mag niet stoppen met roken van de dokter

Geplaatst door sjoukje op 16/12/2012 - 13:50

Lid sinds 28 nov 2012

10 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Sorry sorry dat ik een poos niks heb laten horen heb het heel druk gehad en haast geen tijd gehad om achter de pc te zitten.

Even een update sinds dat ik met mijn medicijnen verlaagd ben van 5 mg naar 2 mg mag ik nog even niet stoppen met roken.

Hij is bang dat ik op mijn bek ga dus ik moet even wachten.

Cold turkey is niet gelukt helaas dus wil ik het met middelen doen

Mijn vriendin (rolien) en ik gaan tegelijkertijd stoppen met roken die rookt ook al zolang!

Maar ik ga dus wel stoppen weet alleen nog niet wanneer.

Mijn vriendin en ik moesten lachen om de dokter we hadden het antwoord niet verwacht.

Ik zit nu twee weken op de 2 mg van me medicatie en hij wil het eerst even aanzien hoe het gaat.

Ben al supertrots dat ik van die rotmedicijnen vermindert ben.

We roken wel allebei buiten mijn man en ik.

Ik laat zo spoedig de datum weten wanneer ik stop met roken!

 

afbeelding van Ingrid 1959

Geplaatst door Ingrid 1959 op 02/01/2013 - 15:16

Lid sinds 14 jul 2010

Sjoukje, mijn therapeute zei hetzelfde omdat ik herstellende ben van een zware depressie en ga hyperventileren.

ik had me op gegeven voor vandaag om te stoppen maar heb er inmiddels alweer 4 op.Ik word er gek vanfrown

Geplaatst door Zoë op 04/01/2013 - 04:12

Lid sinds 19 mei 2012

Nee hyperventileren is niet fijn en nu is niet het juiste moment, dat geldt ook voor mij.

Maar sterkte als je toch een keer gaat stoppen.

 

Liefs,

Zoë

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 04/01/2013 - 13:22

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Dames daarom is sen met roken juist zo belangrijk jullie zullen merken dat de hyperventilatie stukken minder of zelfs over gaat.Spreek nl uit ervaring het was mij al vaker  verteld door de artsen  en ik werk  zelf in de zorg  maar ik dom dacht dan weer van ben gestrest dus we nemen er nog een ......niet doen het maakt het niet beter wel vaak erger.Je bloeddruk stijgt elke keer als je een sigaret neemt je polsslag verhoogd en dat terwijl je al gestrest ben hoezo  je wordt er rustig van ?

Niet altijd naar een excuus zoeken om maar te hoeven roken want dan stop je nooit!!!!!!

Geplaatst door Zoë op 04/01/2013 - 18:37

Lid sinds 19 mei 2012

Hee die Linda,

 

Je hebt helemaal gelijk....roken is nergens goed voor. Ik ben gestopt en nu voel ik me heel trots, omdat ik tegen advies van de artsen inga en voor mijzelf kies.

Liefs,

 

Zoë

afbeelding van Stefan

Geplaatst door Stefan op 04/01/2013 - 19:19

Lid sinds 02 mei 2012

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Mentale methode.

lijkt me heel goed van je zoë,

het idiote is dat je regelmatig zo'n verhalen leest over "mijn dokter of therapeut heeft gezegd dat ...." en dan beweert een andere weer net het tegenovergestelde ... ik neem dus aan dat hulpverleners gewoon op 'safe' willen spelen soms, wat heel begrijpelijk vanwege hun verantwoordelijkheidsgevoel is maar ook...  heel idioot is aangezien roken praktisch een vorm van vergif innemen is dus hoe 'safe' is dat dan eigenlijk?

wat mij betreft is de kunst om te stoppen met roken net je eigen leven in handen nemen, dus ook je eigen beslissing zoals om te stoppen neem je zelf in handen. als je daarbij een of andere 'expert' en of hulpmiddelen onder de arm wil nemen dan kan dat gerust. je bent heus niet de enige die er door gaat -de wereld loopt vol gestopte rokers- maar wat er ook gebeurt: jij bent de enige die kan voelen wat jij voelt en het gaat over jou dus ... jij hebt zelf de touwtjes in handen.

kijk he iedereen die stopt heeft aanvankelijk angst ... die op niets slaat eigenlijk. je kan natuurlijk altijd in een zwart gat vallen of hyperventileren of weet ik veel en dan zegt iemand achteraf: "zie je wel..."

maar als je al aanleg hebt dan kan gewoon niemand bewijzen dat zoiets 'erger' wordt door te stoppen met roken of wat dat betreft eigenlijk ook niet dat het erger wordt door wel te roken ... je kan immers gewoon niet allebei tegelijk. hierbij is al dat vertrouwen in zogezegde 'wetenschap' omtrent roken dus effectief ontkracht ... althans op individueel gebied.

waar je wel relatief zeker van kan zijn uitspraken als: "er zoveel procent dit of dat krijgt bij zoveel roken gedurende zoveel jaar" en het is dan optimistisch van te denken dat je bij de uitzonderingen zal zijn.

maar tja: ontkenning he. je verslaafde brein fluistert het je bij elke trek weer in, steeds weer een excuus, altijd in datzelfde molentje blijven lopen. dus ... stel voor de verandering je rookgedrag in vraag, bestudeer het en je wint al de helft van de strijd. jammer genoeg is roken uiteindelijk enkel een verslaving waar je niets aan gehad hebt en daar is op zich niets romantisch aan. maar je mag wel best trots zijn wanneer je merkt dat je dat nicotinemonster verslagen hebt ... het vraagt immers een bijzonder brein om jezelf te overwinnen maar ... het is wel degelijk mogelijk! wink

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 04/01/2013 - 20:28

Lid sinds

Stefan, kun jij niet bij de nieuwe stoppers zo af en toe/regelmatig even langskomen want ik vind jou stukjes echt altijd heerlijk eerlijk om te lezen, en je weet ook gelijk weer hoe het is.

yesbedankt

gr. Bobby

Geplaatst door Zoë op 06/01/2013 - 09:46

Lid sinds 19 mei 2012

Hoi Stefan,

 

Wat een heerlijke mail heb je me gestuurd! Een genot om te lezen en te herlezen. Deed me echt goed om jouw bericht te vinden.

