Mij zelf even voor stellen

Geplaatst door Wiske op 26/07/2015 - 12:58

Lid sinds 26 jul 2015

Hallo iedereen

 

Ik ben 53 jaar,  beginnen roken op mijn 20ste.     Ik rookte en rook nu weer heel veel.      4 jaar geleden lukte het mij om te stoppen.    Ik starte met Champix en moest al snel de dosis verminderen.   Ik had last van nare dromen,  droge mond,   ik voelde me er ook niet goed mee.    Na 14 dagen ben ik volledig gestopt met champix en en vreemd genoeg  lukte het  mij daarna heel goed om van de sigaretten af te blijven.  

Gedurende 2 jaar was ik rookvrij en ik was fier op mezelf ook al was ik enkele kilo's aangekomen.   2 jaar na het stoppen leer ik mijn vriend kennen die helaas nog rookte.    Ik probeerde hem op andere gedachten te zetten maar dat lukte niet.  Nog geen vijf maanden later... we zaten buiten,  het was warm,  dronken wijn... en voor ik het goed besefte had ik een sigaret in mijn mond,  met alle gevolgen.

Enkele weken geleden heb ik een einde gemaakt aan mijn relatie,   nu nog een einde maken aan het roken.     Ik heb zo spijt dat ik me heb laten gaan en inderdaad, als je gestopt bent moet je er ook volledig vanaf blijven.    Dat is ook wat ik voortaan zal doen ... tenminste als mij het nu weer lukt om volledig te stoppen.  

Bij mijn eerste rookstop was het moeilijk de eerste 14 dagen,  daarna had ik er weinig problemen mee,  ik kon zelfs met mensen praten die stonden te roken.     Ik wil dit weer bekomen.    Elke dag ik nu rook is er één teveel. 

Ik rook vooral veel bij stress, of als ik ergens mee zit.     Nu ik weer alleen ben heb ik moeilijk,    rook ik weer veel,  ik voel duidelijk dat het mijn gezondheid niet tegen goede komt.     Desondanks toch besloten om eerstdaags volledig te stoppen.

Hopelijk geraak ik weer op de goede weg en kan ik het deze keer volhouden, want ik rook veel te veel.

 

groetjes

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 26/07/2015 - 13:18

Lid sinds 01 feb 2014

6 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai WIske, 

Welkom en goed van je dat je weer besluit om te stoppen!

Kom in de juiste mindset, want je kan het, je heb het aleens gedaan!

Heel veel succes!

Reactie toevoegen