Mijn uitlaatklep, dagboek van tol81

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 09:59

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Daar ga ik dan... met mijn billen bloot.
Ik heb zelfs getwijfeld of ik toch maar een nieuwe nickname aan zou maken, zodat niemand zou denken, oh wat een zwak persoon, voor de zoveelste keer gevallen voor de nicotine, maar wie hou ik dan voor de gek.

Nu kan ik op ieder moment zien hoe moeilijk ik het heb gehad, hoe moeilijk ik het heb.
Ik ga hier mijn (rare) hersenspinsels neerzetten, mijn frustraties en mijn dilemma's (die er eigenlijk niet zouden moeten zijn) opschrijven.

Op mijn profiel staat het al, ik wil het niet meer.. niet meer roken... waarom doe ik het dan toch iedere keer....
Iemand zei al eens tegen mij je moet er voor 100% achterstaan, anders lukt het niet.
Ik ben bang dat ik die 100% niet ga redden. Maar toch wil ik stoppen met roken.
Iemand zei, je kunt alleen stoppen als je het voor jezelf doet. Tja, ook daarin kan ik mij niet geheel vinden. Want ik vind het zelf soms helemaal niet erg om een roker te zijn. Nee, voor een deel doe ik het voor mijn meiden... Ik wil niet dat zij een slecht voorbeeld aan mij hebben, ik wil niet dat zij later die sigaret ook willen. Dat de nicotine hen in de houdgreep neemt. Ik wil niet dat zij later last hebben van de vrijheidsbeperking die ik (en mijn man) nu hebben.Mijn jongste dochter zei afgelopen week; mam, als ik later groot ben ga ik ook sigaretje roken (3,5 jaar oud)... Nou echt, dat deed wel ff zeer hoor!

Ik leef in een leven vol 2-strijd..niet alleen met het roken, ook met eten heb ik een haat-liefde verhouding.
Ik wil afvallen, maar ook lekker eten. Let ik goed op mijn eten, dan wil ik lekkere dingen eten. Eet ik lekkere dingen, dan wil ik eigenlijk de kilo's kwijt.
Ik wil niet roken, en toch wil ik met een wijntje op wel 'gezellig' met manlief een sigaretje kunnen roken..
Rook ik wel, dan wil ik niet roken. Rook ik niet dan wil ik wel roken.
Nu is eten een noodzakelijk iets... je moet, anders val je om.. Nu heb je daarin gelukkig de keuze om dan de gezonde dingen boven de ongezonde dingen te kiezen.

Roken is geen noodzakelijk iets, dus dat moet de schrappen zijn uit mijn systeem. Ik heb het al eerder gedaan, en dat beviel toen prima.

De afgelopen 4 jaar, heb ik af en aan gerookt. En eigenlijk heeft het met dubbel zo veel geld gekost, want iedere keer als ik weer wilde stoppen, kocht ik weer nicotinepleisters. Stopte een poosje, om vervolgens weer voor de bijl te gaan. Kocht weer sigaretten, om daarna weer opnieuw pleisters te kopen... en zo ging het cirkeltje rond.

als je het simpel bekijkt, brengt roken helemaal niets... ja een gat in mijn portemonnee... Maar verder, het zorgt voor onrust. Bij mij is het zo dat manlief denkt dat ik alleen op feestjes en partijen rook, en het daarna weer kon laten liggen. De werkelijkheid is anders. Steeds vaker pakte ik een sigaret. Steeds vaker rookte ik stiekem. Kom op, ik ben 33, en dan nog stiekem roken? Ja, ik hield mezelf voor dat als ik volledig zou toegeven dat ik weer rookte, dat ik dan ook thuis helemaal overstag zou gaan, dan was het hek van de dam en dat wilde ik ook niet. Dus ergens wist ik wel dat ik eigenlijk niet wilde roken. Er is 1 regel die ik hier op het forum heb gelezen; je kunt beter een niet-roker zijn die af en toe zou willen dat ie een roker was, dan een roker zijn die zou willen dat ie een niet roker was. En ik denk dat dat precies is hoe ik het voel.
Ik wil een niet-roker zijn.

