Meer energie

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 22/10/2014 - 04:30

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo

Ik heb een ontwenningsverschijnsel waar ik nog niets van lees op het internet. Ik heb ineens bakken met energie meer dan normaal! Ik hoor wel meer mensen zeggen dat ze onrustig zijn, dat ze slecht slapen e.d. Maar goed in mij geval komt daar dan het vreemde verschijnsel bij kijken dat ik dus niet moe ben. Ik sliep vroeger 8 uur en sinds ik gestopt ben 6 uur.
Ik word tussentijds wel vaak nog wakker, maar ik lijk gewoon niet moe. Sterker nog ik lijk vrolijker, actiever en heb meer zin om de dingen te doen.

En dat hoor of lees ik nou nergens.

Misschien gaat dit wel over (ik hoop het niet).

Wel ben ik mij bewust van dat ik rekening moet houden met mijn dopamine aanmaak. Ik begrijp dat stoppen met roken dit kan laten dalen en daarmee depressies in de hand kan werken. Ik beweeg meer, ik zing vaker, ik tel alle voordelen die niet roken heeft (ik ontdek er nog steeds) Ik zorg dat ik steun krijg van vrienden, dat ik lekker eet (gezond maar lekker). En ik gebruik mijn hyperactiviteit voorlopig maar even als extra energie om dingen te doen die ik graag wil doen :) :)

Herkent iemand deze verschijnselen?

Groet

Anouk

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 22/10/2014 - 10:19

Lid sinds 29 mei 2012

Ik heb ook begrepen dat het geen enorme schommelingen zijn hoor, van die dopamine. Ik zou lekker genieten van je energie en de eurforie! Stoppen met roken kan sowieso moodswings met zich meeebrengen, en als dat bij jou juist de goede kant op is, nou prima toch? Zegt wel iets over hoe je erin staat denk ik!

 

En als antwoord op je vraag: ja had ik ook wel. En nog steeds wel denk ik. Maar of ik nou gewoon mijn dag anders indeel, meer energie heb of een andere mindset, geen idee.

afbeelding van Elbertina

Geplaatst door Elbertina op 22/10/2014 - 21:53

Lid sinds 06 okt 2010

9 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Anouk,

Ik heb dat ook. Bakken vol met energie en overal zin in. Ik denk dat het niet echt een afkickverschijnsel is maar dat het jaar in jaar uit roken heeft gemaakt dat je geen fut, energie of zin meer had. Nu je dit niet meer doet komt je normale energie en levenslust weer boven. Lekker he. Ik geniet er dagelijks van. Dat begint al bij het opstaan ik jump vrolijk uit bed.Eigenlijk vind ik dit de grootste pluspunt  van niet roken. Samen met de rust die over je heen kan vallen omdat je niet meer moet. Ik had vandaag een cursus van 4 uur achter elkaar zonder dat je een pauze kreeg waarbij je vlug even roken kon. Dit had mij enkele weken geleden nog veel onrust gegeven, nu signaleerde ik het pas achteraf dat er geen rookpauze was gegeven.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 23/10/2014 - 08:04

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Juul,

Het is momenteel gewoon net alsof de schellen van mijn ogen vallen gewoon. Voor het eerst in mijn leven heb ik gewoon besef van die rare peuk. Ja ik ben erg blij dat het bij mij de goede kant op swingt inderdaad.

Quote: Maar of ik nou gewoon mijn dag anders indeel, meer energie heb of een andere mindset, geen idee.

Ik heb zo een vermoedde dat je allebei nodig hebt om die peuk te verslaat. Maar het lijkt er bij mij iig op dat het kwam omdat ik die peuk neerlegde. Bovendien had ik voor mezelf eigenlijk niet besloten dat ik zou stoppen. Ik had gewoon geen shag gekocht wetende dat ik dan minstens 1 dag zonder zou zitten. Omdat ik anders gewoon nooit zou stoppen. Geloof me ik had nooit gedacht dat ik zou stoppen, maar blijkbaar was er een deel van mij die wilde mezelf er toch toe zetten. Iedereen in mijn omgeving reageert geschokt en enthousiast dat uitgerekend ik ben gestopt.
Ik moest mezelf echt truken om die stap te zetten. Pas nu besef ik dat ik er misschien al jaren naar toe ben gegroeid kwa mindset.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 23/10/2014 - 08:07

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Elbertina

Heerlijk is dat he! Verhalen over hoop en de mooie kant. Het zou zo maar kunnen wat je zegt ja, dat je energie meer wordt en levenslust zich hersteld. Nou ik lijk er best veel van te hebben dan :)

