Mack's dagboek

afbeelding van Mack

Geplaatst door Mack op 05/03/2012 - 10:51

Lid sinds 03 mrt 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allemaal,

Ik ben 52 jr. verscheidene keren 'gestopt', rook vanaf mijn 20e ongeveer en nu...........cold turkey en nog geen blaadje, sprietje tabak komt er bij mij nog in.

Ik had mijn pakje shag zaterdagochtend jongstleden bijna leeg en ik zou nieuwe voorraad gaan halen toen ik dacht, ik stop doe het niet meer, punt uit!!!! 

 

OOK NIET STIEKEM.

 

Sinds zaterdag heb ik alle beroerde afkickverschijnselen gekregen die je maar bedenken kunt. Mijn partner rookt nog wat het uitdagender maakt. Ik wist uit ervaring wat ik ongeveer verwachten kon, dat scheelt voor mij in ieder geval iets. Verder ga ik eigenlijk gewoon mijn gang. Drink s'morgens mijn koffie, doe gewoon de dingen die gedaan moeten worden. Het enige wat wel veranderd is, is dat ik ontzettend veel water drink van de dorst. De giftige afvalstoffen moetten uit het lijf worden gespoeld. Van mij mag het wel een keer afgelopen zijn met die lichamelijke afkickperiode zodat de enige moeilijkheid de geestelijke afhanklijkheid blijft. Wat al erg genoeg is op zich.

Maar ik bestrijd mijn verslaving nu voor het eerst compleet, geen achterdeurtjes open houden van zo, ach als het niet lukt jammer dan, mooi geprobeerd. Nee het is nu een doodzonde als ik ook maar een trekje neem. De deur dicht en de voet ertegenaan. De duivel van mijn schouder meppen in de wetenschap dat je een slaaf bent van de sigaret en naar zijn pijpen danst. Dat is toch te gek voor woorden, je leven laten beheersen door een sigaret, want je rookt niet uit vrije wil, nee je bent verslaafd en dan is iedere wil weg. Verslaafd en een slaafje, dat dus niet meer.

Maar goed 2 dagen verder en nog allerlei lichamelijk ongemak. Ik kan nu wel gaan opzoeken hoe lang dat lichamelijk ongemak gaat duren, ik heb dat ooit ook wel eens geweten, maar ik zie het wel. Ik ga zonder hinder van verdere voorkennis dit aan en hoe langer ik niet rook hoe trotser ik ben op mijzelf.

Morgen ga ik naar mijn schoonzus, op bezoek voor een paar dagen. Ben benieuwd hoe dat gaat. Geen alcohol maar denk ik. Ik laat het wel weten hoe het mij vergaan is daar.

Groeten sterkte en tot gauw iedereen.

PS willen jullie meer weten over mij:

http://hetturfpakhoes.nl

  

 

 

 
 
 
 
 
 

afbeelding van Mack

Geplaatst door Mack op 09/03/2012 - 17:43

Lid sinds 03 mrt 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Terug van weggeweest.

Zo even een paar dagen weggeweest bij familie, veel gedaan en veel trekmomenten gehad, niet aan toegegeven hoor.

Ik merk nu dat die trekmomenten steeds minder worden, maar ik ben er nog lang niet. Deze keer moet het stoppen echt gebeuren want dat gerook ben ik echt zat.

De afkickverschijnselen worden steeds minder, gelukkig. Het sterkt mij wel om door te gaan met stoppen (klinkt leuk he).

Want ik ben niet voor niets door een kleine hel gegaan, om nu weer te gaan roken ook al is het maar een trekje dan is dat afzien allemaal voor niets geweest . Dat laat ik mij dus niet gebeuren.

Ik wil weer fijn gaan wielrennen maar nu zonder adem tekort. Mijn kleren stinken niet meer. Geen gezoek van waar is mijn aansteker en waar de shag. Nog even snel shag halen want ik denk toch dat ik niet genoeg heb.

Ik hou nu dus zeeën van tijd over. 

Fijn he, dan is het me wel even wat afzien waard om van zo'n verslaving af te komen.

Groeten iedereen en hou vol allemaal

 
 

afbeelding van krekeltje

Geplaatst door krekeltje op 09/03/2012 - 18:59

Lid sinds 04 jul 2011

9 jaar 12 maanden geleden gestopt

he Mack

 

je gaat goed het gaat helemaal lukken.

[url=http://www.animaatjes.nl/plaatjes/][img]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/s/spijt/animaatjes-spijt-70108.jpg[/img][/url]

 

dit is iets wat ik nooit meer wil zeggen dat het me spijt dat ik weer begonnen ben met roken, we gaan er nu helemaal voor.

 

groetjes

 

 

 

 

afbeelding van Mack

Geplaatst door Mack op 12/03/2012 - 10:06

Lid sinds 03 mrt 2012

11 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Krekeltje,

Volhouden met doorstoppen. Het zal en gaat je lukken, dan hoef je inderdaad nooit meer te zeggen dat het je spijt.

Nou verder ben ik het weekeind weer goed doorgekomen. De trekmomenten worden minder. Alleen nog wat tintelingen in armen en benen plus een droge tong nog.

Verder schrijf als ik weer wat tijd heb, 2 schrijfsels zijn op de een of andere manier niet door gekomen helaas. 

 
 
 
 

Reactie toevoegen