De afgelopen week ging het weer mis. Ik heb weer een aantal dagen gerookt en heb constant de strijd in mijn hoofd gevoerd; Wat wil ik nou... hak de knoop nou eens door. Om vervolgens te denken; oh maar Koningsdag komt er aan, dat is gezellig, leuk, moeilijk zonder sigaret... en Oh, dat feestje komt er ook nog aan... Of te wel, allemaal excuses die ik heb verzonnen de laatste dagen. Maar eerlijk is eerlijk, die dagen zullen ook gezellig zijn zonder sigaret. Dat weet ik uit ervaring en dat zie ik in mijn omgeving, er staan genoeg mensen zonder sigaret een feestje te bouwen...

Toen ik vanmorgen naar mijn werk reed, heb ik mijn besluit genomen. Ik heb heel bewust de laatste sigaret uit het pakje opgerookt, en ik voelde opluchting. Opluchting om het besluit dat ik heb genomen. Ik wil het niet meer.
Voor de laatste keer heb ik een pleister geplakt.. En nu ga ik het stappenplan volgen, want de vorige keren werd ik na 2 weken overmoedig en dacht ik dat ik het ook wel met een halve pleister af kon. *bloos*, het resultaat is duidelijk he....
In tegenstelling tot de overige pogingen waarbij ik dacht, ik zie wel waar het schip strand, is nu mijn instelling anders; Het is klaar, ik wil geen onrust meer, geen strijd. Ja dat het nu af en toe even lastig zal zijn, weet ik ook, maar die momenten gaan voorbij en zal ik uiteindelijk in vrijheid leven...

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 10:01

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Mm, beetje jammer dat mijn alinea's zijn verdwenen nu... blush

sorry voor de lap tekst....

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/04/2015 - 10:42

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Goeiemorgen Tol,

Goed van je, zo'n boekje, schrijf alles erin wat je kwijt wil! Geen sorry, het is jouw boekje!

Ik zie jou tweestrijd heel erg, je wil zo graag rookvrij zijn!

Het gaat jou ook lukken, wees positief, een blije niet roker en trots op iedere rookvrije dag!

Ik begrijp wat je bedoel, dat je denkt dat roken gezellig is, nou ik geniet nu nog meer op het terasje want ik hoef niet meer, ook voor jou gaat het goed voelen, maar heb geduld!

Een hele fijne dag vandaag!

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 10:45

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Bedankt Yvondv, voor je berichtje... 

ja die 2strijd... het is echt om moe van te worden. Met de opluchting van vanmorgen kwam ook het besef dat ik afscheid neem van iets wat me door veel moeilijke momenten heeft heen geholpen de afgelopen jaren... (de laatste 4 jaar waren niet echt mijn gelukkigste jaren zeg maar) 

Ik heb me voorgenomen om op de moeilijke momenten die komen gaan, en lekkere kop thee voor mezelf te zetten... 

En ik besef me wel, ik ben ook gezellig zonder sigaret... het gaat goed komen... 

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/04/2015 - 10:53

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Het is een afscheid van een heel vervelend iets he, wat jou ziek kan maken, wat jou in de war maakt, wat jou laat twijfelen, wat stinkt, wat jou onzeker maakt, wat jou nooit zou kunnen helpen, enz....

Wees blij om daar afscheid van te nemen!

Je gaat weer lekker ruiken, beter proeven, je word zelfverzekerder, je gaat er beter uitzien, houd geld over, beter voor je longen enz....

Wat een zwam verhaal he !

