat was al sinds tijden een behoorlijke overwinning zo ineens vanuit het niets. Uit ervaring weet ik dat de 1e dag doorkomen voor mij het belangrijkste is. Een soort van psychologische barriere. Als die is geslecht is voor mij eigenlijk grootste werk gedaan (op volhouden na dan ;)). Die eerste dag ging ook weer redelijk makkelijk tot mijn verbazing. Ben echt een zware roker die sigaren over zijn longen rookt. Wel veel geslapen en ook die dag dus doorgekomen zonder roken en nu is het alweer zondagavond. Drie dagen ineeens zomaar niet gerookt. Ik snp er niets van. Zat niet eens een vooropgezet plan achter of zo. In die zin dat ik altijd voor mijn 50e wilde stoppen. Das niet gelukt, ben nu 50, maar op je 50e stoppen vind ik eigenlijk een beetje soort van hetzelfde. Dat mag ook nog. Hierna heb ik geen excuses meer. Ik hoop dat het mij deze keer gaat lukken. Ik voel mij nu al lekkerder iig.

afbeelding van Jelka

Geplaatst door Jelka op 11/03/2018 - 23:16

Lid sinds 27 feb 2018

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Wow Klep, dat heb je snel voor elkaar dan! Ik heb mijn stoppoging zeker zes weken voorbereid. Leuk dat het je toch nog gaat lukken rond je 50e te stoppen dan. En dat het je ook nog zo makkelijk af gaat. Die drie dagen heb je dan tenminste al achter de rug. Wat voel jij voor verschil met drie dagen geleden?

afbeelding van wilj@nneke

Geplaatst door wilj@nneke op 12/03/2018 - 07:13

Lid sinds 14 jun 2012

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Goede orgen en welkom nieuwe stoppers. Op naar een nieuwe rookvrije dag. Succes !!!

afbeelding van Klepstoter

Geplaatst door Klepstoter op 12/03/2018 - 09:43

Lid sinds 11 mrt 2018

6 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ademen gaat nu al een stuk makkelijker merk ik. Serieus. Daarbij had ik onstoken neusslijmvliezen die er voor zorgde dat ik 's nachts vaak met dichte neus kwam te zitten en dan wakker schrok omdat ik geen adem meer kon halen. Bij KNO arts geweest en die zei dat dat kwam door roken. Die onstoken neusslijmvliezen. Nou, dat probleem lijkt zo snel ook al de wereld uit. Nu hopen dat mijn onstoken tandvlees ook gaat herstellen. Ook dat was erg. Heb zelfs paradontitus. Ook door roken.

afbeelding van stoffie

Geplaatst door stoffie op 12/03/2018 - 10:14

Lid sinds 27 dec 2015

5 jaar 4 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

hoi alle , heb nog niet alles gelezen , ben zelf 5-3 gestopt ,en 41 jaar flink gerookt ,dus het wordt echt de hoogste tijd dat het echt moet stoppen!

iedereen veel sucses,denk aan jullie gezondheid...

Reactie toevoegen

Pagina's