Mijn eerste poging gestaakt

Geplaatst door Serendipiteit op 08/01/2014 - 12:00

Lid sinds 08 jan 2014

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste ex-rokers,

Allereerst wil ik jullie allen het aller beste wensen in jullie pogingen om te stoppen met deze afschuwelijke verslaving.

Ik ben een jongeman die een aantal weken terug 23 is geworden. Ik rookte vanaf mijn 15e minstens een pakje ander half per dag. Op 2 januari heb ik er voor gekozen om definitief te stoppen. Cold Turkey. Ik was vastberaden wat vervolgens resulteerde in enorme wilskracht. De ontwenning was ik snel doorheen en ik rekende mijzelf tot een ex-roker, tot een uur geleden. Ik moet mij namelijk de komende periode ontzettend veel inzetten voor mijn studie. Voor mijn eigen gemoedstoestand heb ik er voor gekozen om de komende twee weken te roken om niet een al te zwaar hoofd te hebben. Ik loop namelijk toch wel met een last die ik gemakkelijk aankan maar toch zou het voor mij veel makkelijker zijn om voorlopig te roken, voor mijn gemoedstoestand. Ik voel mij enorm schuldig naar de community maar vooral zeer naar mijzelf. Ik hoop dat jullie mij dit kunnen vergeven!!

 

 

Geplaatst door Tom op 08/01/2014 - 12:16

Lid sinds 07 jan 2014

5 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Jammer en zonde.

 

Er zijn altijd genoeg "redenen" te verzinnen om weer te gaan roken.

Het gaat er juist om om vast te houden aan de redenen waarom je wilt stoppen.

Geplaatst door Serendipiteit op 08/01/2014 - 12:20

Lid sinds 08 jan 2014

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Beste Tom. Het is heel erg zonde. Ik stond erbij en keek er letterlijk naar! Ik grapte er nog met de cassiere over. Had zelfs niet eens een aansteker bij me. Wat ik wil zeggen is dat dit een hele berekende zet is van mij, en dat ik echt kan stoppen. Zodra deze tentamenperiode over is, heb ik geen enkele reden om weer te gaan roken. Misschien niet relevant, maar ik heb bijv. heel de nacht niet geslapen door de stress. Niet om het roken, maar om mijn aankomende tentamens. Dank voor je reactie.

Geplaatst door Philippa Morris op 08/01/2014 - 12:49

Lid sinds 05 aug 2013

5 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Serendipity, het is je vergeven als je maar wel weer terugkomt!!! Het is wel moeilijk om met afkickverschijnselen een tentamenperiode in te gaan. Je bent nog niet zolang gestopt. Maar je rookt als wel lang en ook erg veel vind ik....? Maar je vond het toch niet zo moeilijk om te stoppen heb ik begrepen? Nou ja je hebt je valkuilen leren kennen dus de volgende keer sta je sterker. Wel stoppen hoor 1 ,5 pakje ik zou me er wel echt ziek van voelen. En je krijgt dan op jonge leeftijd waarschijnlijk al chronische ziektes.

Zorg goed voor jezelf!

Groetjes PM

Geplaatst door Philippa Morris op 08/01/2014 - 12:50

Lid sinds 05 aug 2013

5 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Succes met je tentamens komende weken!

Geplaatst door Miele op 08/01/2014 - 13:53

Lid sinds 06 jan 2014

Jammer! Je maakt het jezelf wel moeilijk nu je over twee weken gewoon weer door die ontwenning heen moet... 

Ik snap je redenering, alleen is het wel een van de gebruikelijke trucjes van de nicotine om je over te halen. "dit was niet het goede moment, ik heb teveel stress de komende tijd".

 

Een paar vragen

- Helpt roken je écht door een tentamenperiode heen?

- Heb je minder stress als je wel rookt in die periode?

- Ben je ook echt geconcentreerder aan het studeren als je rookt? (elk halfuur/uur zit je alweer te denken aan de volgende sigaret...)

 

Denk er goed over na. Die paar sigaretjes die je nu hebt gerookt hoeven niet te betekenen dat je hebt gefaald, je kunt het stoppen ook nog prima nu doorzetten.

 

Wat je ook kiest, succes in ieder geval met je tentamenperiode!

Geplaatst door Marvel op 08/01/2014 - 14:14

Lid sinds 04 jan 2014

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ja, inderdaad. Je kunt ook gewoon besluiten om jezelf te vergeven en weer door te gaan. En waarschijnlijk smaakte die peuk als bagger. Tom plaatste ook wel een goede opmerking:)

Hoe dan ook, succes straks...

Geplaatst door Mariejan op 08/01/2014 - 14:52

Lid sinds 31 jan 2012

Jij neemt zelf de beslissing om te gaan roken jouw keus!

 

Die sigaretten zullen jou nergens door heen helpen hoor zodra je daar van overtuigd bent ben jij pas klaar om echt te stoppen want als je pas 2 jan. stopt en je dan al een ex-roker noemt na die paar dagen dan moet je nog even heel veel doen om er echt klaar voor te zijn.

 

Succes met alles.

Geplaatst door chanelly op 08/01/2014 - 14:56

Lid sinds 01 nov 2013

heel erg jammer!

ik zit ook in een stress situatie,en weet hoe zwaar het is.

Maar is je stress nu minder?

ik hoop dat je weer gauw het stoppen weer oppakt!!!

Heel veel succes met je tentamens

Geplaatst door Serendipiteit op 08/01/2014 - 17:23

Lid sinds 08 jan 2014

5 jaar 9 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

dag mensen. ik ben helaas niet in de gelegenheid om iedereen afzonderlijk te antwoorden maar ik zal het proberen. het is natuurlijk niet zo dat je dan minder stress hebt, maar je kunt natuurlijk de zaken dan wat beter relativeren. ik ken de peuker langer dan vandaag. het klinkt misschien allemaal heel gek in de oren, en wellicht had ik dit eingelijk niet moeten plaatsen maar ik moest het even kwijt. ik was werkelijk waar door de ontwenning heen en verafschuwde zelfs menden die rookte! anyway,  ik ben binnen twee weken weer teryg bij deze grote hechte familie. ik was namelijk wel heel erg goed op dreef, dagelijks sporten, enkel gezonde voeding etc etc. god zegen deze hechte familie en laat mij zo spoedig tot hen keren! amen!

Geplaatst door Gia (niet gecontroleerd) op 08/01/2014 - 18:08

Lid sinds

Serendipity, are you using a translation machine?

Fine with me, as long as you don't smoke. 

:)

You are welcome any time for support. Hope you can focus on your goal soon and get back on track. After all that is why all of us are here.

 

 

Reactie toevoegen