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 11:00

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

een zwam verhaal?? nee, het is gewoon de waarheid.... en het stomme is, ik weet het allemaal... Ik weet dat ik geen hoofdpijn meer heb zonder sigaret.. ik weet dat ik niet meer stink, dat ik geen moeite meer hoef te doen om de stank te verbloemen (wat toch niet lukt, al denk je op dat moment zelf van wel) 

Weet je wat mijn enige angst op dit moment is; aankomen... Dat wil ik niet.. ik heb zo hard gevochten om de kg er af te krijgen..dat ik bang ben voor de kg die er aan komen... 

bij mij voelt het echt alsof ik 'iets' nodig heb wat 'verboden/slecht' is voor me. Of slecht eten, of wijn, of de sigaret. 
Klinkt stom he, maar zo voelt het wel... ik krijg last van onrust op den duur...de eerste dagen gaan wel, maar daarna.... daarna begint de strijd. En om die onrust tegen te gaan, ga ik dan of eten, of een wijntje (2/3) drinken, of ik ging roken... nou valt die laatste sowieso af. maar die andere 2 zijn ook niet echt een goede keuze.... 

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/04/2015 - 11:10

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Tja moeilijk dan he

Ik begrijp het wel hoor, maar eigenlijk is jet toch iets beter om aan te komen dan om te roken!

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 11:14

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

ja,  dat is ook zo... toch zijn dat momenten geweest dat ik dacht... ik wil niet boven de 80 uitkomen, nooit meer, dus ik ga nu een sigaret op steken... 
En ik heb vanmorgen besloten dat ik dat ook moet los laten.. Vandaar ook dat ik dit dagboek heb aangemaakt.... 
Dan kan ik me op de moeilijke momenten druk maken over een verhaaltje om te tikken ipv snaaien, drinken of roken...

Er is niemand die heeft gezegd; joh dat doe je toch gewoon ff.. stoppen met roken is gewoon moeilijk. (helemaal voor iemand die verslavingsgevoelig is, een controlfreak is, en perfectionistisch.... )

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/04/2015 - 11:16

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik was 8 maanden gestopt en weer gaan roken om een gekke reden, gewoon om het te proberen of het nog smaakte, dom!

Maar ik durfde dus ook niet te stoppen, bang om veel aan te komen!

Het heeft ongeveer 10 jaar geduurd eer ik weer durfde te stoppen, maar opeens begon ik af te vallen, weeg normaal rond de 60, maar op een gegeven moment woog ik nog 49 kilo, ben naar de huisarts gegaan en kreeg de conclusie copd, wist niet echt wat dat inhield, maar huisarts zei me, alles wat stuk is in je longen komt nooit meer terug, daar was ik zo van geschrokken dat ik hetzelfde moment was gestopt en geen een meer aangeraakt, roken is voor mij geen optie!

 

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 11:32

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

jeetje.... dat is heftig! 

Toen ik je eerste regels las dacht ik; relaxed; vanzelf afvallen zonder er iets voor te doen.... en toen las ik verder... Het lijkt me zo heftig om te horen. Je wilt natuurlijk gewoon gezond door het leven.... Wat een stok achter de deur heb jij gehad! 

ik heb nu het geluk dat ik de keuze zelf gemaakt heb zonder dat er lichamelijk wat met me gebeurd is. 
Alhoewel ik gisteren ergens las dat roken depressies wel kan versterken... En laat ik daar nou net gevoelig voor zijn. 

Het is vreemd, maar morgen is de verjaardag van mijn opa, helaas al 7 jaar geleden overleden. In 1x bedacht ik me; hij was een verstokt roker, werd een keer goed ziek, en heeft nooit meer een sigaret aangeraakt. hoe trots kan ik hem maken door dit ook nooit meer te doen. 

Ik ben nu een blog aan het lezen van een vrouw die net gestopt is, http://www.ikwilstoppenmetroken.nu/jet-stoppen-met-roken-blog-dag-4/ ook wel een eyeopener. 

