Meer zuurstof en hyperventilatie

Geplaatst door Milka89 op 10/05/2015 - 20:52

Lid sinds 10 mei 2015

7 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo,

Eigenlijk al sinds een tijdje ben ik aan het proberen te stoppen. 8 dagen stoppen, 1 dag roken, 4 dagen stoppen 3 dagen roken enz enz enz. Telkens weer val ik terug op het moment dat ik last krijg van mijn longen.

Ik heb Borderline en heb in spanningsituaties last van hyperventileren. Het stoppen met roken zelf valt me steeds reuze mee. Overdag heb ik nergens last van, en ik kan snachts nog steeds goed slapen.

Maar op het moment dat ik merk dat ik meer zuurstof in mn longen krijg krijg ik het hyperventilatie gevoel. Wat dan dagen blijft hangen. Alleen op de momenten dat ik voldoende ben afgeleid heb ik er geen erg in. En op een gegeven moment trek ik dat niet meer en begin ik weer te roken. Het gevoel verdwijnt dan direct en dan na een dag of paar dagen zie ik het belang van het stoppen weer en dan begin ik weer te stoppen.

Herkent iemand dit en heeft iemand tips? Misschien tips over rustgevende homeopatische middelen?

Groetjes

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 10/05/2015 - 21:31

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Milka, 

Ik herken je gevoel wel, zodra je gaat nadenken over je ademhaling, gaat het eigenlijk fout en haal je verkeerd adem, afleiding helpt dan heel goed!

Tja wat je eraan kan doen, afleiding en proberen er niet aan te denken, maar dat is makkelijk gezegd natuurlijk!

Misschien yoga of ontspanningsvereniging, ff Google!

Ik hoop dat het je gaat lukken en dat je dan rustig kan gaan stoppen met roken, dat is altijd beter voor je natuurlijk!

Heel veel succes!

afbeelding van Rapunzel

Geplaatst door Rapunzel op 11/05/2015 - 01:14

Lid sinds 02 mei 2015

Hoi Milka,

Ja, bv. yoga schijnt goed te kunnen zijn, heb er zelf geen ervaring mee. Ik heb in het verleden een paar maanden hyperventilatie gehad, in een stressvolle periode, en daar ben ik overheen gekomen dankzij een haptonoom (= fysiotherapeut die ook aan haptonomie/haptotherapie doet). Heeft mij geweldig geholpen, want ik heb daarna nog veel meer ellende meegemaakt, maar geen hyperventilatie meer gehad. Wie weet een idee dus..

Succes !

Geplaatst door Josefien65 op 17/06/2015 - 17:56

Lid sinds 17 jun 2015

Heb bij diverse eerdere pogingen ook last van die chronische hyperventilatie gehad. Nu valt het mee. Ontspanningsoefeningen en buikadenhaling helpt. Je kunt op je smartphone ook veel ontspanningsappjes doenloaden. Ik gebruik zelf die van andrew Johnson. 

Het klopt dat als je een sigaret opsteekt dat dan je klachten verdwijnen maar dat is wel een rokersexcuus. Dat heb ik zelf ook heel vaak gebruikt. Het gaat niet om die sigaret maar om het diep in ademen. Succes ermee.

 

Josefien

Geplaatst door parma op 17/06/2015 - 22:05

Lid sinds 17 jun 2015

8 jaar 2 weken geleden gestopt

Ik heb hier ook mee te maken, ben nu ruim 6 weken gestopt maar de benauwdheid begint me behoorlijk op te spelen. Ook mijn slijmvliezen zijn behoorlijk geïrriteerd in mn luchtwegen.

Geplaatst door Gekkegeit_2015 op 17/06/2015 - 22:33

Lid sinds 21 mei 2015

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Heel herkenbaar. Mijn ademhaling is altijd mijn zwakke plek op momenten van stress en ik heb lange tijd last gehad van hyperventilatie. Grappig is dat de hulpverlener die ik destijds sprak meteen aangaf dat het eerste wat ik moest doen stoppen met roken was. Tijdens het roken heb je namelijk een hele onnatuurlijke ademhaling die de hyperventilatie alleen maar erger maakt. Niet dat ik destijds naar hem geluisterd heb hoor. Ik rookte gewoon door. Ik had het immers nodig, omdat ik veel stress had. ;-) 

Ik ben nu bijna 2,5 maand gestopt met roken en ik voel me pas sinds een week minder benauwd. Vooral in het begin had ik er erg veel last van. Ik had heel veel slijm en ik had af en toe echt het gevoel alsof ik bijna stikte. Het enige wat enigszins hielp was heel veel water drinken en kauwgom kauwen en me daar op focussen. Meditatie en ademhalingsoefeningen zouden ook moeten helpen, maar daar heb ik niet altijd de rust voor. Ik ben blij dat het benauwde gevoel en de verkoudheid (ik was ineens constant verkouden sinds ik gestopt ben, ik was anders nooit verkouden) eindelijk over zijn. Ik begon me al zorgen te maken dat dit moment niet meer zou komen. Dus hou vol! Het kan helaas echt wel even duren voordat die benauwdheid minder wordt, maar dat moment gaat echt komen! 

Geplaatst door parma op 17/06/2015 - 22:55

Lid sinds 17 jun 2015

8 jaar 2 weken geleden gestopt

Ik verheug me er onderhand ook erg op om minder benauwd te zijn, gezien jij plus minus 4 weken verder bent Gekkegeit hou ik de hoop maar vast. Had jij ook dat gebrom in je luchtwegen trouwens?

Geplaatst door Gekkegeit_2015 op 17/06/2015 - 23:16

Lid sinds 21 mei 2015

7 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja, ik had ook last van gebrom inderdaad. Alle afvalstoffen die je al die jaren maar binnen gezogen hebt, komen los. En dat is helaas niet zo'n mooi en prettig proces. Moeilijk om dan gemotiveerd te blijven, maar probeer alle redenen te onthouden waarom je ook alweer gestopt was. 

Geplaatst door [email protected] op 18/06/2015 - 08:53

Lid sinds 04 apr 2014

Goeiemorgen mensen,

Vandaag vieren we een feestje ter ere van Yvon, ze is 50 jaar geworden!

Het zou leuk zijn als jullie even langskomen in haar dagboek, voor een bakkie en gebak. Dit om haar te verrassen, ze moet namelijk de hele dag werken.

Koffie staat klaar en iedereen is welkom! cheeky

Geplaatst door parma op 20/06/2015 - 10:36

Lid sinds 17 jun 2015

8 jaar 2 weken geleden gestopt

Dit is ook erg interessant om te lezen. Kreeg het via mijn acupuncturist http://www.buteyko-methode.eu/index.html

Reactie toevoegen