Ik kom net terug terg van de sportschool....heb een blessure dus kan niet sporten, maar ze hebben er een kleine sauna en daar ben ik een half uurtje geweest en ruik nu lekker fris, lekker warm heb ik het ook.

 

En Bobby,

 

Bedankt voor de aanmoediging van Stefan. Ik heb me aangemeld bij de januaristoppers, maar ik ben er nog niet zo thuis.

Ach zolang ik gestopt ben, dan maakt het ook niet uit wat ik doe op deze site....mogelijkheden zat!

 

Liefs aan jullie allebei,

Zoë

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 06/01/2013 - 13:24

Lid sinds

Zoe, ik heb je een priveberichtje gestuurd, heb je die gezien?

 

Geplaatst door Zoë op 06/01/2013 - 13:32

Lid sinds 19 mei 2012

Hoi Bobby,

 

ja hoor ik heb um gelezen. bedankt voor je aanbod en hulp.

ik heb net even een dutje gedaan....pffff...ff wakker worden.

ik heb ook een vraagje voor jou....ben je nog aangekomen door het stoppen met roken?

 

groetjes,

Zoë

 

afbeelding van linda1960

Geplaatst door linda1960 op 06/01/2013 - 14:01

Lid sinds 14 aug 2012

9 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Zoé mijn complimenten hoor je bent hartstikke goed bezig!!!!

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 06/01/2013 - 16:01

Lid sinds

Ja ik ben aangekomen door het stoppen maar niet door het stoppen zelf maar door het zoeken naar een vervanging voor het gevoel van ik wil roken! Ik ben overgegaan op de suikervrij antiflu en de suikervrij citroensnoepjes van Rucola.

En die zitten samen met de groene fishermansfriend in mijn tas. Dat mag ik van mezelf nemen als ik trek heb.

Verder had ik de mazzel dat ik van de zomer al 14 kilo bewust was afgevallen omdat ik wil gaan stoppen en met heel goed herinnerde van mijn stoppoging 25 jaar geleden dat ik 10 kilo was aangekomen en dat wilde ik dus niet.

Maar ik heb tegen mezelf gezegd vanaf 7 januari is het afgelopen en ga jij weer de manier van eten oppakken zoals vorig jaar en dan komt het weer helemaal goed.

Ik denk Zoe dat je als je net bent gestopt niet te streng voor jezelf moet zijn, een ding tegelijk moet doen en jij bent echt net gestopt dus meis, eet een zak drop op en een pak koeken maar ga niet roken!

Sterkte

Groetjes

Bobby

Geplaatst door Bobby (niet gecontroleerd) op 06/01/2013 - 16:11

Lid sinds

Zoe, waarom stap je niet in bij het cruisevaarders van januari?

Ik las ergens dat je gisteravond even de fout bent ingegaan? Stap op die boot van januari want met z'n allen kunnen jullie het volhouden door elkaar te helpen.

Dit is het linkje http://www.ikstop.nl/januari-2013-cruiseship

En nou niet eigenwijs en denken

 

maar gewoon aan boord gaan want alleen is gewoon te moeilijk vooral in het begin.

Kom op Zoe, je kunt het!

Gr. Bobby

afbeelding van Mérijet

Geplaatst door Mérijet op 03/03/2013 - 17:02

Lid sinds 02 dec 2012

Zet em op hoor Zoe, heel knap van je!

 

dokters hebben niet altijd gelijk hoor....

4 jaar geleden ben ik ct gestopt met roken, heb het 2 dagen volgehouden. De dag nadat ik weer begonnen ben stortte ik compleet in. Angststoornis volgens de dokter. Het was beter om even niet te stoppen met roken. Het heeft 2 jaar geduurd om de moed weer te vinden om te stoppen.

2 jaar geleden gestopt met behulp van Champix. Toen heb ik het 2 en halve week volgehouden. De depressieve gevoelens werden met de dag erger en het interesseerde me niet meer, heb een sigaret opgestoken en ben weer begonnen. Bij de dokter geweest en volgens hem was het beter even niet te stoppen met roken.  De depressieve gevoelens waren zo weer weg.

Maar zoals al vaak geschreven, stoppen doe je niet voor niets en als je weer begonnen bent wordt je niet gelukkiger van. dit gold ook voor mij. Ik wilde zo graag stoppen en voelde s nachts de angsten weer komen, om ziek te worden. Mijn moeder is overleden toen ik 9 jaar was, dat wil ik mijn kinderen toch niet aandoen! Het verdriet dat ik daarvan gehad heb. Nee, dat wil ik ze niet aan doen.

26 november 2012 ben ik gestopt met roken weer met behulp van champix, want voor het niet roken, helpt me dit heel goed. Wel sta ik onder controle van de huisarts, een andere als de vorige 2 keer ;) de depressieve gevoelens waren erg aanwezig de eerste paar weken. Hiervoor heb ik ook nog medicatie gekregen, als ze komen kan ik er een nemen. Morgen ben ik 6 weken gestopt!  

Ik ben er nog niet, maar ik merk dat de gevoelens heel langzaam en stukje bij beetje beter worden! Ik word weer een beetje mezelf. 

 

Heerlijk om te lezen jouw stukjes Stefan.

Reactie toevoegen