Marathon naar een rookvrij leven.

Geplaatst door Lous op 29/10/2013 - 21:25

Lid sinds 25 okt 2013

Sinds augustus ben ik serieus bezig met hardlopen( nou ja, tempo slak ), in september hebben dochterlief en ik mee gedaan aan de Ladiesrun van de Dam Tot Damloop, ieder in zijn eigen tempo. Na afloop kregen we onze medaille en die smaakt naar meer. Ben nu bezig met de training om 10 km te kunnen lopen, nog steeds rokend( natuurlijk niet tijdens het lopen) maar wel als "beloning"na de training. Maar dat is gelukkig binnenkort( hopelijk!!!!!!) voorgoed over.

Zondag 20 oktober sta ik in Amsterdam te kijken naar de Marathon en halve Marathon van Amsterdam, ik weet dat een aantal collega's ook mee doen en als zij gepasseerd zijn weet ik het zeker, ik ga stoppen met roken! Niet dat ik ooit de Marathon kan lopen maar wie weet volgend jaar wel de halve en roken maakt dat zeker onmogelijk.

Ik weet dat zeker want sinds een paar weken heb ik als ik ga lopen de sigaret na het ontbijt al geschrapt en dat geeft al lucht....

 Ik heb ergens gelezen dat als voorbereiding op je stopdag het al helpt om je vaste rookmomenten te doorbreken en die rookmomenten daar heb ik er wel heel veel van( angry), ik zal er een paar noemen: op het station van vertrek, het overstap station, voor ik het "pand"in ga, op de terugweg, het metrostation, het treinstation. Ook heb ik excuusmomenten bij het "huishaten" bijvoorbeeld als bij het strijken( echt zo'n nutteloze klus) als het waterreservoir leeg is dan mag ik even wat drinken en, natuurlijk roken.

Een aantal "rookmomenten zijn al afgeschaft", de stationmomente bestaan niet meer smiley

Geplaatst door Lous op 18/11/2013 - 17:02

Lid sinds 25 okt 2013

Gisteren was D-day, na lang uitgeslapen te hebben moest ik me bijna haasten om naar mijn werk te gaan. Heb voor de heel moeilijke momenten zuigtabletten en omdat er toch bepaalde bijwerkingen kunnen zijn, heb ik thus een tablet geprobeerd. Geen bijwerkingen gelukkig. Had het alleen echt moeilijk na het eten dus maar zo'n tablet genomen.

Ben ooit 40 kilo afgevallen dus mijn grootste angst is om aan te komen heb dus naast mijn Quitbuddy de Eetwijzer gezet dan kan ik goed bij gaan houden hoeveel calorieen ik eet/drink. Was bijzonder om te zien dat ik toen ik thuis kwam ik nog wat moest eten en drinen om aan de minimale hoeveelheid te komen.

Vandaag een vrije dag maar was verplicht thuisblijven omdat er een monteur moest komen. Viel eigenlijk toch mee, heb 2 zugtabletten gebruikt. Hopelijk blijft het zo makkelijk. Morgen lekker sporten dat verzet je zinnen ook weer.

Reactie toevoegen