Die rust ja! Iedereen praat altijd over onrust van het stoppen. En geef toe.. ik heb de eerste dagen lichamelijk staan te stuiteren. Maar geestelijk vond ik al stuk meer rust! Die peuk zit zo in je leven gebouwd en is zo bepalend. Al die peuk momenten die ik had ingebouwd ervaar ik nu als meer ruimte en tijd eigenlijk om te doen wat ik wil doen. Voornamelijk met meer rust door het leven gaan en minder jachtig is voor mij erg prettig. Voor mij is nu tiende dag. Echt als dit zo doorgaat knijp ik in mijn handjes.

Ja fijn is dat, dat je zonder peukenpauze het heel goed doet. Vrijheid!

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 23/10/2014 - 21:53

Lid sinds 29 mei 2012

had ik ook. In ene drukte ik die laatste uit, het kwam op als poepen. Maar daar was ik ook al jaren naartoe gegroeid. Had nog bijna 2 pakjes liggen en die heb ik een half jaar later weg gegeven.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 24/10/2014 - 08:37

Lid sinds 22 okt 2014

Goedemorgen Juul,

Ik heb wel alles weggegooit voor het slapen gaan wat ik nog zou hebben omdat ik gewoon wist dat ik nog in mijn prullenbak zou  kunnen vissen naar tabak heb ik alles door de wc gespoeld.  Was ik de eerste dag erachter gekomen dat ik ergens nog e-sigaretten had liggen surprise verstand op nul en ze weggegooit in de prullenbak bij de bushalte.

Maar ik had niet door dat ik mentaal blijkbaar mezelf toch naar dat punt van stoppen toe had gewerkt. Gisteren was het trouwens wel echt lastig weer. Ik heb een zak wortels en een komkommer naar binnen zitten werken, ik kon wel blijven eten. Maar niks hielp. Nu heb ik het idee gekregen dat mijn mond prikkelen wel helpt en daarom neig ik meer scherpe dingen te eten dan vroeger. Vannacht heb ik weer waardeloos geslapen, veel woelen en mijn benen niet stil kunnen houden. Om de twee uur klaar wakker. Gekke is dat ik me nu helemaal niet zo moe voel als ik me zou moeten voelen.

Vandaag is de 12e stopdag.

 

 

 

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 24/10/2014 - 20:22

Lid sinds 29 mei 2012

Ik vrat kilo's vicks, over prikkelend gesproken. En ik begon met hardlopen want ik voelde me zoooooo niet-fit. Heb me opgegeven voor een 10km run, had daar slechts 8 weken de tijd voor, en ik liep nooit hard.

heb een schema gedaan, waarin ik na 6 weken in staat zou zijn om 10 km te hardlopen.

en dat is gelukt.

in 56 minuten. 

 

Dus wat zei je ook alweer? Whaaaaahaahhaaaaahahaha

 

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 25/10/2014 - 07:50

Lid sinds 22 okt 2014

Hallo Juul,

Ow vicks proberen is misschien wel een idee ja. Ik ben beetje bang dat ik de ene verslaving voor de andere vervang en daarmee in feite mijn rookverslaving in stand houdt?

Gisteravond met mijn buurvrouw gepraat. Over dat ik gestopt was met roken. Zij rookt nog. Ja zei ze, maar die sigaretjes tijdens het drinken van de wijn zou ik echt niet kunnen missen, die zijn zo lekker. En ook die ochtend peuk is zo lekker. Maar als gezondheidsfreak.. als ze zwanger zou zijn zou ze wel stoppen want ze had een echo gezien van wat er gebeurd met een embryo bij iedere heis aan een peuk.

En het enige wat ik hoorde was het nicotine monster die allemaal smoezen aan het ophoesten was om niet te stoppen. Denken dat je een gezondheids freak bent b.v. Denken dat je alleen die paar peuk momenten niet zou kunnen missen en daarom maar niet stopt. Denken dat je ooit in een verre toekomst waar de tekenen nog lang niet aan de horizon zichtbaar zijn .. dat je dan.. wel zal stoppen.
Bovendien is die peuk helemaal niet lekker. Je bent gaan geloven dat je dat lekker vindt.. enige wat je staat te doen is je afkickverschijnselen de kop weer in te drukken en daarmee je ongemak weer zijn mond dicht te snoeren. Op naar het volgende moment.

Verslaafd zijn is echt ziek.

