Morpheus

Geplaatst door morpheus op 14/06/2016 - 13:32

Lid sinds 14 jun 2016

Hi,

Mijn verhaal is enigszins anders, maar daarom niet makkelijker blijkbaar om te stoppen met roken.

Als 44 jarige in de periode van een echtscheiding, pas begonnen met roken, maar nu toch al meer dan een jaar verslaafd aan de sigaret.

Vooral tijden de eenzame momenten, alléén thuis herval ik elke keer opnieuw ...na zoveel goede voornemens. Net als vandaag ....nochtans met de beste bedoelingen weer naar de winkel geweest en een pak gekocht.

Denk er serieus aan de huisarts op te zoeken, want eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het blijkbaar niet kan zonder hulpmiddelen.

Heeft iemand hier ervaring mee...en wat is het best. Ik heb al geprobeerd met pleisters, en de nicotine spray, maar blijkbaar helpen die mij onvoldoende.

Bedankt voor jullie tips en motivatie

afbeelding van ally

Geplaatst door notreallyaprincess op 15/06/2016 - 18:09

Lid sinds 05 jan 2016

3 jaar 4 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

hey morpheus!

ikzelf ben deze keer met het boek van Jan Geurtz gestopt, de opluchting. Die maakt heel veel duidelijk. Ik heb al alles geprobeerd, hypnose, champix, zyban, accupunctuur, en vele malen cold turkey. Ik hoop dat het me deze keer lukt om voorgoed te stoppen want ik voel mijn lichaam aftakelen en ben nog (relatief) jong :)

en niet panikeren als je hervalt na een stoppoging, elke stoppoging brengt je dichter bij je doel, het is een teken dat een deel van je zich verzet tegen de verslaving en dat deel gaat steeds sterker worden, zeker als je wat boeken gaat lezen en er wat mee bezig gaat zijn. Als je je down voelt tijdens het stoppen is champix misschien iets voor jou, of andere neurotransmitter activerende medicijnen , succes alleszinds met het verliezen van die vreselijke gevangenis! ik zit in week 2, zwaar aan het afzien, twintig jaar gerookt maar we houden vol :) ik zie wel op tegen de vakantie omdat mijn man nog rookt en er zeker alcohol gaat geconsumeerd worden en dan verzwakt je tegenstand... maar goed, we gaan ervoor!

Reactie toevoegen