Ik heb eens goed bedacht wat ik wil bereiken de aankomende tijd;  ik wil een niet rokende, slanke, gezonde vrouw zijn, een lieve ontspannen moeder die hard werkt aan de studie om uiteindelijk een eigen bedrijfje op te kunnen zetten. 
Stuk voor stuk pittige dingen, waar ik echt wel mijn best voor moet doen. Maar ik realiseer me steeds meer dat ik de enige ben die dit kan doen. IK ben de enige die kan zorgen voor mijn eigen geluk. En dat geluk vind ik niet in de schuur tijdens het roken van een sigaret, dat vind ik niet door tegen mijn meiden te moeten zeggen; nee je kunt even niet op schoot... 
Ik ga voor een gelukkig rook-vrij leven...

 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/04/2015 - 11:44

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh je moet niet teveel geloven hoor, ieder mens is anders! Ik bedoel over depressies!

Goed besluit op de verjaardag van je opa, hele mooie dag toch! Ga ervoor!

Lees het beginstuk van mijn dagboek, geschreven door SilverShadow, visualiseren!

Bij jou dromen past geen sigaret hoor haha je bent veel beter af zonder!

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 14/04/2015 - 11:47

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

ik zal jouw dagboek opzoeken! En lezen... 

en nog meer lezen, hier op de site... 

En nee, ik zal zeker niet alles geloven... maar in dit geval; baat het niet dan schaadt het niet... (wat betreft het verhaal over de depressies dan he ) 

 

Nu maar eens aan het werk.... ik laat het forum lekker open staan... kan ik af en toe nog even neuzen.... 

Vanavond ga ik wel mijn man vertellen dat het vanaf nu helemaal klaar is met de sigaret... en hem vragen of hij de sigaretten uit de schuur mee wilt nemen.... ff geen extra verleiding rondom huis.... 

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 14/04/2015 - 11:49

Lid sinds 01 feb 2014

9 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Goedzo Tol, succes!

Ik hoor je wel weer!

Een fijne rookvrije dag vandaag!

afbeelding van Christine

Geplaatst door Christine op 15/04/2015 - 06:42

Lid sinds 17 sep 2011

Succes!! Je voert een hele strijd, het is ook stikmoeilijk om te stoppen met dat nare roken!

Maar het is te doen, echt!!

Je moet het alleen zelf willen en ook zelf doen!

De motivatie moet er zijn anders wordt het lastig.

Hier schrijven helpt ook!

Hoop voor je dat het je gaat lukken!

Zet 'm op!!

afbeelding van Roos39

Geplaatst door Roos39 op 15/04/2015 - 08:53

Lid sinds 03 feb 2012

4 jaar 11 maanden geleden gestopt met E-sigaret.

Goodmorning Tol,

Een hele aangename rookvrije dag gewenst, je kunt het!!

Ik heb je pb gestuurd.

Good luck,

Groetjes Roos.

afbeelding van tol81

Geplaatst door tol81 op 15/04/2015 - 11:07

Lid sinds 09 feb 2015

6 jaar 11 maanden geleden gestopt met Nicotinepleisters.

Hoi Roos, 

ik heb het gezien!! Samen kunnen we de strijd wel winnen he!?

 

vandaag dag 2... Eerste hele dag thuis, op het werk viel het gisteren mee..

nu vliegt het me af en toe aan, stofzuigen en daarna ff... Oh nee toch niet. Studeren en daarna ff... Oh nee toch niet... 

Het is lekker weer, zo ff in de tuin.. Oh nee toch niet. 

ik voel me aan de ene kant een stuiterbal, kan de wereld aan. Aan de andere kant zit er een duiveltje in mijn hoofd die nu de hele tijd roept, waarom niet roken, wie doe je er nou eigenlijk kwaad mee... 

ik hou mezelf maar een beetje bezig vandaag... Adem diep in en uit... Lees mijn verhaaltje van gisteren terug ( geloof dat ik het vanavond kan dromen) en zo ga ik deze dag doorkomen....

Reactie toevoegen