Ik heb gisteren een hele grote stationstrap afgerend en de volgende weer opgerend zonder te hijgen. :) Ik wandel me wel suf.. misschien is idd leuk om eens te proberen te gaan hardlopen.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 25/10/2014 - 09:40

Lid sinds 29 mei 2012

nee joh, die vicks zijn niet verslavend. Ik was begonnen met Niquitin zuigtabletten, maar deze keer dat ik stopte met roken was ook dat anders. Ik doorzag de fuik. Want wat voor mij het belangrijkste was, was dat ik 20 minuten met een snoepje bezig was. Dat kan ook met Vicks, die ook nog eens suikervrij zijn. Nicotine is lichamelijk helemaal niet zo'n heftige verslaving hoor.

Deze Vicks tick werd vanzelf minder hoor. Hoefde ik helemaal niks voor te doen.

 

En denken dat je peuk momenten niet kan missen, je weet zelf gelukkig ook dat dat allemaal drogredenen zijn. Echt onzin. Maar dat hoort erbij, verslaafden verzinnen redenen waarom roken toch nog kan, of nog mag.

Die ene peuk in de ochtend, een heftige gebeurtenis, teveel gedronken, etc etc etc. Allemaal onzin. Doorzie die fuik en je bent er. Dus de rookverslaving in stand houden met Vicks? Tuurlijk niet. Ik ken mensen die lolly's met stokje en al opvraten, tandenstokers, borstbollen etc. Wat je moet doen is die ketting doorbreken. Die handeling.

 

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 25/10/2014 - 09:59

Lid sinds 22 okt 2014

Ik snap wel dat vicks niet verslavend zijn. Maar wat denk ik mijn neiging tot snaaien inhoud is dat ik behoefte heb aan'iets doen' iets prikkelen om de peuk neiging weer te onderdrukken. Maar die peuk neiging is voor een groot deel omdat je 'iets'moet doen. Door deze neiging te vervangen door een andere handeling houd je deze neiging in stand, en ik heb nu het idee dat ik daar dus van af moet kicken. Nje.. als je me nog volgen kan HAHA

Maar ik ga toch maar eens vicks proberen ;)

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 25/10/2014 - 10:02

Lid sinds 22 okt 2014

Quote: En denken dat je peuk momenten niet kan missen, je weet zelf gelukkig ook dat dat allemaal drogredenen zijn. Echt onzin. Maar dat hoort erbij, verslaafden verzinnen redenen waarom roken toch nog kan, of nog mag.

Het is echt ernstig wat je allemaal verzint inderdaad. Het helpt enorm door te hebben hoe je jezelf staat te bedriegen.

Wat ben ik blij! ik hoef nooit meer te roken. Ik heb afgesproken met mezelf dat ik desnoods tegen de muur omhoog klim van ellende maar dat ik niet ga roken. Het is niet leuk waar je door heen gaat.. dat is waar. Uitzitten dan maar en ontspannings technieken uitproberen :)

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 26/10/2014 - 04:05

Lid sinds 29 mei 2012

Welja, en al zou je vicks ervoor in de plaats nemen, so what.

 

Voor vicks ga je echt de deur niet uit hoorr, midden in de nacht, omdat je denkt dat je gek wordt al je ze niet hebt

 

o trouwens heb teveel gezopen  nu. En toch niet gerookt haaahahahhaha het kwam niet eens in  me op

 

 

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 26/10/2014 - 08:00

Lid sinds 22 okt 2014

Goedemorgen Juul,

Drinken en roken is bij jou wel een link geweest blijkbaar. IK dronk al nooit dus ik kan drinken wat ik wil en zal er niet om malen. Idd zal je denk ik niet de deur uit gaan voor vicks nee.

Ik heb gisteren geen vicks maar ander sterk spul genomen en merkte wel dat ik dat de hele tijd wilde eten.

afbeelding van Juul

Geplaatst door Juul op 26/10/2014 - 11:25

Lid sinds 29 mei 2012

nee vaak vergat ik te roken als ik gedronken had. Maar ik weet  dat veel  mensen het wel hebben, die link, vandaar dat ik t zei. Ik was een gewoonteroker. Zodra ik naar buiten liep, zodra ik op de fiets stapte, zodra de telefoon ging etc etc.

afbeelding van Anouk.R

Geplaatst door Anouk.R op 26/10/2014 - 11:35

Lid sinds 22 okt 2014

Wat voor meer soorten rokers heb je dan? En wat is een gewoonte roker?

Reactie toevoegen