Mijn eerste dag

Geplaatst door Desiree_001 op 30/06/2019 - 15:44

Lid sinds 30 jun 2019

Hoi allemaal,

Vandaag was het dan zo ver. Stoppen met roken. Ik was overtuigd dat het me ging lukken. Mijn man en ik denken er over na om over een tijdje te.proberen om een kindje te krijgen. Dit is natuurlijk een grote stap en het heeft voorbereiding nodig en ik ben van mening dat ik gestopt moet zijn voordat we het daadwerkelijk gaan proberen. Maar man o man wat heb ik het moeilijk. Ik was van plan om cold turkey te stoppen maar na 3 verschrikkelijk grote jankbuien had ik er al weer genoeg van. Ik heb letterlijk voor de deur van de supermarkt gestaan. In plaats van sigaretten te kopen ben ik 2 winkels verderop nicotinekauwgom gaan halen. Ik voel me zo'n ontzettende aansteller en eigenlijk ook een faalhaas want hoelang ben ik nu zonder sigaret? Helemaal nog niet zo lang, nog maar een paar uur. Ik merk wel dat ik meer "rust" heb met de kauwgom. Mijn man is heel begripvol en lief maar die weet natuurlijk ook niet wat ie Met me aan moet in deze situatie;) hebben jullie die momenten ook gehad en hoe zijn jullie daar mee om gegaan? Veel liefs Desiree

afbeelding van Philippa Morris

Geplaatst door Philippa Morris op 30/06/2019 - 16:11

Lid sinds 05 aug 2013

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

E

Leuk om te lezen smiley Goed dat je ermee aan de slag gaat en dat je kauwgom hebt gekocht! Maar door jezelf te veroordelen maak je het wel moeilijker. Het is een leerproces. Een tipje van de sluier: een goede voorbereiding is het halve werk. Ik stelde mezelf steeds de vraag wat heb ik werkelijk nodig? Voor welk substituut staat de sigaret? Wat motiveert me op de lange termijn? ( Een kindje krijgen) en op de korte termijn? (Mooiere huid, meer lucht) Wat zijn m'n valkuilen, wat is dan de situatie? welke emoties roept die situatie op? Hoe kan ik hier anders mee omgaan dan het weg te roken? 

Ik ben na veel cold turkey pogingen uiteindelijk pas gestopt met nicotinepleister, een groepscursus bij luchtalarm en door hier te schrijven.

Er is een actieve junigroep, als je het leuk vindt kun je je daarbij aansluiten. Je kan een teller maken of anders even aan Pepim vragen. 

Veel sterkte  je kan het! Velen zijn je voorgegaan. Het enige wat je hoeft te doen is volhouden. Het wordt steeds makkelijker.

Philippa

Geplaatst door Desiree_001 op 30/06/2019 - 16:28

Lid sinds 30 jun 2019

Philippa bedankt voor je lieve bericht. Ik zat net inderdaad de juni groep te lezen. Daar ga ik me mijzelf meteen even voorstellen!

Geplaatst door Radijsje op 03/07/2019 - 13:30

Lid sinds 27 jan 2011

1 jaar 1 week geleden gestopt met Champix.

succes!!

Geplaatst door Jongeman26 op 08/07/2019 - 16:54

Lid sinds 07 mei 2019

1 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

 

Hoi,

Wat klinkt dit verhaal me bekend, in het begin voel je je zo hopenloos. Je moet gewoon een knop in je hoofd omdraaien. Je geeft helemaal niets op wanneer je stopt, integendeel je wint er bij! Denk er eens over na wat roken met je lijf (en in je hoofd) doet. Je krijgt ontwenningsverschijnselen en je wilt die opheffen door te roken, maar het roken zorgt net voor die ontwenningverschijnselen, daardoor krijg je de gedachte dat een sigaret je beter laat voelen (wat absoluut een bedrog gevoel is!). Dat ene sigaretje waar je zo naar snakt gaat helemaal niets voor je doen, en gaat je niet smaken, je gaat je zelfs veel slechter voelen als je er toch aan zou toegeven... beter even op je kaugom bijten! En houd vooral in gedachten dat die vreselijke drang naar een sigaret tijdelijk is. Het betert alleen maar. Houdt die positieve gedachten vast! Met de juiste mindset en voorbereiding (zoals hierboven al werd gezegt) ben je inderdaad al half weg.

Dit heeft mij geholpen en ik hoop dat je er zelf ook wat aan hebt.

Doe zo verder!

Succes.

Groeten,

Reactie toevoegen